Eспресо или Експресо?

Obrazlozi be Parva, i tvojata verzija da ja procitame. Dosega se iznacitavme gluposti, uste edna kaj bila kaj ne.
Ova kelnersko sankerskoto lobi epten jako da ti bilo tuka.
Муабет е Владе, талијани га напраиле овој кафе што се користи куде нас, они га викаф еспресо, ке га викамо и ми, да ги испоштуемо, што пиемо добро кафе, осфен турско и нес.
Како и да е, а и боље звучи, фраерски.
Експресо е некако мммм без кајмак.
На некоју сфадбу хаха.
Еспресо е ин.
Биди ин, Владе.

Фанфакт, мислу дека сам у топ 5 на форум што е испија еспреса у живот.

Муабет е Владе, талијани га напраиле овој кафе што се користи куде нас, они га викаф еспресо, ке га викамо и ми, да ги испоштуемо, што пиемо добро кафе, осфен турско и нес.
Како и да е, а и боље звучи, фраерски.
Експресо е некако мммм без кајмак.
На некоју сфадбу хаха.
Еспресо е ин.
Биди ин, Владе.

Фанфакт, мислу дека сам у топ 5 на форум што е испија еспреса у живот.
Pa i nie go vikame espreso, so na nasi prilagideno e ekspreso. Italjanite ispostovani se vkraj.
Toa deka ti zvuci podobro e totalno nebitno vo prikaznata. Ete mene ne mi zvuci.
In se trudat da bidat onie na koi im e bitno da bidat prifateni. Ljuge so nemaat svoe jas pa ke napravat i ke se soglasat na se za drugite da gi prifatat. Tolpata, kako ovci vo stadoto. Ne bidi ko niv, ne bidi ovca, imaj svoe jas.

Владе е тип на човек што ако му кажеш дека со тоалетна хартија си го бришеш газот он за инат ќе земе и со коприва ќе се избрише.

Пошо не е овца и има свое јас.

Владе е тип на човек што ако му кажеш дека со тоалетна хартија си го бришеш газот он за инат ќе земе и со коприва ќе се избрише.

Пошо не е овца и има свое јас.
Mud tvojata mudrost i sposobnost za razmisluvanje e nadaleku poznata niz forumot. Mislam ti imam kazano i prethodno deka si retko glup lik taka ?
Ako ti nemam, ete ti kazvam.
Retko glup lik si :toe:
Inaku analogijata na muabetot e deka ti se brisis so koprivi oti site se brisat. Za da bidis in.
Jas ti velam mud zemi be toaletna i zabrisi se ko coek. A neee, so razbiras ti, ne gledas deka sega e vo moda so koprivi gazot da si go brisime. Bitno in da bidis pa ako treba i so smirgla ke se zabrisvas :facepalm:

Последно уредено:
Pa i nie go vikame espreso, so na nasi prilagideno e ekspreso.
Toa deka ti zvuci podobro e totalno nebitno vo prikaznata. Ete mene ne mi zvuci.
In se trudat da bidat onie na koi im e bitno da bidat prifateni. Ljuge so nemaat svoe jas pa ke napravat i ke se soglasat na se za drugite da gi prifatat. Tolpata, kako ovci vo stadoto. Ne bidi ko niv, ne bidi ovca, imaj svoe jas.
За фтор дел си упрао, такф ни е народ, бајче што гледа и блее у шарени врата, ке тлее и ке блее и ке вика океј.
А не е океј.
Најдобродушан народ смо ми Македонци.
Затој сфи ни се качуеф на кур.
А и најпознато оро ни е Тешкото.
А оро ни е беџ, без њега нема сфадба.
Вртимо се у круг како усерени на оро, и па се враќамо на исто место.
Најбоље не објаснуе нас како народ, оро.

И тк наручумо експресо.
А сфе ван сфадбу се вика еспресо.

Темава лека полека започнува да заличува на темата за Рамна Земја. Сам против сите. Владе против светот. Бар не ни лупнал игнор на сите ко зурлата :D

*владе да не ме сфатиш погрешно, не те ни споредувам со зурлата, ти за него си лауреат.

Mud tvojata mudrost i sposobnost za razmisluvanje e nadaleku poznata niz forumot. Mislam ti imam kazano i prethodno deka si retko glup lik taka ?
Ako ti nemam, ete ti kazvam.
Retko glup lik si :toe:
Inaku analogijata na muabetot e deka ti se brisis so koprivi oti site se brisat. Za da bidis in.
Jas ti velam mud zemi be toaletna i zabrisi se ko coek. A neee, so razbiras ti, ne gledas deka sega e vo moda so koprivi gazot da si go brisime. Bitno in da bidis pa ako treba i so smirgla ke se zabrisvas :facepalm:
Аха аргументот ти е, не јас ти си глуп, ниво дете од градинка.

Јас ти имам кажано дека си прост селанец што ќе умре сам. Ни една нема да те трпи. Кога ќе и кажеш донеси ми едно експресо има да те лансира одма надвор од колибата :icon_lol:

балкОн...oh the irony :icon_lol:
Dijalekt be, so te cudi :D
Drugo za so ke se fatis, za zapirkata ili latinicata :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Темава лека полека започнува да заличува на темата за Рамна Земја. Сам против сите. Владе против светот. Бар не ни лупнал игнор на сите ко зурлата :D

*владе да не ме сфатиш погрешно, не те ни споредувам со зурлата, ти за него си лауреат.
Slabo tebe matematikata ti odi, taka mi lici mene :D
Od so maka da vi lupnam ignor. Pointeresno mi e da ve citam kaj so se prpelkate i si gi vadite kompleksite :toe:
Ti nekoja teorija imas ili ke se drzis do ona site muu vikat pa i ti, da ne delis :sneaky:

Последно уредено:
...кај нас исклучиво во сите кафичи и ресторани менито е со ,,espresso", но во други држави ги имаат и двете еспресо и експресо.

...најчестиот концепт во Америка и Европа каде што кафулињата се направени за луѓе кои се во брзање, познатиот Expresso Branson комплетно направен во модерен индустриски контејнер со огромен светлечки натпис каде кафето се подигнува директно од автомобил.

images (52).jpegXpresso_Website_Menu-07-1.jpg

...во Грција, Албанија, па дури и во Италија има називи на кафичи со што служат (на пример Il Posto Expresso Bar во Крф или Kosiqi lounge and expresso bar), сопствениците намерно го пишуваат со „Х“ на нивните табли и тенди за да се социјализира како тренди и поразлични места во заедницата.

meilleur-expresso-de-france-blend-maison-cafe-en-grain.webpbravado.png

...освен пакувања на кафе со ,,espresso" има и со ,,expresso".

g_lexpresso---cafe-moulu_2.png

...но има и мени со еХпресо.

images (61).jpeg

...така, секој ќе си нарачува и кажува како што сака, а не е погрешно ни еспресо ниту експресо, но немојте да ги грдите тие што нарачуваат експресо кај нас нема толку ,,сељаци", па низ светот во многу држави, па и во Италија кој си милува го вика ,,expresso".

...кај нас, ако некому е смешно кога ќе слушне ,,еКспресо" и на другите им е смешно како ќе слушне ,,еСпресо" , како да нарачува ,,тафе" наместо ,,кафе" . :ROFLMAO:

...кај нас исклучиво во сите кафичи и ресторани менито е со ,,espresso", но во други држави ги имаат и двете еспресо и експресо.

...најчестиот концепт во Америка и Европа каде што кафулињата се направени за луѓе кои се во брзање, познатиот Expresso Branson комплетно направен во модерен индустриски контејнер со огромен светлечки натпис каде кафето се подигнува директно од автомобил.

Прегледај го приврзокот 485446Прегледај го приврзокот 485447

...во Грција, Албанија, па дури и во Италија има називи на кафичи со што служат (на пример Il Posto Expresso Bar во Крф или Kosiqi lounge and expresso bar), сопствениците намерно го пишуваат со „Х“ на нивните табли и тенди за да се социјализира како тренди и поразлични места во заедницата.

Прегледај го приврзокот 485451Прегледај го приврзокот 485452

Прегледај го приврзокот 485453

Прегледај го приврзокот 485454

...така, секој ќе си нарачува и кажува како што сака, а не е погрешно ни еспресо ниту експресо, но немојте да ги грдите тие што нарачуваат експресо кај нас нема толку ,,сељаци", па низ светот во многу држави, па и во Италија кој си милува го вика ,,expresso".

...кај нас, ако некому е смешно кога ќе слушне ,,еКспресо" и на другите им е смешно како ќе слушне ,,еСпресо" , како да нарачува ,,тафе" наместо ,,кафе" . :ROFLMAO:
Sarcastic John Oliver GIF

1787214796376.png

Ако го погледнеш знамето на тие 2 кафиња, ќе видиш дека е француско, каде што еспресото го викаат експресо. Чисто ти правам факт чек затоа што сакаш факти очигледно.

па низ светот во многу држави, па и во Италија кој си милува го вика ,,expresso". - Да, ако отиде Владе у Италија ќе го вика експресо, гледаш права си, иначе не.

Последно уредено:
Аха аргументот ти е, не јас ти си глуп, ниво дете од градинка.

Јас ти имам кажано дека си прост селанец што ќе умре сам. Ни една нема да те трпи. Кога ќе и кажеш донеси ми едно експресо има да те лансира одма надвор од колибата :icon_lol:
Samo so te citkam koeficientot na inteligencija mi pagja. Zamisli kolku imaat otupeno tie vozduhot so go disat okolu tebe.
Ustvari kaj ke zamislis, i jas so zboram, za to treba aktivni nevroni da imas :facepalm:

Прегледај го приврзокот 485446Прегледај го приврзокот 485447

Прегледај го приврзокот 485451Прегледај го приврзокот 485452

Прегледај го приврзокот 485453

Прегледај го приврзокот 485454

So se razbirat i tie, videle ne razbrale. To X bilo meko i besumno. Trebalo tuka so lingvistite da se konsultirat, pa so masinci, so Colka obavezno, procesot da mu go objasni.
Koj mu e kriv so ne se clenoj na kajgana, seljaci, cel zivot pogresno ke go kazvat :pos:

Последно уредено:
Samo so te citkam koeficientot na inteligencija mi pagja. Zamisli kolku imaat otupeno tie vozduhot so go disat okolu tebe.
Ustvari kaj ke zamislis, i jas so zboram, za to treba aktivni nevroni da imas :facepalm:

So se razbirat i tie, videle ne razbrale. To X bilo meko i besumno. Trebalo tuka so lingvistite da se konsultirat, pa so masinci, so Colka obavezno, procesot da mu go objasni.
Koj mu e kriv so ne se clenoj na kajgana, seljaci, cel zivot pogresno ke go kazvat :pos:
За да ти паѓа треба да имаш некаков коефициент на интелигенција.

И јас имам со кој воздух да делам, ти си тој што немаш ;)

Едит:

Заборавив дека си ливадар со кучињата и воздух и нарезок делиш.

За да ти паѓа треба да имаш коефициент на интелигенција. И јас имам со кој воздух да делам, ти немаш ;)
Slikajte se da ve vidime kaj so ste gusnati i ja drzite vencanicata i telefonot so otvorena kajgana na nego , i to od poblisku, da se cita, vaka na zbor nekako ne ti vervam bas :sneaky:

Slikajte se da ve vidime kaj so ste gusnati i ja drzite vencanicata i telefonot so otvorena kajgana na nego , i to od poblisku, da se cita, vaka na zbor nekako ne ti vervam bas :sneaky:
Еве сега одма, да не сакаш и nudes да ти пратам, да не немаш стабилен интернет таму у селото па немаш материјал за ручни рад :icon_lol:

Back
На врв Bottom