мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 23.167
- Поени од реакции
- 30.305
Ko ke mi gi kupvas, togas ke mi kazvas so da pramЦигарите намали ги

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ko ke mi gi kupvas, togas ke mi kazvas so da pramЦигарите намали ги

Ама прво е дефинирано како еспресо од нивна страна па преминува во „un caffe“ како општ називПа тооо бе чичин. Што би рекја парва џан, туј те чекам. Еспресо е кафе, обично кафе во Италија, само неизживеани персони прават култ од обично мочање уз ветар.
Автоматски споено мислење:
I kafeto e turcizam tendjero edno.Како за луѓе шо користат еден куп турцизми во речникот малце контрадикторно ти е мислењето

A so komentiras ko ti e nebitna ?Тотално небитна тема. Само немојте езероно да го викате Ензеро аман!

Ne rekle mudrite ljuge djabe, na coek so sila mozis da mu zemis samo, daj mu, ke go frliПа тооо бе чичин. Што би рекја парва џан, туј те чекам. Еспресо е кафе, обично кафе во Италија, само неизживеани персони прават култ од обично мочање уз ветар.
Тамам, ашколсун!
Сега чичко Фенел да ти раскаже една приказна. Јас кога бев мал, имаше доста луѓе кои биле деца во периодот додека турците биле тука. Дедо ми, бог да му душа прости, 50% од речникот му беше со турцизми. Поминаа 30-40 години, татко ми едвај 5-10% од неговиот речник со турцизми користеше. Јас сега си играм со тие форми, бидејки сум нездрав по прашање на јазик и дијалекти. Значи се тече се се менува. Ама овде муабетот е за друго.
Фактот што ти живееш во Џерманско, не значи дека сега треба пола од речникот да го прешалтуваш на дојч.
Треба да се унапредува општењето и видокругот, ама да не се заборава своето.

жена у пмс тип на одговорKo ke mi gi kupvas, togas ke mi kazvas so da pram![]()
Абе арно ти се појави да не описмениш иначе шо ќе праевмеI kafeto e turcizam tendjero edno.
I tendjere e turcizam
A so komentiras ko ti e nebitna ?
Ili ti se javi nekoja potreba da ni kazis deka ti e nebitna.
Ok primeno do znaenje
Aj fige sega ( ova ti e grcizam, da ne recite deka samo turcizmi znajme )
Ne rekle mudrite ljuge djabe, na coek so sila mozis da mu zemis samo, daj mu, ke go frli
Taka i ovde.
Si mislat ako recat ekspreso, ke dojdi nekoj italjanec i ke mu plukni vo kafeto pa ajde ke si go krsime jazikot oti taka pofensi zvucelo![]()
Која глупост море дете, таљаните викаат ќе идеме на по едно еспресо или ќе идеме на кафе?Ама прво е дефинирано како еспресо од нивна страна па преминува во „un caffe“ како општ назив
Тоа дека е дефинирано како еспресо само за странци е чиста глупост.
Прашај некој таљан за тоа, истото ќе ти го каже
За е(к)спресо нема логика така да биде преименувано кај нас
Дека алкохоличар.Oti be jas umren ?![]()

Па и ние викаме ај ќе идеме на кафе па нарачуваме еспресо а не кафеКоја глупост море дете, таљаните викаат ќе идеме на по едно еспресо или ќе идеме на кафе?
Скаран си ти со логиката, штом не сакаш да се замислиш над неа.
Nisto, ke si ostanese nepismena pomodarkaАбе арно ти се појави да не описмениш иначе шо ќе праевме

Pogresna dijagnoza mi dade doktorkata ama aj nejkev da se raspravam oti po priroda ic ne sum konfliktna licnostДека алкохоличар.![]()

Како сакаш, мое е да се сомневам и да правам компарации и анализи на јазичните форми, па и воопшто за животот.Па и ние викаме ај ќе идеме на кафе па нарачуваме еспресо а не кафе
Не знам зошто комплицирате кога од нив произлегува терминот, не од мене или од некој трет.
Италијанците пијат кафе и надвор од Италија, во Германија ако кажат кафе ќе добијат чорба, затоа викаат еспресо
Во Македонија ако кажат кафе ќе бидат прашани какво кафе сааат.
Ако ги прашаш што е кафе во Италија ќе ти кажат еспресо а не un caffe, независно дали Италијанец ќе праша или странец
Еспресо се користи секаде
Терминот експресо е неуспешен обид на французите да го преведат зборот ес-прессо
Тој збор нема ништо заедно со express, не знам што сте се запнале за тоа.
Терајте си понатака, со инат не се тера далеку.
Само констатирав дека темава е тотално небитна. Слободен чоек сум си давам свое мислење.I kafeto e turcizam tendjero edno.
I tendjere e turcizam
A so komentiras ko ti e nebitna ?
Ili ti se javi nekoja potreba da ni kazis deka ti e nebitna.
Ok primeno do znaenje
Aj fige sega ( ova ti e grcizam, da ne recite deka samo turcizmi znajme )
Ne rekle mudrite ljuge djabe, na coek so sila mozis da mu zemis samo, daj mu, ke go frli
Taka i ovde.
Si mislat ako recat ekspreso, ke dojdi nekoj italjanec i ke mu plukni vo kafeto pa ajde ke si go krsime jazikot oti taka pofensi zvucelo![]()
Pogresna dijagnoza mi dade doktorkata ama aj nejkev da se raspravam oti po priroda ic ne sum konfliktna licnost
I vidi gi be, sakat da umram ccccc![]()