Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 51: Законски да се ограничи голотијата во земјава, онлајн и офлајн.)

Уште Ката кога ја земале за снашка, ама царштина т.е. диктатура, шудапрајш.
Isto ko kaj nas, istite sho go donesoa Lenin, a posle koga im dojde Stalin I gi napika vo gulazi imaa buyers regrets pa placele za sopstvenata glupost.

Уште Ката кога ја земале за снашка, ама царштина т.е. диктатура, шудапрајш.
За Екатерина Велика милсиш ?
Тоа е златната доба на Руското Царство. Грешката е 1917 год направена.

Не сакам да те банирам, цело време со извичници ми пишуваш, и вака како што е си нервозен, да те банирам ќе земеш ќе кршиш по дома после јас крив :D

Шегата на страна, штом темата влезе во офтопици значи сме кажале се што имаме да кажеме. Утре ќе тагнам ново дете
Значи ли тоа дека сега може да си кажеме се што ни лежи на душа без да не банираш, или? :D

Не сакам да те банирам, цело време со извичници ми пишуваш, и вака како што е си нервозен, да те банирам ќе земеш ќе кршиш по дома после јас крив :D

Шегата на страна, штом темата влезе во офтопици значи сме кажале се што имаме да кажеме. Утре ќе тагнам ново дете
Не сме офтопици. Како ќе доловиме поента за диктатори ако не спомнеме некои историски личности или не земеме референци од минатото ?

Без Сталин фашизмот ќе победеше во Европа. Па во логорите на Хитлер, Словените беа најмногубројни жртви. Да не беше поразот на Хитлер Македонија денес немаше ни да постои како држава, туку ќе останеше трајно распарчена и асимилирана провинција под фашистичка Бугарија.

Не ме интересира комунизмот, ама пред фактите и вистината и боговите молчат.
Чоек, имаш ти отворено историја воопшто?

Сталин во 1937 и 1938 година елиминираше околу 60% од офицерскиот кадар на Црвената армија. Последиците од тие чистки беа катастрофални. Кога нацистичка Германија го нападна Советскиот Сојуз во 1941 година, армијата остана без голем дел од своите најискусни команданти, а во првите месеци од војната повеќе од 3,5 милиони советски војници беа заробени.

Не сме офтопици. Како ќе доловиме поента за диктатори ако не спомнеме некои историски личности или не земеме референци од минатото ?
Mnogu daleku ojdovte.
Ene vi go Enver Hodja, toj na koj ovoj nekapeniot cvekje mu polagase na grobot.
Bukvalno Severna Koreja na balkanot.
I sega nekoj so cel um baral diktator.
Mu ima izbegano na nekoj cavkata so se konec, taka mi lici mene :(
Автоматски споено мислење:

Тешка заблуда, не знам што да ви кажам. Договорот важи се дур некој е спремен да го почитува. Ни прв ни последен у историја што бил фрлен во канта.
Go zede primer Kosovo, amerikanska kucka na balkanot, a po padot na istocniot blok ne e bas nekoja tajna deka SAD si brisi gazot so megjunarodnoto pravo.
Oti ne go zede primerot na Nagorno Karabah. Si cekaja strplivo Azerbejdjancite i na kraj im ebaa mater. I nikoj nisto ne rece posto tie nikogas ne se pomirija so sudbinata i rekoja ajde be to e, neka bega nesto. Da se pomireja i da mu dadeja nezavisnost, sega ke bese voena agresija vrz suverena drzava.
Realno me zabole mene za Kosovo, no faktite se tie, ti se dopagjale ili ne.

Последно уредено:
Еднаш сложно, сите заедно, рушевме една диктатура.

Се сеќавам кога беше на раб на солзи кога губеше општина по општина. Тоа беа последните политички денови на пребегнатиот диктатор. :love:

Mnogu daleku ojdovte.
Ene vi go Enver Hodja, toj na koj ovoj nekapeniot cvekje mu polagase na grobot.
Bukvalno Severna Koreja na balkanot.
I sega nekoj so cel um baral diktator.
Mu ima izbegano na nekoj cavkata so se konec, taka mi lici mene :(

Go zede primer Kosovo, amerikanska kucka na balkanot, a po padot na istocniot blok ne e bas nekoja tajna deka SAD si brisi gazot so megjunarodnoto pravo.
Oti ne go zede primerot na Nagorno Karabah. Si cekaja strplivo Azerbejdjancite i na kraj im ebaa mater. I nikoj nisto ne rece posto tie nikogas ne se pomirija so sudbinata i rekoja ajde be to e, neka bega nesto. Da se pomireja i da mu dadeja nezavisnost, sega ke bese voena agresija vrz suverena drzava.
Realno me zabole mene za Kosovo, no faktite se tie, ti se dopagjale ili ne.
Затоа што муабетот беше за Косово, не го земав ја. Дека ништо не значи договорот исто ко што немаше да важи и во Карабах или Украина( потпишано од Русија) ако немаш сила да го спроведеш.

Се сеќавам кога беше на раб на солзи кога губеше општина по општина. Тоа беа последните политички денови на пребегнатиот диктатор. :love:
Sptim tebe kako malcinstvo ic ne te zasegaat posledicite od padot na rezimot :D

Затоа што муабетот беше за Косово, не го земав ја. Дека ништо не значи договорот исто ко што немаше да важи и во Карабах или Украина( потпишано од Русија) ако немаш сила да го спроведеш.
Togas nemase isto kako i Srbija sega so nema sili, ama ako potpisi tolku gotovo, zavrsi taa prikazna, kako i nasata so imeto.
Arno ama si pocekaja povolni uslovi i si ja vratija teritorijata pod svoja kontrola.

За Екатерина Велика милсиш ?
Тоа е златната доба на Руското Царство. Грешката е 1917 год направена.
И од тука почнува германизацијата на Русија, од која ни ден денес не е раат.

Зашто си северџан ? :icon_mrgr:

И од тука почнува германизацијата на Русија, од која ни ден денес не е раат.
Од целата таа страшна германизација, во јазикот им воведоа 100тина германизми ако не и помалце, им населија германски рудари за во рудокопите и благодарение на нив почнаа порано со индустријализацијата.
Денес од што конкретно не се раат поради германизацијата ?

Чоек, имаш ти отворено историја воопшто?

Сталин во 1937 и 1938 година елиминираше околу 60% од офицерскиот кадар на Црвената армија. Последиците од тие чистки беа катастрофални. Кога нацистичка Германија го нападна Советскиот Сојуз во 1941 година, армијата остана без голем дел од своите најискусни команданти, а во првите месеци од војната повеќе од 3,5 милиони советски војници беа заробени.
Ама каква врска има тоа со фактот дека Хитлер и покрај сите тие 3.5 милиони заробеници пак ја изгуби војната и не успеа да направи словенски држави зад Урал? Не е тоа поентата. Никој не вика дека Сталин не бил диктатор и дека бил цвеќе.

Ама каква врска има тоа со фактот дека Хитлер и покрај сите тие 3.5 милиони заробеници пак ја изгуби војната и не успеа да направи словенски држави зад Урал? Не е тоа поентата. Никој не вика дека Сталин не бил диктатор и дека бил цвеќе.
Поентата ми е дека Сталин не беше причината што СССР победи, туку причината што победата беше толку скапо платена. И со некој друг на власт исходот веројатно ќе беше ист, но наместо околу 20 милиони жртви, Советскиот Сојуз можеби ќе имаше 6-7 милиони.

Back
На врв Bottom