Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 51: Законски да се ограничи голотијата во земјава, онлајн и офлајн.)

Sega ti mozis da negiras i da se inaetis do utre sabajle ako sakas, no ako navlezis malce podlaboko i podaleku ( od biblijata ), da recime vo evolucijata mnogu raboti ke ti stanat pologicni. Isto potpolno razumno ke ti stani oti iako znaes deka nekoj e svaleriste, pak ke se zaletas po nego, kako i mnogu drugi pred tebe otkolki po nekoj koj samo majkami go saka, nasproti tuka reklamite so gi davate zeni majki kralici. Jbg svaleriste e steknata titula, ne e nasledna, a za ja steknis ima samo eden nacin i nikako poinaku.
Pak ke ti recam instiktot zaebana rabota e, potsvesno toj si raboti, si go negirala ti toa ili ne.
Vlade neli ti e rano za rakija?

У средно ми е читана.. сум изумил, прости :rolleyes:

Ама таа постапка кај Толстој завршува со нејзино фрлање под воз.
Денешниве жени баш и немаат достоинство (морал, памет), па ќе мора возот на животот, теретен со 40 вагони џгура товарен, да ги удри на некој премин кога не очекуваат...

Во основа книгата е сеуште актуелна, и засекогаш ќе биде..
Само слабо поуки вадат жениве нешто.. а ете Толстој им кажа за возот ;)
Руските писатели одувек имале добри дела.

А интересна забелешка за нив (Русинки, Белорусинки, Украинки, Молдавинки, Чехињи, Полјакињи и Бугарки) се едни меѓу најнаивните кога станува збор за сексуално искористување и сексуална експлоатација.
Многу лесно се лажат со пари, (а парите можда и фалц), ама ете некоја успеала демек така, и ајде сега сите се продаваат на Германци, на овие, на оние...

У средно ми е читана.. сум изумил, прости :rolleyes:

Ама таа постапка кај Толстој завршува со нејзино фрлање под воз.
Денешниве жени баш и немаат достоинство (морал, памет), па ќе мора возот на животот, теретен со 40 вагони џгура товарен, да ги удри на некој премин кога не очекуваат...

Во основа книгата е сеуште актуелна, и засекогаш ќе биде..
Само слабо поуки вадат жениве нешто.. а ете Толстој им кажа за возот ;)
Мене ми е омилена книга. Форевер.

Може многу да се научи за општествената хипокризија и за мажите со двојни стандарди.

Na koja strana potocno :cautious: :D
Некаде меѓу 160-200.

Ако не можеш да ја ќариш, ондак три пути на ден измавај го. :)
Не тера на секс, душата и енергијата ми ја зема и мислам на нејзе цел ден. Ете ја прашав @Darling духовно да ме упати и ми се посра со Милан Тарот. Еднаш ќе бидеш искрен и мики тарот ти лепат.

Не тера на секс, душата и енергијата ми ја зема и мислам на нејзе цел ден. Ете ја прашав @Darling духовно да ме упати и ми се посра со Милан Тарот. Еднаш ќе бидеш искрен и мики тарот ти лепат.
Мики Тарот, беше оној гурни прст у дупе? :)

И мене ужасно ме нервира тоа кај женските, кога човек е онака искрен од душа и ке си се исповеда, они се потсмеваат.

Ако е девојката од тука локално, покушај да се запознаете. Ако е некаде од далеку, појди и до таму, покушај да се запознаете.
А ако ми зборуваш за некоја селебрити, најубаво да ја баталиш.

Kapka se nemam napieno, ne ne ostavale na rabota, mnogu gluposti sme praele :toe:
Oti, so ne ti e jasno. Za tebe evolucijata kaj Adam i Eva ti pocnuva ?
To objasnuva mnogu raboti :cautious:
Imam citano nesto za kromanjonci, vikaat izumreni se ama shoznam, ponekogas ko so niv da razgovaram

Imam citano nesto za kromanjonci, vikaat izumreni se ama shoznam, ponekogas ko so niv da razgovaram
I jas dobivam vpecatok ko da sum na direktna linija so nekoj zenski manastir pa ne se zalam.
Ok, naizgled zaminavme od temata pa da pojasnam. Ti bi da se kaznuva neverstvo kaj vid koj po priroda e promiskuiteten. Naucno gledano, nie sme nekade na sredina, ni epten monogamni, ni epten promiskuitetni, sporedeno so nasite najbliski srodni vidovi.
Mozis da si proveris ako ne mi vervas.

Јас се уште немам гласано на анкетата, ако некој го интересира, иначе интересен предлог е ова да се казнува неверството, ама како секој закон така и овој ќе има дупки и простор за манипулации.

На пример у Америка у некои држави има закон да пукаш ако некој ти дојде на твој имот и не одговараш кривично за тоа, дури и да го убиеш.
Ама се тоа се истражува, па така да дупката овде е дека ти можеби ќе поканиш некој којшто сакаш да го убиеш и ќе го убиеш со изговор дека ти стапнал недозволено на твојот имот, чиста манипулација. Па така да овој закон и ова дело не поминува така лесно.

Истото би важело и за овој закон за неверство, па така да некоја може да го опијани својот маж да викне курва или стриптизета да иштрака еден куп слики (докази) дур е он у пијана полусвесна состојба и после да бара кривично да одговара за неверство. Ама тоа се треба да се истражи, нели...
Може и обратно да се случи и има голем простор за разни манипулации, па така да овој закон од правен аспект не би поминал на гласање, освен ако некој не види корист од самиот закон.

Идејата дека неверството треба да се казни, оти самото неверство ствара одредени последици кај изневерениот е во ред, ама у правниот систем не би функционирало од горенаведените причини.

У Америка има и предбрачни договори за наследство, (заштита од спонзоруши), па и од машки голдигери...

I jas dobivam vpecatok ko da sum na direktna linija so nekoj zenski manastir pa ne se zalam.
Ok, naizgled zaminavme od temata pa da pojasnam. Ti bi da se kaznuva neverstvo kaj vid koj po priroda e promiskuiteten. Naucno gledano, nie sme nekade na sredina, ni epten monogamni, ni epten promiskuitetni, sporedeno so nasite najbliski srodni vidovi.
Mozis da si proveris ako ne mi vervas.
Nasite srodni vidovi se site umreni.
Ne me drzi za zbor, sepak nie vo manastirite mnogu mnogu nemame knigi za evolucija, ama kako sto znam od genusot Homo samo Homo Sapiens e ostanat, sto znaci najbliskite srodni vidovi ako ni se simpanzata, toa e ko utre Nigeriskiot princ da ti se javi deka ti si mu posleden potomok I ke nasledis milijarda po negovata smrt.

Јас се уште немам гласано на анкетата, ако некој го интересира, иначе интересен предлог е ова да се казнува неверството, ама како секој закон така и овој ќе има дупки и простор за манипулации.

На пример у Америка у некои држави има закон да пукаш ако некој ти дојде на твој имот и не одговараш кривично за тоа, дури и да го убиеш.
Ама се тоа се истражува, па така да дупката овде е дека ти можеби ќе поканиш некој којшто сакаш да го убиеш и ќе го убиеш со изговор дека ти стапнал недозволено на твојот имот, чиста манипулација. Па така да овој закон и ова дело не поминува така лесно.

Истото би важело и за овој закон за неверство, па така да некоја може да го опијани својот маж да викне курва или стриптизета да иштрака еден куп слики (докази) дур е он у пијана полусвесна состојба и после да бара кривично да одговара за неверство. Ама тоа се треба да се истражи, нели...
Може и обратно да се случи и има голем простор за разни манипулации, па така да овој закон од правен аспект не би поминал на гласање, освен ако некој не види корист од самиот закон.
Имало слично во темното доба, но не било закон а канон. Се верувало дека постојат вештерки и нормално у тоа време само женски род. Идејата било, не ти се свиѓа веќе жена ти, развод не е дозволен, обвини ја за вештерство. Имало 2 вида на тестови: Првиот бил ја фрлале врзана на камен во вода, ако потоне, честито, не е вештерка, ако не потоне, вештерка е и треба да се погуби. Другиот бил стај ја на клада, ако изгори, честито не е вештерка, ако не изгори, треба да се погуби.
Е сега тоа е канон у време кога инквизицијата имала мање-више апсолутна власт, најлошиот период за науката бил тоа. Битно црпиме идеи за закони од тоа прекрасно време.

Мики Тарот, беше оној гурни прст у дупе? :)

И мене ужасно ме нервира тоа кај женските, кога човек е онака искрен од душа и ке си се исповеда, они се потсмеваат.

Ако е девојката од тука локално, покушај да се запознаете. Ако е некаде од далеку, појди и до таму, покушај да се запознаете.
А ако ми зборуваш за некоја селебрити, најубаво да ја баталиш.
Благодарам на советот. Божица во смисла на постоење е. Уффф

...што ако неверството сопругата го прифаќа поради некој интерес, кој ќе го осуди и пријави сопругот за неверство за да биде казнет како извршено кривично дело? дали ќе важи пријавата за неверство од комшивката ако го пријави, а сопругата на неверникот негира? :toe:

Back
На врв Bottom