Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Така шарено да ги догледа, двата живеат одделно од родителите, и братот и сестрата, женското е тоа кое оди секој ден кај старите, на кој ќе се остави имотот во тој случај ?
Na maskoto normalno, toj lozata mu ja prodolzuva, prezimeto mu go nosi :toe:
Ti so, drugo prezime, druga familija.
I cekaj ti tvojte gi posetvas, ke mu zacistis cisto radi nasledstvo. Samo to ti e bitno ?

Na maskoto normalno, toj lozata mu ja prodolzuva, prezimeto mu go nosi :toe:
Ti so, drugo prezime, druga familija.
I cekaj ti tvojte gi pisetvas, ke mu zacistis cisto radi nasledstvo. Samo to ti e bitno ?
Зато беќар ќе останиш цел живот во Цапари :ROFLMAO:

Знам дека е ама реалноста е таа, за имот искарани колку да сакаш, и тоа без врска имот, ниви, визби и слични глупости, па јатрви искарани и тука браќата на средина, тоа е факт. Кај нас во мојата маала секоја трета куќа во заедница живеат со браќа се два влезат делат и не прат муабет, ама буквално секоја трета куќа, искарани за една соба
Ti Kazaa koj e kriv za toa, roditelite sho na vreme ne si gi resile imotnite prasanja pa umrele porano od sto racunale I gi ostavile tie problemi na decata, pa namesto da se lutat na roditelite ke se lutat megusebno.

Za ostatokot od odgovornite luge vrskata megu brat/sestra e nezamenlivo nesto.

Во теорија ова владе што го кажува стои, така и се правеше порано. Последица е што имотите се се помали и помали и нема профит од нив.
Второ, законски и ќерките имаат право на дел од имотот и повеќето си го бараат.(ако сестрите се повлечени и премногу мирни и сакаат да им помогнат на браќата, зетот не ќе е таков)

Во мојот пример се реши така што нивите се продаваа а парите се делеа. По теорија сите треба да се задоволни, но не се. пак некој остана незадоволен („онаа нива не требаше да се продава туку онаа покрај пат повеќе пари ќе се земеше„ и сл).
А и останавме без ниви

Ti Kazaa koj e kriv za toa, roditelite sho na vreme ne si gi resile imotnite prasanja pa umrele porano od sto racunale I gi ostavile tie problemi na decata, pa namesto da se lutat na roditelite ke se lutat megusebno.

Za ostatokot od odgovornite luge vrskata megu brat/sestra e nezamenlivo nesto.
Се слагам ама ако врската е толку силна не треба материјалното да те скара во иднина.
Моите немаат поделено имот, не пада ми на памет да барам дел од куќата, да му земам на внуците мои, познавам луѓе кои старите поделиле и пак имало кавги после тоа, јас требаше поќе, не ти јас требаше и така.
Автоматски споено мислење:

Aj aj, da ne otvoram jas usta pa da bidi posle rabotata red solzi, red mrsuli :sneaky:
I Rotino aman :mad:
Е аман де, исти курац Ротино Цапари, едно до едно се

Не сакаат свекрви да им се моткаат по дома, сакаат мажот да им е сопруга.
Најглупата генерација македонски жени во историјата. Одземање право на глас под најитно.
Znam dobar advokat za razvodi sinko galiba kje da ti treba :icon_lol:
A i dolgo istera da bideme realni

Се слагам ама ако врската е толку силна не треба материјалното да те скара во иднина.
Моите немаат поделено имот, не пада ми на памет да барам дел од куќата, да му земам на внуците мои, познавам луѓе кои старите поделиле и пак имало кавги после тоа, јас требаше поќе, не ти јас требаше и така.
Tie kavgi idat od sopruznicite, da ne recam glavno od snaata, sto so manipulacii I zakani go prisiluva mazot da se raskara so familijata.
4 od 5 slucai se ova.

Tie kavgi idat od sopruznicite, da ne recam glavno od snaata, sto so manipulacii I zakani go prisiluva mazot da se raskara so familijata.
4 od 5 slucai se ova.
И така да е, пак идиме на тоа дека во Македонија пола браќа сестри за имот се искарани, тоа ми беше муабетот.

Isto tolku ima raskarani I na zapad, od tie sho imaat imot de, sigurno nema Hans I Ditrih da se karaat, za kirijata na roditelite.
Не знам јас на запад колку има раскарани, јас ти кажувам дека во наша улица пола муабет не прават меѓусебе заради имот и конфликти, игнорирај го ти тој факт колку сакаш ама вистината е таа, еве и членот над мене ти кажа личен пример.
Прашај некој во суд што работи ќе ти кажи дека предметите за имотни спорови се помеѓу роднините најчесто браќа сестри

Не знам јас на запад колку има раскарани, јас ти кажувам дека во наша улица пола муабет не прават меѓусебе заради имот и конфликти, игнорирај го ти тој факт колку сакаш ама вистината е таа, еве и членот над мене ти кажа личен пример.
Прашај некој во суд што работи ќе ти кажи дека предметите за имотни спорови се помеѓу роднините најчесто браќа сестри
Sesro na tebe e tovarot da dokazes deka se POLA, ti dojde so toa tvrdenje, pa dokazi go.
Jas ne negiram deka ima kavgi, ama ne se pola sigurno.

Back
На врв Bottom