Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 52: Тотална забрана за продажба и употреба на алкохол освен за медицински потреби и религиозни обреди)

Не бе, тамам работа.. им дал Господ очи..
плус има и млади мамички на кои им враќам "шмек" ако ме бендисаат ;)
Абе не многу шмекај млади мамички да не дојде и младиот татичко :D

Ете потфаќаш и тоа што го пишав. Значи ок е да е туѓата ќерка, девојка, жена, но не и мојата. Плус ако според тебе тоа е океј, зашто би имало момент кога треба да се запре со нешто што е океј? Според мене дури би направило проблем во врската ако ти си ја засвиѓал кога имала фак ми облека и слики и сега да и забраниш, ако ете она сама не запира. Излегува дека не ја прифаќаш со нејзиниот стил на живот и изразување.
Не треба да и забранам, ако некоја сака да продолжи да си бара следна прилика, кој сум јас да ја сопрам? Ќе и раскинеш и ќе си продолжиш натака. Зошто да прифатам некоја со начин на живот со кој што не се согласувам?
Муабетиве се вртат во круг, а на крајот сите истото го збориме (ко на сите теми). Не се сите жени курви и не се сите жени светици. Имаш распон од 0 до 100. Ти се фокусираш на есктремот и го дискутираш како да е просек.
Ако една жена сака внимание, нема да бира начин да го добие. Еве ќе забраниш облека ама ќе забраниш флерт? Ќе и забраниш да збори со колеги/комшии/другари итн?
Не брате, курва си е курва без разлика на тоа какви слики става на инста.

А што е различно онлајн вниманието од тоа на плажата? Како го спречуваш тоа тоа внимание кое треба да иде само од тебе, треба да знае дека не смее ни бикини ни плажа?
Ете @Aceso убаво одговори. Едното е твој избор, другото е ситуација во која си се нашол.

Можеби ние жените на форумов треба да имаме обична боја на аватар. Пример ја ќе бидам црвена. Бијонс црна. Дарлинг може тегет. Чолизмо нека биде жолта. Итн.
Ако не ти се закачи ск Јонсеј зшто бш она да бида црна па ете.
Па и чатџибити ке га доведе сс њума у дует да га разобличи конспираси зшто она да биде сс црну боју. Па дали је то помрачење сунца у куќи великог Јупитера, па дали е тоа дека сум најмлада од сите баби на форумот дека Вруќа замина на Јакупица па асоцирам на смрт, па дали ви се темни кога ме читате(веруј бијонсеј) 80 посто од форум не те ни Чита уопште, а камоли Тарзан.
Хаха

Не треба да и забранам, ако некоја сака да продолжи да си бара следна прилика, кој сум јас да ја сопрам? Ќе и раскинеш и ќе си продолжиш натака. Зошто да прифатам некоја со начин на живот со кој што не се согласувам?
Муабетиве се вртат во круг, а на крајот сите истото го збориме (ко на сите теми). Не се сите жени курви и не се сите жени светици. Имаш распон од 0 до 100. Ти се фокусираш на есктремот и го дискутираш како да е просек.
Ако една жена сака внимание, нема да бира начин да го добие. Еве ќе забраниш облека ама ќе забраниш флерт? Ќе и забраниш да збори со колеги/комшии/другари итн?
Не брате, курва си е курва без разлика на тоа какви слики става на инста.
Во право си, но јас зашто се фатив за голотијата/облеката и да се забрани. И јас сум загледувал и тоа не малку, и тоа до што води, отклучува примални чувства во мажите, т.е. ко што викаш истото го збориме, да, ама повеќето луѓе коа ја отворив темата не се согласуваат, за ко што потврдуваш на крај, многу нормално дека за секој е ок кога не е во неговиот двор таа ситуација. Тоа што ја сум бил ок девојка ми топлес да се сонча гарантирам дека 99% од мажите тука нема да го дозволат на жена во нивниот живот иако првично се исмејуваа демек сум бил конзервативен и верник, а они демек отворени и модерни. И точно, не можеш да забраниш флерт и да збори, ама тоа внимание секогаш е на многу помала пропорција од тоа да провоцира визуелно, т.е. да замрда со опашката. Ако флертува, може да флертува со 1-2, иначе ризикува брендирање радодајка, ако се фрла на секое машко ризикува брендирање курва, ама ако она „наивно“ си се слика и си тверка у вручи панталони у дискач, не е она крива што ти си пришол нели? Или што си и пишал. А онлајн е уште поголемо вниманието, затоа за да не се навлекуваат мажи на блудни мисли, и да се намали ризикот од изневери, забрануваш таква облека. Дека ако сака да се рока, може, да, ама и ставаш дополнителни препреки така.

Професионална деформација..:rolleyes:
плус тесен крој се, во газот ми се пикаат додека пливам :D
А ако ти се дигне и ти е голем, ке ти стои уз тело од кук до рамо како реденик куршуми на Јордан Пиперката.
:ROFLMAO:

А ако ти се дигне и ти е голем, ке ти стои уз тело од кук до рамо како реденик куршуми на Јордан Пиперката.
:ROFLMAO:
После оваа реклама, гарант добивам пп од некоја од дамиве тука :D

Ако ти појде со дамите ке те ребрендирамо и ке ти га сменимо никнејм у Спидо Везенката.
Брз и љут као оние од филмот со бесните коли со нитро што пуштаат.
:icon_mrgr:

Damive tuka vo momentot posle reklamata
Rebecca Ferguson Lips GIF

P.s srekja tvoja vizantiecot so ne e aktiven :D

Ете @Aceso убаво одговори. Едното е твој избор, другото е ситуација во која си се нашол.
Многу некако convenient таа "безизлезната ситуација" во која се нашла. Не знаела кај иде? Не е врзана за чадорот. Нејзин избор може да биде да стане да си отиде или воопшто да не отиде некаде кај ќе ја зјапаат, или да си натегне бурка за да не продолжи непочитувањето кон тебе. Машко внимание е машко внимание, дали со слајдање на стори или дур отишла до соба, некој може да проба да слајдне сеедно бидејќи она постои во состојба бикини. И ако бикините се поканата, не може да биде само ситуација во која се нашла. Мислам дека социјалната мрежа ве плаши бидејќи на оган топлес девојка на плажа ретко и колку ќе пробат во споредба со инста.

Остај ја ти Акесо, само еднаш сочно ја замислив и одма ме пријави на Ацид. И она пишува "само ситуација во која си се нашол" ако некој ја буљал во цицки преку црни наочари, но ја нема сретнато расположена како денот кога јас ја замислив, да ја буљал во такво расположение не знам дали ќе останал со висечките огромни јајца кои му дале храброст да ја буља. Ќе ги добие назад во чаша.

затоа за да не се навлекуваат мажи на блудни мисли, и да се намали ризикот од изневери, забрануваш таква облека. Дека ако сака да се рока, може, да, ама и ставаш дополнителни препреки така.

:lolzz:

Не ви е тешко да забранувате облека и ставате препреки за изневерување? Јас искрено не би ни бил во врска или брак да треба со тоа да си губам времето и мислите. На крај ќе бидете трн оф поради несигурност и љубомора.

Пак ли бе со забрани и ограничувања :D

Нема везе, што е голотија у случајов ?
Можда под голотија некој ќе подразбере и јавно доење.

Забраната би била само површно третирање на симптомот, кој пак ќе кажам исто како и со неверството - пак на крај небитни мали риби ќе го јадат стапот, а оние високо позиционираните во општеството ќе бидат исклучени од гонење и казна. Вистинското прашање е: зошто постои толку огромна побарувачка за сексуализирана содржина и зошто таа стана толку нормален дел од секојдневието?
Тука не можеме целата вина да ја префрлиме врз луѓето кои ја произведуваат таа содржина. Ако милиони луѓе не сакаат да гледаат ОФ куклици, таа платформа нема да биде толку профитабилна. Пазарот во голема мера произведува нешто затоа што постои публика која го консумира. Престанете да бидете симпови и да плаќате голотија и поддржувате - верувам дека нема да биде толку евидентен проблемот.

Не мислам дека решението е државата да одлучува колку кожа смее некој да покаже. Тоа лесно може да премине во цензура и ограничување на личната слобода. Но исто така не мислам дека треба да се преправаме дека огромната количина сексуализирана содржина околу нас нема никакво влијание. Ако утре законски ја тргнеме од една платформа, а побарувачката остане иста, таа едноставно ќе се пресели на друга. Ако една држава ја забрани - ќе се дозволи во друга и таа држава евентуално би праела повеќе пари врз база на по-лабаво законодавство во тој поглед. и, ништо суштински не сме решиле. Ќе биде забрането од мкд, ќе си уклучам VPN и оди гони ме :)

Законот може да ја ограничи понудата. Не може да ја излечи побарувачката.
Исто така и жените би требало да завземат по-радикален став и да престанат да идеализираат ликуши како Миа Калифа и такви, ама тоа е пак circlejerk, бидејќи баш тие такви дебилки кромањонки се најгласни на социјални медиуми. Сигурно нема некоја етаблирана научничка да праќа "slayyyyyy queen" на постови од Миа Калифа, туку баш таква некоја ОФ пациентка што е гласна (а во душата празна) ќе дава support за такви кромањонки.

И да, мажите треба да бидат далеку по-суптилни во нивното понашање. Мислам океј е да пуштиш поглед онака шмекерски, суптилно, а не како кромањонец да буљиш ептен кринџ да те фати, очи да ти испаднат врат да кривиш да изманијачиш некоја девојка која е разголена или се облекува провокативно.

Дел од овие ствари и се како да кажам, инфлитрирани од страна на илуминати/масони/профитери такви елити, бидејќи они сакаат човекот да не може да ги контролира своите природни нагони, туку баш напротив, да не може да ги контролира своите ниски страсти. Тоа е нешто што елитите и оние што го владеат светот го сакаат, затоа ваљда, покрај масовната побарувачка за голотија, истата е стимулирана и се повеќе и повеќе навлегува во нашето секојдневие. и секој случај win-win ситуација за нив.

Плус на ова додај ја епидемијата на машка осаменост, каде што веќе мажите немаат потреба од партнерка, кога истата може да биде сведена на трансакција, во живо или онлајн сеедно, и добиваш комплексен проблем кој воопшто нема да се реши со стари методологии на казна или камшикување. Чим имало иновација во среден век оние chastity belt, значи ептен му навлегле на овој проблем(верувам дека цели инжинерски тимови го праеле чудово), чим такви ствари голотијата надживеала, рачунај колку лесно ќе се избегнува закон во најкорумпираното општество во историјата на човештвото?
Ако во минатото 99% од општествата ги каменувале/камшикувале јавно ороспиите, чим тој прогон го издржале со милениуми, тогаш очигледно е дека казната не вродила со плод и само го третирала симптомот а не болеста. Дотолку повеќе, што ако не ја третираш болеста, туку симптомот со векови, болеста ќе стане уште посилна.

Back
На врв Bottom