WTA тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Totalen meltdaun doziveala sabalenka, od 5-3 u vtor set do kraj na mec gejm ne zemala, a iskluciv na 4-1 za nea u vtor. Ovaa sigurno ima edno 5 slema onaka u bunar frleno radi reda, radi vakvi blamovi kade bila golem favorit. Nadezno ke pobedi Andreeva ili drugava rusinka zaso preku kur mi se ukrainkive i vojnata, zamaraat x 100 i samo nervoza stvaraat u teniskiot svet.

Онаа Марта испадна поголем пролив од Свитолина не сакам да замислам ако некако освои што ќе почне да сере на говорот пред да го дигне пехарот.

Posle Radukanu 2021, ova e vtor pat vo istorija nekoj od kvalifikacii da stigne do finale na eden slem, opsto generalno gledano vo tenisot, a toa e Chwalinska, prethodno 2 pati igrala na slem, stignala do 2ra runda wimbledon 2022 i prva runda AO 2025.

Andreeva izigra fenomenalno vo prvoto polufinale i iako e tinejdzerka, bi rekol deka iskustvoto e na nejzina strana i e favorit vo finaleto, vo kontekst na iskustvo mislev na mechevi na golema scena, kade ima i tituli vo serijata masters 1000 i stiganje vo podocnezni faci na slemovi, ova i e prvo finale.
Drugava osven ITF tituli i edna 125ka, poveke se forsirala na dubl, i cudno e kako uspea da stigne do finale sega i toa od kvalifikacii, ama na ovoj slem cuda se slucuvaat ocigledno i sve e toa normalno.

Kaj mazite od kvalifikacii do najdobar uspeh na slem e polufinale, i toa im uspealo samo na trojca teniseri vo istorijata, Mekinro, Voltschkov i Karatsev kako najsvez primer 2021 na AO.

Последно уредено:
А што е работава што источниов блок доминира волку во женски тенис. Дури и тие од западна хемисфера се со потекло од некоја словенска земја. Од топ 20, дури 13 се со словенско потекло.
Толку ли не ги бива другиве да овие со никакви услови хараат во тенисот.

Бреј каков шок ми е ова неверојатно, Маја Чвалинска во финале на ГС турнир... Ја имам 500 000 пати гледано по Челенџери и послаби турнири, тотален пушер и балоњар, баш прелудо ми е да е во финале на ГС. Како и да е секоја чест за успехот и мислам дека не може до титула, сепак Мира е преголем залак за неа.

А што е работава што источниов блок доминира волку во женски тенис. Дури и тие од западна хемисфера се со потекло од некоја словенска земја. Од топ 20, дури 13 се со словенско потекло.
Толку ли не ги бива другиве да овие со никакви услови хараат во тенисот.
Сепак и Американките се доста добри, посебно црнките (кои и онака се доминантни во сите спортови). Нивната школа за женски тенис е меѓу најдобрите во светот.

Лина вчера со победа во првото квалификациско коло на Вимблдон, 2-0 против Фита Болуда од Шпанија. Следна Жорге од Португалија, и те како победлив противник.

Успеа Лина Ѓорческа да победи во 2 коло од квалификациите, утре игра во 3 коло последно коло од квалификациите.
Само уште една победа е потребна на Лина Ѓорческа за да се пласира во главниот ждреб на Вимблдон.
Тежок противник ќе има во Лусија Бронзети од Италија.

uf kakov neizvesen super TB izigraa Gof i Muchova, i kakov epski fejl za Gof na prvata i edinstvena mec topka sto ja imase pri 9-8 i svoj servis, cist zicer na mreza za viner se resi nesfatlivo drop da igra od pricini poznati samo za nea. Tezok i bolen poraz za Gof ama igranje ovaa Muchova elelelele, svaka i cast.

1000002700.jpg

Прв пат во живот го гледам ова на женски турнир.

...вечерва кој знае дали ќе заспијам, ми ги скина живците ова Сабаленка која играше сега против италијанката Гибсон, да не искористи 6 меч топки и напротив брејк и' се случи, тешка победа, би рекла одвај!
П.С.
@fennel среќа што не си ја гледал!

...вечерва кој знае дали ќе заспијам, ми ги скина живците ова Сабаленка која играше сега против италијанката Гибсон, да не искористи 6 меч топки и напротив брејк и' се случи, тешка победа, би рекла одвај!
П.С.
@fennel среќа што не си ја гледал!
Не знам од кога 2-0 е тешка победа, одвај.

Back
На врв Bottom