- Член од
- 7 декември 2019
- Мислења
- 7.904
- Поени од реакции
- 15.721
Аа па ние на битните теми џам свиткавме.Само констатирав дека темава е тотално небитна. Слободен чоек сум си давам свое мислење.
Арчиме време
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Аа па ние на битните теми џам свиткавме.Само констатирав дека темава е тотално небитна. Слободен чоек сум си давам свое мислење.
Знае, сега му кажа директорот.Море Владе чоек, сите че умриме
Ако користиш македонски за превод (како што треба), тогаш не е експресен туку брзTi si druze skaran so logikata, logikata za tebe e nepoznat poim, misterija
Прегледај го приврзокот 485403
Прегледај го приврзокот 485404

Ама за глупости расправамеКако сакаш, мое е да се сомневам и да правам компарации и анализи на јазичните форми, па и воопшто за животот.
Може е мој недостаток тој сомнеж, многу полесно ќе беше да ја прифатев општоприфатената форма. Што има тука некој Фенел да се сомнева над формата на примена, на називот на некое си италијанско кафе во Македонија. Речено е еспресо и толку. Те потсеќа ова на нешто?
Пишав на хрватски како би било.Ама за глупости расправаме
Како доаѓа истиснато/пресирано да биде преведено на брзо/експресно?
Еве батали ги странските термини, на нашки да се разбереме

So ocekuvas od kelner i kelneraka be pa i tebe so te gledam cuden. Ne gledas deka ograniceni ko balkun se .Пишав на хрватски како би било.
Инаку има разлика меѓу брз и експресен воз, ако не си знаел. А од кај и да знаеш, во твое време во Мк и немаше веќе возови
И знаеш што ми е интересно, поделени сме во две групи т.е. јас и Владе и вие од друга страна.
Приметив дека терминт го сфаќате до типот: јас сум Господ твој и не треба да имаш други богови(парафразирам). Толку, тука нема дискусија и разбирање. Или веруваш во тоа или не, трето нема.
Не дозволувате варијации, прилагодувања кон говорни, правописни и граматички правила.
Најјакиот аргумент ви е, еспресо е бе смотани, само сељаци викаат еКспресо. И ти сакаш да се разбереме. Нема. Така си губиме време, пошто Атлетико на Чолка не може гол да даде против Малага![]()

@Генерал za mene e poim, ne pak za tebe. Za tebe e nedostizna intelektualna velicina. Ti si vo rang na zurla, samo podosaden, da ne recam otokПостот на @Генерал во таа тема е eдноставно повеќе од сѐ што ти си напишал последните 15 години.
no cap![]()

МислисиПишав на хрватски како би било.
Инаку има разлика меѓу брз и експресен воз, ако не си знаел. А од кај и да знаеш, во твое време во Мк и немаше веќе возови
И знаеш што ми е интересно, поделени сме во две групи т.е. јас и Владе и вие од друга страна.
Приметив дека терминт го сфаќате до типот: јас сум Господ твој и не треба да имаш други богови(парафразирам). Толку, тука нема дискусија и разбирање. Или веруваш во тоа или не, трето нема.
Не дозволувате варијации, прилагодувања кон говорни, правописни и граматички правила.
Најјакиот аргумент ви е, еспресо е бе смотани, само сељаци викаат еКспресо. И ти сакаш да се разбереме. Нема. Така си губиме време, пошто Атлетико на Чолка не може гол да даде против Малага![]()
А чекаше и ќутешеМислиси

Кој чекал дочекалА чекаше и ќутеше![]()

Druze ogranicen si ko balkun , ona bukvalno ogranicen ko balkunАко користиш македонски за превод (како што треба), тогаш не е експресен туку брз
Глуп еден ес прессо значи на преса или истиснато
Прегледај го приврзокот 485417
Поради ова е ес-прессо
Врска нема зборот со експресс
Можеш да идеш да им го дудлаш на французите, они се мајстори за измислување на глупости
Италијанците го користат зборот за воз како позајмица од францускиот и англискиот.
Брз на италијански е велоче со нагласок на две самогласки
Леле колку си глуп не ми се верува
Автоматски споено мислење:
Ама за глупости расправаме
Како доаѓа истиснато/пресирано да биде преведено на брзо/експресно?
Еве батали ги странските термини, на нашки да се разбереме

Кажа чоекот што без википедија не знае да функционираDruze ogranicen si ko balkun , ona bukvalno ogranicen ko balkun![]()

SI me pomesal so koleskata tvoja kelnerkata.Кажа чоекот што без википедија не знае да функционира![]()

Obrazlozi be Parva, i tvojata verzija da ja procitame. Dosega se iznacitavme gluposti, uste edna kaj bila kaj ne.Владе еспресо е, не е експресо.
Признај си, иако и тој тфое си има некакфу логику.Ке си умреш од инат еј, бибиси ке пишуе за тебе.Раритет.
Ако не признаеш што е вистината, ние ке пристапиме кон сакање побрзо да дојде 2047.
Slobodno da si pristapite kon sakanje. Aj ovie poboznite ke mu se molat na sevisniot. Ti be pile ateisticko na koj ke mu pristapis za da ti ispolni zelbiАко не признаеш што е вистината, ние ке пристапиме кон сакање побрзо да дојде 2047.