- Член од
- 13 април 2021
- Мислења
- 5.727
- Поени од реакции
- 17.347
Он кутриот е жртва на гравитацијата.А мажот?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Он кутриот е жртва на гравитацијата.А мажот?
Он кутриот е жртва на гравитацијата.
А мажот?
Нема врска, и Адам беше казнет.Жртва на несреќни околности. Златни луѓе ради ченгии си ги запустија домовите.
Денес се кааат, а не сфаќаат дека биле немоќни кога мрднала опашката. Си ја лупаат главата како они да згрешиле нешто
Нема врска, и Адам беше казнет.
Ок, ама Адам е посурово казнет, баш оти глумел као ја нисам одавде.Не би имало воопшто дело ако на Ева не и мрдала опашката. Или профатете си ја и живејте си со одговорноста, или марамите на глава и деца гледање по дома.
Zmijata e kriva, ajde ostajte gi Adam i Eva na raat.Ок, ама Адам е посурово казнет, баш оти глумел као ја нисам одавде.

Тоа го викаат Constructive desertion.А тогаш како ќе се казни ако во еден брак жената го користи сексот ко оружје и за манипулација, т.е. по нашки кажано, не дава? Ја не би идел на кино ако можам дома да гледам телевизија.
+ И тогаш да им се забрани на жените да излегуваат со минич до пич и со деколте до земја, да нема и искушение. Или во були. Да сме асли муслиманска држава, таков закон тоа би потегнал.
Ova se slucuva sekojdnevno u milion brakovi.Тоа го викаат Constructive desertion.
Constructive desertion occurs when one spouse effectively withdraws from the marriage by their actions or behavior, making marital life intolerable for the other spouse, even though they remain physically present. The key distinction is that there is no formal separation agreed upon by both parties; instead, the withdrawal is implied by conduct. This can include persistent neglect, emotional abandonment, or refusal to fulfill marital duties that are essential to the partnership.
Се случува, не велам не. Но ако некој не е среќен во бракот, може да се разведе и среќата да си ја побара на друго место. Не мора да изневерува.Ova se slucuva sekojdnevno u milion brakovi.
Fakt e deka mazot nema tuku taka da trgne u neverstvo, ako nekoja zena ne go privlece, zavede i slicno, a toa se slucuva mnogu cesto, ama nekoj znae i da odolee na iskusenija, i ima custvo za lojalnost.
Od druga strana imame i orgii, swingeri, i slicni "moderni" raboti. Se zavisi od licnosta i principite na individuiite.
Па ако ја имало можеби немало да дојде до сопружникот да изневерува. Што ако љубовта што ја бараш е баш меѓу сопружникот и другата? Знаеш колку често вака се создало љубов, да на едниот му е повлечен тепхиот од под нозе и да срцето сака што срцето сака каде често резултирало во долги и среќни бракови со деца? Види, да не премине муабетот дека јас мислам дека е ок да се изневерува како да е добар ден, постојат секакви ропаци, кои го прават само за фалење, да не навлагаме со примери и за жени, само ќе кажам дека не е ок изневерување, но некогаш и тоа раѓа убави работи на некоја подолга, ако не и паралелна, линија.Каде е љубовта и почитта кон сопружникот кога се изневерува?
Some people choose to see the ugliness in this world, the disarray. I choose to see the beauty... што, да не не е романтично? Некои изневеруваат само за секс, но да испланираш концерт, да купиш карти, да си во топла прегртка во човекот кој го љубиш додека врте од колдплеј фикс ју звучи како да овие двајца се прилично среќни да поминуваат време и надвор од спалната и криење по соби. Океј, колдплеј се навистина кринџ, ама ако биле во несреќни бракови каде не збореле со партнерот месеци, како што вртеше дека изјавиле, тоа е. Не знам зошто луѓето не се свестат колку е краток и еден животот за да прават такви поразителни компромиси како поминување животот со личност која веќе си почнал да ја мразиш само бидејќи не сте се разделиле кога требало. Јас навистина сакам секоја нова Љубов да започне хронолошки: некој има чувства за нов >> разговара со партнерот и се разделуваат >> некој се жени за новиот и живееле хепили евр афтер, но не секогаш така рационално се одлучува и тече животот кога станува збор за чувства. Зошто глумиш како да љубовта или почитта или нечието време ни е загарантирано? Да, некој е повреден во ситуацијата, но ако продолжиме во тема гледање убавото во светот, некому тоа може да му служи како животна лекција која го ставила на подобар пат, фатил да вежба, заимал хоби и запознал друг/а како позрел и искусен човек кој не го зема својот партнер здраво за готово повеќе.Романтично, се нашле подоцна во животот
Прегледај го приврзокот 484271

Јас не знаев за ова, кога соопштија?Сите овде знаеме дека децата од разведени бракови најмногу патат и најмногу се сожалувани од другите во друштвото.