Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 51: Законски да се ограничи голотијата во земјава, онлајн и офлајн.)

Не ја подели Хитлер. Ја поделија сателитот негов и итаљанската колонија.
Знаеш дека Анте Павелиќ лобирал за Независна Држава Македонија и тоа со сите салтанати била договорена.

Хрватите, Словаците, Бугарите, Украинците ..... не знам дали и до кога ќе биле субхјуман.
До моментот кога ќе проценел дека не му требаат веќе.
Трики игра е тоа.

Знаеш дека Анте Павелиќ лобирал за Независна Држава Македонија и тоа со сите салтанати била договорена.

Хрватите, Словаците, Бугарите, Украинците ..... не знам дали и до кога ќе биле субхјуман.
Факинг Хитлер бил алфа и омега во европа и во фашистичките кругови и ти ми продаваш мене тука муабети дека Албанијс и Бугарија сами си го заслужиле тоа. Ок

Факинг Менгеле правеше експерименти врз луѓе врз основа на таа нацистичка идеологија, не биле другите луѓе субхјуман. Важи.

Ова откога ја изгубиле војната, и бугарите останале со к*рот у газ... па му текнало на Ванчо Михајлов нешто у стилот: Ало началниче!

Туку Хитлер не успеал Турција да ја убеди..(за среќа наша)! хек дури и Франко после се го одјебал, па останал само со жабарите за к*р што не ги бивало...!
Да видиш и татарине тогаш какво мелено месо би биле :rolleyes:

Факинг Хитлер бил алфа и омега во европа и во фашистичките кругови и ти ми продаваш мене тука муабети дека Албанијс и Бугарија сами си го заслужиле тоа. Ок

Факинг Менгеле правеше експерименти врз луѓе врз основа на таа нацистичка идеологија, не биле другите луѓе субхјуман. Важи.
Ја ти кажувам дека во врска со политичката ситуација и политичката и воената важност на еден народ така Хитлер си ги бирал субхјумнасот и алијансите.
Никакви ариевски филмови тогаш не го интересирале.

Ало, историчари, имате теми за ова. Вратете се на темава да ја опрајме Македонија, да не ве пратам во гулаг сега сите до еден :cautious:

Ова откога ја изгубиле војната, и бугарите останале со к*рот у газ... па му текнало на Ванчо Михајлов нешто у стилот: Ало началниче!

Туку Хитлер не успеал Турција да ја убеди..(за среќа наша)! хек дури и Франко после се го одјебал, па останал само со жабарите за к*р што не ги бивало...!
Да видиш и татарине тогаш какво мелено месо би биле :rolleyes:
Можеби а моќеби и не. Сега веќе праиме муабет за различен тајмлајн.
Исто и јас сум сигурен дека Хитлер ако ја добиеше војната на козаците и белогардејците ќе им дадеше територија да владеат позади Урал.

Како прво мора да се смени вредноста на поените помеѓу студентите и пензионерите. Ако придонесувал исто така и користел работи, па незнам зошто на некој без иднина би му дал повеќе право да ја менува иднината од тие пред кои истата уште е. Oсобено ако драстично придонесувал и во уништување на иднината, бидејќи генерацијата што сега се пензионери се вака или така одговорните за каде сме сега поради нивните политики и начини на владеење. And just for teh lulz, би ја искомплицирал твојата теза со тоа што ако некој не гласа следниот пат да ги има поените дуплирано или x3, x4 со секое акумилирање. Било што би било покорисно од наградувајќи ги тие што многу заработуваат, тоа е (в)лажниот американски сон на Јузе. Следно за неколку милиони ќе дава државјанство а со тоа ќе дојдат и и странски, крупни гласачи, поради нивните платени поени. А ќе дојдат такви секаде каде наместо високо даночење им се дава повеќе право на глас и сите останати бенефити и лампиони со кои привлекуваме странски инвестиции по секоја цена. Односно не секоја цена, само онаа што ни дозволува да со тоа се фалиме пред престојните избори. А обично таквите договори се прилично... колонизаторски, во недостаток на подобар збор.
Сите верзии може да ги пробаме. Не верувам дека ќе биде полошо од тоа што го имаме. Тие што заработуваат многу се секако наградени, само тоа не е толку видливо во моментов. Со ваков систем сите работи ќе излезат на виделина.
Што се однесува на студенти vs пензионери, тоа исто може цела тема да биде. Просечниот студент не е многу подобар од просечниот пензионер. И двајцата цицаат од системот и лесно се манипулираат.
Данокот е најпрост начин за да се мери импактот на некој и да му се даде поголем глас на тој што работи. Плус има еден куп споредни ефекти како: дијаспората да има помал импакт на изборите ако не работат активно во Македонија, казни за сите што работат на црно (ќе имаме општини каде што Македонците не се ни 40% а ќе победуваат)...
А за странците, лесно се решава тоа со воведување на системот што го има УАЕ. Дозвола за престој да, државјанство никому.

Можеби а моќеби и не. Сега веќе праиме муабет за различен тајмлајн.
Исто и јас сум сигурен дека Хитлер ако ја добиеше војната на козаците и белогардејците ќе им дадеше територија да владеат позади Урал.
Хитлер покрај Сталин, никогаш немаше да ја добие војната.

Ќе ме банираат, стварно не заслужувам. Не ме цитирај веќе. :D

А како го замислуваш враќањето на косово у наредни 10 или 50 години?
Ме интересира, што вреди тој папир у споредба со ова? Пример, што и вреди тој документ на Украина сега.
Jas ne go zamisluvam, ne znam sto ke se slucuva vo narednite 50 godini, toa ne e moja zadaca no kako sto kazav, vratata ne im e zatvorena.
Kosovo ne e priznaeno dovolno na svetsko nivo, I se iseluvaat vo ogromen broj, toa im odi vo prilog ko za start.

@fennel искусно ве бутка во провалија.
Ја кажав што имам да кажам...
Јапонците имаат принцеза на која не и следува престолот! Ќе бараат машки роднини..
Тука ни е шансата ;)
Да станеме некое кнежество под јапанска управа!
И со нивен апаратчик тука!
Не постои друга опција за нас освен оваа, или еутаназија..! :cautious:

Е сега можеш да ме банираш!

Чек бре, Сталиновите гулази се значи мачји кашаљ за тебе, оти биле внатрешна грешка? Грешка е грешка, Русија сеуште не може да се оправи од тоа. Негативната селекција на комунистите сеуште има последици. Затоа од таа национална кауза, сега имаме комити од зад граница и рамнодушна раја во државава. Не ме дупи докторке, цело е кога има се’ и внатре и надвор.
Greskata na Rusija ne e so Stalin I gulazite, tuku porano.

Е сега можеш да ме банираш!

Не сакам да те банирам, цело време со извичници ми пишуваш, и вака како што е си нервозен, да те банирам ќе земеш ќе кршиш по дома после јас крив :D

Шегата на страна, штом темата влезе во офтопици значи сме кажале се што имаме да кажеме. Утре ќе тагнам ново дете

Back
На врв Bottom