- Член од
- 7 јуни 2014
- Мислења
- 1.447
- Поени од реакции
- 1.839
се мисли фигуративно во поговорката, штом нешто е арам спечалено арам и ќе одиПа не е баш така сигурно на ќерка му не и "пошло". Тинекс не е сигурно од нејзе напраен.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
се мисли фигуративно во поговорката, штом нешто е арам спечалено арам и ќе одиПа не е баш така сигурно на ќерка му не и "пошло". Тинекс не е сигурно од нејзе напраен.
Не е ич наивна работата, поради тоа купување и завземање територии, Македонци во своите куќи не можат да се вратат во Арачиново, во Чаир тие што се преостанати ни за 1200 квадрат не можат да продадат стан веќе, 600 им даваат со мајтап и курч од стилот “кога тогаш ќе продадеш“. После ќе дојде некој космополит ќе рече “Што има врска брат, ќе пазарам таму каде што ми се најефтини цените“. Ќе си ги ставиме розевите наочари како и досега, а реалноста е ваква:
Прегледај го приврзокот 484544
Секоја чест искрено. Вака се работи плански и се остварува идеологија. Ги чекам коментарите од типот “Што ми е гајле кој кај се шири на пазарот, мене во Кам и Стокомак ми е гужва и ми смрди на кромид, сакам да си најдам моцарела од златно бафало во Веро, Спар, Кипер, Интерекс“, за иф Алах вилс не мора многу секирации.
Тоа ти е иронично, ок...ама можеби треба да размислиме за купување (и подршка) од Македонски маркети. Кам, Стокомак, Зур, Рептил (+ локални ланци во сите градови)па требаше можеби да собереме од сите пари да и ги платиме долговите и да го задржиме Тинекс.
Тоа ти е иронично, ок...ама можеби треба да размислиме за купување (и подршка) од Македонски маркети. Кам, Стокомак, Зур, Рептил (+ локални ланци во сите градови)
Ова веќе е реално и препорачливо....
Требаше можеби да се најде Македонец кој ги има тие пари и да го купи Тинекс, така немаше да изгубиме гигант на пазарот и да ни се стесни изборот на пазарење на нас обичните смртници. Ние ко голтари не можеме ништо да направиме освен да бојкотираме, а ни тоа не го правиме.па требаше можеби да собереме од сите пари да и ги платиме долговите и да го задржиме Тинекс.
Требаше можеби да се најде Македонец кој ги има тие пари и да го купи Тинекс, така немаше да изгубиме гигант на пазарот и да ни се стесни изборот на пазарење на нас обичните смртници. Ние ко голтари не можеме ништо да направиме освен да бојкотираме, а ни тоа не го правиме.
Баш у Македонија ти е бизнис со висока маржа.па никој не го сакал сигурно. Многу долгови, а маркетите не се нешто висока маржа бизнис. Дури и косовариве чудно ми било што дале толку кеш за него.
Баш у Македонија ти е бизнис со висока маржа.
Тоа или што искоцкаа керка му и зет му повеќе од што се печалешеу маркет бизнисот немаш маргина за грешка, една грешка и губиш многу ако бројките на крај од месецот не се у плус. Затоа толку пропаднале порано, и ете со Тинекс се деси тоа.
Ај не драми Анхоч/Техномаркет топ си работат, Сетек исто, во доминантно шиптaрско место кипер и стокомак еден до друг али во стокомак во секое време гужва и да не ти набројувам уште примери, паѓате во транс за некое србче кое не си ги воспитало децатаПроблемот е што не сме на иста фрекфенција за национално добро со луѓето со сина крв, или што би рекол Рамбо Амадеус во сосема друг контекст: “Nacionalizam je tema za one do 300 eura prihoda mjesečno. Njima se servira ta priča. Kada plaća pređe 500 eura, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, ljetovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi“
Не може да е загубата толку голема колку што е на долгорочно голема националната придобивка ако остане пак во наши раце. Лесно е да се одмине нешто, тешко е да се вложи да се изгради пак, тие луѓе не размислуваат дека наскоро изборот би бил само меѓу албански супермаркети, ако некој не дигне рачна сега, гледаат се низ призмата на инстант профит. Баш пред некој ден се објаснував со луѓе дека Нептун не е наше, ми велат да купувале од Нептун да поддржеле македонски брендови, да не нарачувале од нет, се шокирав. Кога веќе ги спомнав, каде се Нико компјутери, Риверсофт, Анхоч, Амц, се сеќава некој на нив? Сега изборот е Нептун и Жирафа50. Нивните компании ќе останат единствена опција на пазарот, бидејќи ние сме со менталитетот “Е што дека, што ме занима, нивни проблем е тоа, јас ќе си купувам од кај ми е најубаво“.
Не е баш така, за жал не паѓаме во транс, друга е реалноста. Анхоч дијаметрално спротивно од топ работи, најверојатно и ќе го нема за некоја година, огромен процент помалку имаат на продажби од вкупниот пазар за бела техника споредбено со 2014, Нептун ти е сега алфа и омега во таа индустрија по број на продажби. А и муабетов со еден до друг не држи вода, што ми значат доминантни албански места, еве види во доминантнo македонски, Пласет на Партизанска си крца кај Универзална, си имаат 2 едно карши друго, и за двете се чека ред 50 метра во недела, особено си прават парче бидејќи се регистрирани како пекара и си работат цела ноќ и плус недела. Уште едно си отворија за пилешко одма до Пласет и тоа има веќе редици Голфови на Партизанска паркирано. Да не набројувам примери, не е добро воопшто, а оди на уште полошо.Ај не драми Анхоч/Техномаркет топ си работат, Сетек исто, во доминантно шиптaрско место кипер и стокомак еден до друг али во стокомак во секое време гужва и да не ти набројувам уште примери, паѓате во транс за некое србче кое не си ги воспитало децата