Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 51: Законски да се ограничи голотијата во земјава, онлајн и офлајн.)

Ја сум сосем ок ако се пробута таа агенда да се уназадиме, штом тоа стравовите и несигурноста на група жени ќе се искорени, т.н. изгорени па сега дуваат, т.е. народски болно љубоморни. Но пак, да се разбереме дека треба да се искорени и изворот за таквите шејтански (ете дури и се изразувам муслимански) мисли. А изворот се жените, ко што кажа бијонс погоре, зашто има потреба бикините да бидат танга, само една врвка, панталончињата да се до гз, миничите до пич. Само пристојна облека баки мој и нема инста/фејс да си ги покажуваат атрибутите и да си ги лечат комплексите и несигурностите и да бараат брзо потврда на колку се јаки од рандом ликови со коментари ќе те галам краљице и топ си кис4е.
Јас лично а мислам и многу од мажите тука се приземјени, не сум толку лепотан да ми се лепат, класичен предатор сум, што ќе уловам тоа јадам, нема брза храна за мене. Ама и сум сосем ок со тоа, ко што кажав приземјен. Но ќе издржат ли жените @Darling? Кога ќе нема игра со 50 души на инстаграм да се чати, да и се дигаат егото со лајкови, кога нема да може коа се чуствува несигурна да облече мини и да замрда со опашката и да фрчат комплименти, кога нема да може да се шмека со убавион келнер од тренд дур у исто време игра со уште ред ликови што физички што виртуелно? Гарантирано нема варање (или е минорно) во такво уредување, но сакате ли?
I filtrite na telefonite, i toa da se zabrani .
Ke mi se filtrirat tie mene, gotovo, zavrsi to :D

Deal, но како нема врска, тоа е тоа искушение што води до варањето, апсолутно си има врска едното со другото. Нема искушение, има сегрегација, нема варање, simple as that.
Искушенија има секој ден, неизбежен дел од животот, наша одговорност е да се бориме со нив и да ги победиме.
Но рекле од страста бегај, затоа што е многу тешко да се победи.

Deal, но како нема врска, тоа е тоа искушение што води до варањето, апсолутно си има врска едното со другото. Нема искушение, има сегрегација, нема варање, simple as that.
Kako velat, duri kuckata ne mrdni so opaskata, pesot ne odi. Ako odi, ova odma ke mu zagrti :D

Искушенија има секој ден, неизбежен дел од животот, наша одговорност е да се бориме со нив и да ги победиме.
Да, но зашто да ги има, зашто да не го направиме out of sight out of mind и да немаме потреба да се бориме.
I filtrite na telefonite, i toa da se zabrani .
Ke mi se filtrirat tie mene, gotovo, zavrsi to :D
Тие што го прават ова сами се заебуваат, но јбг, толку им е мозокот да се досетат зашто.

Да, но зашто да ги има, зашто да не го направиме out of sight out of mind и да немаме потреба да се бориме.
Можеш сам, затоа што така е светот станат.
Ако си маж автоматски на старт ти е подесен алгоритмот да гледаш разголени инфлуенсери, а жените да гледаат мода, патувања итн.

Ако си маж автоматски на старт ти е подесен алгоритмот да гледаш разголени инфлуенсери, а жените да гледаат мода, патувања итн.
Ova ne e tocno. Od start sme podeseni da gledame dali na zenata i e dojdeno vreme za parenje i dali mozi da ragja.
Isto i vie go prenaglasvate toa ko ke se terate za da bidite poprivlecni na potencijalniot oploduvac za da ve oplodi. Kakva moda, kakvi patuvanja. Instiktot zaebana rabota e.

Ova ne e tocno. Od start sme podeseni da gledame dali na zenata i e dojdeno vreme za parenje i dali mozi da ragja.
Isto i vie go prenaglasvate toa ko ke se terate za da bidite poprivlecni na potencijalniot oploduvac za da ve oplodi. Kakva moda, kakvi patuvanja. Instiktot zaebana rabota e.
Blaze ti, izgleda nemas socijalni mrezi.

Коа сме кај искушенијата, велат ѓаолот ни ора ни копа.
Така да ти мислиш дека си посилен од искушенијата, можеби и си во одреден момент, ама кога најмалку очекуваш ќе наидеш на ново искушение.

Е не, 500 страни ќе се мислат дали Ана Каренина треба да му даде на Вронски или не..
Всушност Ана и Вронски спијат заедни уште во првата третина од книгата. :D

Како дискретно да кажуваш дека те интересира некој којшто може да ти овозможи мода, патувања, луксуз итн...
Знаеш дека инфлуенсерките се тесно поврзани со мода, патувања итн...?
Впрочем, затоа и станале инфлуенсерки, за да ги види некој што патува и прави vlogovi од типот на:

Дали мојата Тесла ќе издржи 500 км со едно полнење?
Уствари не знам како да ви кажам, ама јас сум богат, тате има фирма, ја отвори у време приватизација кога крадевме од комунизмот (пу да тибам комуњарите), ама ете да се пофалам со мојата Тесла, дур плачам оти таму некој се фали со јахта. :)

Се се сведува на релативитет.
На пример: Огледалце, огледалце, на светот најубав кој е?
-Ти беше до вчера, ама денес е онаа.

Па утре и онаа ќе ја престигне оваа.

И слично.

Огледалце, огледалце, на светот најбогат кој е?
-Ти беше до вчера, ама денес е оној.

Па утре и оној ќе го престигне овој.

А кога сме кај парите, што е со ова? Као AI, ама не е баш AI.

Те разбирам. Нема Playboy за женски, па си читкаш романчиња. :)

Последно уредено:
Но рекле од страста бегај, затоа што е многу тешко да се победи.
Ќе се присетувам на ова секогаш кога ќе ја сретнам комшиката. Девојката е божица симната од сто неба на земјава. Самиот од и е божествен, со аура покрај нејзе која ежи. Не можам да ти го опишам чувството.
Ја гази земја ко таа да ја загрева. Ебано привлечно и језиво. Очите и продираат низ мојата душа, ко врел нож низ путер. Се осеќам гол и осамен.

Збунет сум. Како да постапам?

Toa sama si ovozmozuvam.
Hejterite ke recat od partijata e ;)
Жена сама си плаќа за штикли и ташни, плус пере, чисти, готви и верна е?
Колку е убаво понекогаш човек да си фантазира вака, барем за миг ќе се почувствува попозитивно.
Автоматски споено мислење:

Ќе се присетувам на ова секогаш кога ќе ја сретнам комшиката. Девојката е божица симната од сто неба на земјава. Самиот од и е божествен, со аура покрај нејзе која ежи. Не можам да ти го опишам чувството.
Ја гази земја ко таа да ја загрева. Ебано привлечно и језиво. Очите и продираат низ мојата душа, ко врел нож низ путер. Се осеќам гол и осамен.

Ако не можеш да ја ќариш, ондак три пути на ден измавај го. :)

Pobaraj sovet na +381-62-832-73-72

Blaze ti, izgleda nemas socijalni mrezi.
Sega ti mozis da negiras i da se inaetis do utre sabajle ako sakas, no ako navlezis malce podlaboko i podaleku ( od biblijata ), da recime vo evolucijata mnogu raboti ke ti stanat pologicni. Isto potpolno razumno ke ti stani oti iako znaes deka nekoj e svaleriste, pak ke se zaletas po nego, kako i mnogu drugi pred tebe otkolki po nekoj koj samo majkami go saka, nasproti tuka reklamite so gi davate zeni majki kralici. Jbg svaleriste e steknata titula, ne e nasledna, a za ja steknis ima samo eden nacin i nikako poinaku.
Pak ke ti recam instiktot zaebana rabota e, potsvesno toj si raboti, si go negirala ti toa ili ne.

У средно ми е читана.. сум изумил, прости :rolleyes:

Ама таа постапка кај Толстој завршува со нејзино фрлање под воз.
Денешниве жени баш и немаат достоинство (морал, памет), па ќе мора возот на животот, теретен со 40 вагони џгура товарен, да ги удри на некој премин кога не очекуваат...

Во основа книгата е сеуште актуелна, и засекогаш ќе биде..
Само слабо поуки вадат жениве нешто.. а ете Толстој им кажа за возот ;)

Back
На врв Bottom