Не преминува магично во човек, туку во периодот од 22 до 24 та недела се развиваат мозочните структури кај фетусот, и тоа е моментот кога истиот може да преживее надвор од телото ја мајката. Физиологија е во прашање.
Од моментот на оплодувањето веќе постои нова, уникатна ДНК. Тоа не е ДНК на мајката ниту на таткото, туку сосема нова генетска комбинација што не постоела претходно и најверојатно никогаш нема повторно да постои.
Пример, имаш пациент со мозочна смрт. Мозокот не функционира. Личноста и медицински и правно е прогласена за мртва. Ако прекинот на функционирањето на мозокот значи смрт за личноста, зошто тогаш ако сеуште не е формиран мозокот збориме за личност?
Лош ти е примерот. Ако го оставиш фетусот, тој природно ќе продолжи да се развива и ќе развие мозочни бранови. Ако го оставиш пациентот кај кого мозочната функција е трајно изгубена, мозокот никогаш нема повторно да проработи.
Да и затоа аборрусот не се прави во тој период и е забранет, туку се прави до 12та недела.
Во Македонија моментално да. Еве во Вирџинија сакаа да протнат нов закон за абуртус, што вклучува и терминација на веќе родено бебе ако мајката тоа го избери. Slippery slope.
Од каде знаеш дека е обичен човек? Беше во Бетлехем и го виде?
Извор за сфе имаш ли?
Иначе океј е муабет, не се форсирај дека те хејтам, добар си, ама си полуслеп за америчку политику.
Иако имаш си напраено филм, дека си нај нај у Македонију ни за Јузе Хеј(Јуесеј) за демократик политикс.
Него иам те читано дека си си православан до јаја, браниш како Дарлинг сфакакфи пјур норнални догме.
А тфои наголеми идоли Трамп и Сфетиот дух, педофили.
Дева Марија колко године имаше кд остана трудна од мужа ву, за да га роди сам себе си, мужа ву?
Не те хејтам ни јас, ама треба да се држиш на теми што ги разбираш.
Да наречеш „полуслеп“ некој што секојдневно ги следи американските вести и политика е тежок идиотизам. Не тврдам дека сум експерт за македонска политика, затоа што речиси воопшто не ја следам. Но кога станува збор за американска политика, експерт сум.
Фасцинантно ми е кога некој од Македонија ми објаснува како функционира Америка, а никогаш не живеел таму, не бил дел од таа култура и нема ни разговарано со луѓе што реално ја живеат. Сепак зборува со апсолутна сигурност како да знае сe.
Дева Марија колко године имаше кд остана трудна од мужа ву, за да га роди сам себе си, мужа ву?
Нема документирано никој со сигурност, претпоставуваат 12-16 години што било стандард за тоа време. Со сигурност се знае дека било постпубертетски.
За твоја информација педофил е тој што има однос со предпубертетска личност. Како на пример Мухамед.