Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 51: Законски да се ограничи голотијата во земјава, онлајн и офлајн.)

Za nestata da bidat pojasni.
Giordano Bruno bil svestenik, koj podocna pocnal da propoveda eres od tipot deka Svetoto Trojstvo ne postoi, Isus bil mageonicar itn.
I toa e pricinata za negovoto osuduvanje na smrtna kazna, a ne toa sto go propovedal Kopernik.
Ti stvarno si izgleda u zenski manastir? Ubavo vika @мкд владе .

Bruno go zapalile oti go prifatil viduvanjeto na Kopernik za Sonceviot sistem i vselenata, koesto pokraj toa sto ukazuva deka Sonceto e Centar na nasiot Soncev Sistem, ukazuva i na toa deka mozebi Zemjata ne e edinstvena planeta na koja ima zivot, i popovi lopovi go staile na klada oti nejkele da priznaat deka gresat, ke go izgubele integritetot togasen, koj veke im e izguben.

Za Isus dal bil magionicar hipnoticar il ne ne mozam da tvrdam. Ama sepak idejata za voskresnuvanje na duhot e za veruvanje.

Wotce pak se imas umisleno deka si nekoj golem kur faktor pa treba da ti se pravdam ili da ti se objasnuvam.
E pa ne si :toe:
I da, vo pravi si, ne te ni procitav so iznatreska posto stvarno naporen mi si, ona glup dosadno pederasticno naporen. Od nekoi clenovi bez problem ke procitam i kilometarski post, ama ne i od tebe taka da djabe si se macel.
Ajde da se vratime na temata.
Wot so postot me potseti deka ti na temata za zenata sho se samoubi I si go ubi deteto, dolgo I siroko zboruvase za psihicko nasilstvo od strana na zenata kon mazot preku izneveruvanje.

I zosto ti vo ova prasanje bi bil protiv kazna za nevernite koga skroz se sovpaga so kaznuvanje na takanarecenoto, psihicko nasilstvo.
Автоматски споено мислење:

Ti stvarno si izgleda u zenski manastir? Ubavo vika @мкд владе .

Bruno go zapalile oti go prifatil viduvanjeto na Kopernik za Sonceviot sistem i vselenata, koesto pokraj toa sto ukazuva deka Sonceto e Centar na nasiot Soncev Sistem, ukazuva i na toa deka mozebi Zemjata ne e edinstvena planeta na koja ima zivot, i popovi lopovi go staile na klada oti nejkele da priznaat deka gresat, ke go izgubele integritetot togasen, koj veke im e izguben.

Za Isus dal bil magionicar hipnoticar il ne ne mozam da tvrdam. Ama sepak idejata za voskresnuvanje na duhot e za veruvanje.
Ic ne mi e gajle sto mislis za mene, ama ako te interesira sudbinata na Bruno imas Wikipedia, chatgpt, Gemini, Claude, samo grok I copilot ne gi preporacuvam.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Фер, но не сум го нарекол ја, така го викаа коа учев историја. За очилата се согласувам, за часовникот голем стап, додале минути и секунди, да може феудалците полесно да не контролираат, сме можеле и без тој изум толку рано, можеле да го забават едно 500 години тој проклет изум.
Така, да, ако некој прашаш колку е саат и ти каже не знам, знај дека точно вели.

И она враќање летно зимско, па сметање од Исус навака, па натака... Бог знае точно која година е.

Женски еве оправдување на прашањето колку години имате? :)

Иначе у други земји Азијски углавно другачије го сметаат времето и као да е друга година а не 2026 после Христа.

@Darling Проповедувањето на Христос е, прифатете го Бог, само преку Него ќе видите што е Живот.

Прифатете ја Смртта, само преку Неа, ќе видите што е Живот.

И разно разни преформулирања.

А не дека он правел магии и хипнози, он само проповедал и кажувал работи што не им се допаѓале на тогашните власти.

Wot so postot me potseti deka ti na temata za zenata sho se samoubi I si go ubi deteto, dolgo I siroko zboruvase za psihicko nasilstvo od strana na zenata kon mazot preku izneveruvanje.

I zosto ti vo ova prasanje bi bil protiv kazna za nevernite koga skroz se sovpaga so kaznuvanje na takanarecenoto, psihicko nasilstvo.
Potseti se podobro, tamu jas bev so uslov, a ne opsto neverstvoto da bidi krivicno goneto. Ako ima samoubistvo radi izneveruvanje, izneveruvacot krivicno da se goni na osnov na pottiknuvanje na samoubistvo ( ili kako bese kovanicata sega tocno) radi psihicko nasilstvo.
Slicno e no e e isto i zatoa sum protiv.

• Хаха
Reactions: wot

Ic ne mi e gajle sto mislis za mene, ama ako te interesira sudbinata na Bruno imas Wikipedia, chatgpt, Gemini, Claude, samo grok I copilot ne gi preporacuvam.
Еј не мислам ништо за тебе лошо. Само те зезам за женскиот манастир. Не ми се лути и не ме сфаќај лично, јас не те ни познавам.

А за Бруно, па горе доле така е како што пишав јас, а клучно е и тоа што бил свештеник и поповите не можеле да дозволат такво нешто од поранешен нивен член.

А иначе тој со жената и детето што ги довел до безизлезна ситуација и самоубиство си го крка стапот у затвор, ама за жал многу касно и така е стално со полиција доаѓаат отпосле откога ќе се случи некое дело или сообраќајци те казнуваат баш коа не треба.

Potseti se podobro, tamu jas bev so uslov, a ne opsto neverstvoto da bidi krivicno goneto. Ako ima samoubistvo radi izneveruvanje, izneveruvacot krivicno da se goni na osnov na pottiknuvanje na samoubistvo ( ili kako bese kovanicata sega tocno) radi psihicko nasilstvo.
Slicno e no e e isto i zatoa sum protiv.
Pa za da bide gonet logicno treba prvo izneveruvanjeto da bide kriminalno delo, kako sto e I tepanjeto I ucenuvanjeto kriminalno delo.
Ne moze sega da izmisluvame kriminal ama ovoj e kriminal samo vo taa situacija inaku OK e. Mnogu glupo zvuci.

Ако боговоли Дарлинг, и подтема ќе отворам тука, не само што ќе напишам. Иначе не, со провокативна облека не бараат машко внимание и признание, туку бараат внимание од Баба Дудунка од Долно Дупени.
Jas ti dadov zbor ke bides tagnat nareden, a ako sakas podtema, mislam deka ima veke takva ne znam proveri.

Сепак се врти. :)
И испадна дека се нешто се врти околу своја оска и се врти околу тело со голема маса. И целиот Универзум се врти околу масивна црна дупка, исто како вртлог во вода. Знаејќи дека природата е репититивна, се вртиме во круг.

Значи чаша чај, лажица и мучкајте до вртлог. Широкиот круг е постоењето и ширењето на Универзумот во нашиот момент без временска граница. Константно мучкајте и ќе добиете реален приказ на Универзумот.

Универзумот преку црната дупка еднакво се проектира од најтеснотот кругче до енормното и забрзано ширење. Константата е 3.14.

Pa za da bide gonet logicno treba prvo izneveruvanjeto da bide kriminalno delo, kako sto e I tepanjeto I ucenuvanjeto kriminalno delo.
Ne moze sega da izmisluvame kriminal ama ovoj e kriminal samo vo taa situacija inaku OK e. Mnogu glupo zvuci.
Oti da ne mozime ?
Cuvanje kuce ne e kriminalno delo, no ako toa kuce kasni nekoj, soopstvenikot ke odgovara. Spored tebe cuvanjeto kuce treba da bidi kriminalno delo za da nekoj ima pravo na otsteta ?
Mozi primerot ne e najadekvaten, no to prvo vaka na um mi padna.

Сепак се врти. :)
И испадна дека се нешто се врти околу своја оска и се врти околу тело со голема маса. И целиот Универзум се врти околу масивна црна дупка, исто како вртлог во вода. Знаејќи дека природата е репититивна, се вртиме во круг.

Значи чаша чај, лажица и мучкајте до вртлог. Широкиот круг е постоењето и ширењето на Универзумот во нашиот момент без временска граница. Константно мучкајте и ќе добиете реален приказ на Универзумот.

Универзумот преку црната дупка еднакво се проектира од најтеснотот кругче до енормното и забрзано ширење. Константата е 3.14.
I den denes nema nisto novo izmisleno od tie togasni teoriii.

Inace Pi 3.14.

Sepak, covek mora da umre za da se uveri dali duhot voskresnuva ili ne.

Samo preku Zivotot ke ja spoznaes Smrtta i obratno samo preku Smrtta ke go spoznaes Zivotot.

Iako zvuci ludo i zabegano, sepak nikoj nema podobro objasnuvanje do den denes.

Zatoa veruvajte u Boga, onadete se poise so partnerot/partnerkata i pomalku izneveruvajte i ke vi bidi poubo ;)

Oti da ne mozime ?
Cuvanje kuce ne e kriminalno delo, no ako toa kuce kasni nekoj, soopstvenikot ke odgovara. Spored tebe cuvanjeto kuce treba da bidi kriminalno delo za da nekoj ima pravo na otsteta ?
Mozi primerot ne e najadekvaten, no to prvo vaka na um mi padna.
Не е адекватен воопшто, може има пример што ќе долови тоа што сакаш да го кажеш, но овој не е.

Да објаснам.
Повреда на друг е криминално дело, не кучето. Фокусирај се на делото, а не предметот.

Не е адекватен воопшто, може има пример што ќе долови тоа што сакаш да го кажеш, но овој не е.

Да објаснам.
Повреда на друг е криминално дело, не кучето. Фокусирај се на делото, а не предметот.
E ako de, mi ja sfati poentata.

I den denes nema nisto novo izmisleno od tie togasni teoriii.

Inace Pi 3.14.

Sepak, covek mora da umre za da se uveri dali duhot voskresnuva ili ne.

Samo preku Zivotot ke ja spoznaes Smrtta i obratno samo preku Smrtta ke go spoznaes Zivotot.

Iako zvuci ludo i zabegano, sepak nikoj nema podobro objasnuvanje do den denes.

Zatoa veruvajte u Boga, onadete se poise so partnerot/partnerkata i pomalku izneveruvajte i ke vi bidi poubo ;)
Нема ништо лудо во тоа да го теоретизираш креаторот. Ние научниците знаеме дека има креатор но не подлегнуваме на догмата, она што е пишано во книгите.

Нема ништо лудо во тоа да го теоретизираш креаторот. Ние научниците знаеме дека има креатор но не подлегнуваме на догмата, она што е пишано во книгите.
Taka e. I jas veruvam deka ima Kreator iako ne znam zosto iskreiral i kako, nitu pak znam koj e, dali e toa nekakva sila, dali ima pol maski zenski, ne znam, ama veruvam vo Kreator.

Ne znam kako se vika koga naseto telo e kako minijatiren univerzum, pa taka organite i organizmot se ustvari kako samiot univerzum, kako nekoj da ni ostavil znaci da sogledame i sfstime slicnosti...

Taka e. I jas veruvam deka ima Kreator iako ne znam zosto iskreiral i kako, nitu pak znam koj e, dali e toa nekakva sila, dali ima pol maski zenski, ne znam, ama veruvam vo Kreator.

Ne znam kako se vika koga naseto telo e kako minijatiren univerzum, pa taka organite i organizmot se ustvari kako samiot univerzum, kako nekoj da ni ostavil znaci da sogledame i sfstime slicnosti...
Точно. Се е пред нас распослано а не знаеме да прочитаме.

Не префрлај топката така.
Ако тебе или неа пред брак и е јасно дека поради некое неверство ќе оди во затвор, камшикување, јавно понижување или стрелачки вод, па кој нормален ќе стапува во брак? Или сакаш да кажеш дека не само во брак се прават деца?
Не ја префрлам топката.Ти тврдиш дека неверството ќе го зголеми ќе ја зголеми демографијата, а се дешава токму спротивното. Инаку знам многу подржувачи на неверство кои кога го осетиле на своја кожа ги промениле својот став. Имаше еден голем мангуп кој инаку женет цело време се фалеше со неверство голем женкар демек. Арно ама животот му рапали еден врел шамар. Испадна дека женаму со молчење си имала швалер повеќе време. не се разведоа поради децата. Ама жената му се одмили. Сега разговараат само службено. Ебемти животот таков. Мангупов се пропи, триста болести доби. Еднаш напраен ко клен, замислен и тажен го изјави следното-Кузнајт чиви се пизда им мајчина. Мислеше на неговите синови. А тоа е една многу честа мисла и кошмар кај многу мажи чии жени ги изневериле. Нејзини се сигурно. Инаку околу казните. не мора камшикување туку парична казна која ќе и биде исплатена на изневерената страна.

Back
На врв Bottom