Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Моја теорија е дека во недостиг на мотивација и желба за брза пара, без некаков труд, си ја продаваме дедовината и корените.
Сите испродадоја куќи со раскошни дворови за еден стан од 80м2 и гарсоњера за издавање.
Новиве генерации нема да знаат што значи да се расте во куќа, во денешно време несаглам си ако вложиш во куќа наместо во стан.
Ќе дојде брзо и кај нас како сега во Хрватска, си ја тупат главата по Далмација, домородното население ем не може да си дозволи да купи место за живеење, ама тие што го обезбедиле истото, во летните месеци не можат глава да кренат од туристи. Едноставно не оди, во една зграда имаш истовремено некој кој работи и за нормално функционирање му е потребен одмор, од друга страна имаш туристи кои се на одмор и имаат поинаков биоритам.
Znam nekolkumina što ne sakaa da prodadat pa im dojde nefi so drugarite vo poseta

Nefi e pojak od drzavata? Togas ebate drzavata.
„Братот„ правеше проблеми кога на власт беше претходната коалиција. Ако и сега прави проблеми низ Охрид, јасно е дека има поткрепа и од денешнава власт...

Nefi e pojak od drzavata? Togas ebate drzavata.
ova e retoričko prašanje, zar ne?
Čovek na DUI, dodeka bea na vlast paleše gaseše, pola zgradi vo gradot se negovi
ima i drugi, ne znam sega koj e aktuelen mafijaš, da li toj ili nekoj drug, no nekoj sigurno e.

Znam nekolkumina što ne sakaa da prodadat pa im dojde nefi so drugarite vo poseta
Не би ме зачудило и ова. Ама 90% се од категоријата што ја опишав.
Како за куќата што се сруши до Григор, сопственикот имаше изјавено дека “не сме знаеле како е да се живее во куќа од 1930”, како оправдание зошто се руши.
Така е, не знаеме. Пошто куќите се одржуваат, се вложува во нив. Ама тоа во други земји, кај што на маркица за куќа не може од денес за утре да ти прдне да крениш зграда.

Нема врска унеско со лежалките. Унеско ќе го одземе статусот заради загадената вода во езерото. Цел Поградец сите села и половина Охрид ги истураат говната нетретирани директ во езеро. Осто има некои рудници во Албанија кои го загадуваат езерото. Не дај боже да направи некој независна анализа на квалитет на водата и да ги објави. Бетер е состојбата од Гостивар.
Напамет зборвење по по по....Охрид има колектор кој е независен од езерото т.е. целата нетретирана отпадна вода со собира во резервоари каде се остава да испари и потоа она грубото се собира со механизација и се исфрла. Да вистина е дека и отпадни води нетретирани одат во езерото ама тоа е мал дел. Ако 50% од водите одеа нетретирани во езерото јас после 32 години вода пиење од чешма требаше да сум мртов одамна.
Охрид има огромен воден потенцијал ама не се заштитува.

Ништо чудно,имат многу со кешарина и да не ги чуваат под перница купуваат на атрактивни места,тешка е одлуката за стан од 1800 е до лукоил на туристичка иако не е далеку до чаршија или од сирма војвода кј шо се отвори улица према бараки ама затоа лесно е одлуката за 3 500е од гимн према чаршија.
Сега рекорди за мкд стандард ке срушат таа до Григор П. или спроти Палас.
Лудо е ,секој втор ден уз кафе слушам и јас почвам со зграда таму и јас таму.....
Чоече колку е лош тој дел, знам кога гледав станови имаше што се продаваат позади лук оил и најефтини беа. Таму чим стигнало 1,800 све отишло во курац. Со овие цени никад не би купил јас во денешно време.

Чоече колку е лош тој дел, знам кога гледав станови имаше што се продаваат позади лук оил и најефтини беа. Таму чим стигнало 1,800 све отишло во курац. Со овие цени никад не би купил јас во денешно време.
-ти вервам дека таму е така, еден дел купуваат за издавање,близок работит во странство(По неколку месеци) и купи 10 и ке ги издавал хаха ама и тука имат работа примање,испраќање,огласи,контакти и најтешкиот дел чистење и ОП настанвит проблем и сега чаре дајму ги на друг на готово
-куќа е најубо ама млад пар до куќа многу тешко,мајсторите аздисани по згради џандар збира прает и негледам стоп во наредните 10 г ,ке продолжит со ова темпо....на ред се два три големи објекти

-ти вервам дека таму е така, еден дел купуваат за издавање,близок работит во странство(По неколку месеци) и купи 10 и ке ги издавал хаха ама и тука имат работа примање,испраќање,огласи,контакти и најтешкиот дел чистење и ОП настанвит проблем и сега чаре дајму ги на друг на готово
-куќа е најубо ама млад пар до куќа многу тешко,мајсторите аздисани по згради џандар збира прает и негледам стоп во наредните 10 г ,ке продолжит со ова темпо....на ред се два три големи објекти
Ова со купувањето станови за издавање ми е посебно интересно...

Значи, купувам пар станови и очекувам дека од издавањето ќе се „опарам„...а тоа што и други купувачи на станови го мислат истото?

Сега шу прајме?...

Кој на кого ќе му издава стан?...

Ова со купувањето станови за издавање ми е посебно интересно...

Значи, купувам пар станови и очекувам дека од издавањето ќе се „опарам„...а тоа што и други купувачи на станови го мислат истото?

Сега шу прајме?...

Кој на кого ќе му издава стан?...
Не ги издаваат брат, во мојата зграда кајшто имам стан е полупразно. Има луѓе што имаат по 3-4 станови. Не ги издаваат така седат. Очигледно не им е до кирија…

Не ги издаваат брат, во мојата зграда кајшто имам стан е полупразно. Има луѓе што имаат по 3-4 станови. Не ги издаваат така седат. Очигледно не им е до кирија…
Муабетот ми беше околу купување (стан) ради издавање (кому?...).

Татко ми беше градежен работник и уште во ‘90-те ја има забележано истава појава-купување по неколку станови, за да „има за децата и за внуците„, како што имаат кажувано самите купувачи, оти становите биле купени па заклучени/некористени.

Back
На врв Bottom