Пропагандата во филмската индустрија (woke и cancel култура, политичка коректност, LGBTQIA+, #MeToo движење, феминизам...)

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Срањето е срање секаде. Епик филм кој е направен за кино е срање на лаптоп, или на ТВ. Затоа ти викам, ако си решил однапред дека филмот е срање ич не мачи се да го гледаш.
Кастингот ме одвраќа да го гледам. Ти го гледаше? Импресии? Не сакам да влегувам во темана со спојлери.

Срањето е срање секаде. Епик филм кој е направен за кино е срање на лаптоп, или на ТВ. Затоа ти викам, ако си решил однапред дека филмот е срање ич не мачи се да го гледаш.
Ne be, ke go gledam kolku da ne mi e od misla, ama skromno vo domasna atmosfera :D
Автоматски споено мислење:

визуелните ефекти се главен елемент на филмот. Нормално дека нема да го има истиот ефект дома.
Приказната ја знаеш горе доле, нема нешто да те воодушеви. Хелена е црнец, тоа е различно, не губи 3 саати за џабе.
Zavisi ti od eden film sto baras i ocekuvas. Bitni se, no daleku od glavni osven ako ne si dete, niv i crtanite im se vrv na kinematografijata :toe:

Последно уредено:
@мкд владе кога веќе ги спомна цртаните фали тема да ги архивираме од првиот цртан филм до некаде деведесетите години.
Тоа е чиста перфектна уметност, кога времето стоеше а сликата се движеше.

Ајде филмаџии кој е спремен за вистински предизвик, малку да се тргнеме од транџи и лгбт.

Кастингот ме одвраќа да го гледам. Ти го гледаше? Импресии? Не сакам да влегувам во темана со спојлери.
Пишав и таму во темата, повеќе ме иритираат некои други избори за улоги отколку рамковните. Сега зависно колку сакаш да се нервираш со изборот, повеќето улоги се минимални, секако иритира изборот за Елена ама таа се појавува во 2-3 сцени неколку минути. Не се оправдува со ништо ваквиот избор да бидеме реални, ама решив да го игнорирам и да не си го расипувам филмот со тоа. Можеа да ја стават Мисанде од Game of Thrones, два пати ќе го гледав за неа. Од останатите, единствен кој има саглам минутажа е индиец. Во секој случај небитно во однос на квалитетот на филмот, иако ќе остане предмет на дискусија уште долго време. Филмски гледано, филмот е монументален, CGI има многу малку. Дури и киклопот е голема кукла, коњот е изграден во вистинска големина, Мет Дајмон со месеци учел да фрла стрели, ова лесно може со CGI но идејата на Нолан била поинаква. На моменти делува како сосема обична драма поради недостаток на CGI.

Ne be, ke go gledam kolku da ne mi e od misla, ama skromno vo domasna atmosfera :D
Автоматски споено мислење:

Zavisi ti od eden film sto baras i ocekuvas. Bitni se, no daleku od glavni osven ako ne si dete, niv i crtanite im se vrv na kinematografijata :toe:
Не можеш во цртан филм кум да го бараш. Конкретно во овој филм тоа е тоа што остава впечаток. Другото е чист просек.

753534746_10245305835719569_2053797147347881935_n.jpg

Патем, феминстката според чиј "модерен" превод Нолан го напраи сценариото за филмот, уопште не е задовољна со филмот.

- Нолан се посра у мојата супа од мочка.

Едноставно, колку и да се трудиш - не можеш никад да ги задоволиш.

Последно уредено:
Лени Рифенштал урда да јаде вс последниве десетина години во Холивуд.

axrmai.jpg

Затоа нашиве телевизии не пуштаат модерни серии само строго турско.

Mel Brooks претпоставувам знаеш кој е, најверојатно си пораснал со неговиот глас од цртаните филмови. Тука е и Stan Lee без кој Marvel кинематографски универзум немаше да постои. И двајцата се евреи. Има и други примери, поентата ми е дека не секогаш евреите форсирале дегенеративна пропаганда, односно во времето кога владеел белиот маж христијанин тоа не можело да дојде до израз.

Имаа 78 години по формирањето на еврејската држава да станат доволно моќни и влијателни, да се напикаат како паразити секаде каде што моќта им дозволува да формираат јавно мислење. И резултатот од тоа е канцелирање на белиот маж христијанин, извртување на историски факти преку екранот, промовирање лгбт и црнечки права ко да све тоа до сега се држеше во логор и вперување на прстот кон белиот маж христијанин.

Нолан ќе добие оскар (и најверојатно многу доларчиња под маса) за гомново Одисеја и после ќе направи филм за Александар Македонски каде што нема да се фокусира на неговиот освојувачки подвиг и храброст туку тема ќе биде геј искри меѓу него и неговиот најдобар другар. Да ме стрелаш ако не биде вака.

Да не збориме за Harvey Weinstein, сите актерки што добиле главна улога во филм ги има ебено, не знам дали да кажам злоставувано бидејќи тие можеби свесно се дупеле со шреков за улога и слава. Па и Epstein е дел од таа мрежа, ама Америка почна војна со Иран и све се заборави.

Време е некој сликар пак да биде одбиен од уметничка академија...
Време е како бели мажи да се спротивставиме на таа пропаганда.

По оние сцени што ги гледав по твитеров, навистина делува како лош филм, со лоши дијалози и монолози, посебно кога на трејлерот го видов употребено зборот 'Daddy'. :facepalm: Анти-интелектуализмот во новиве филмови во комбинација со woke болештините се навистина одвратни кои во никој случај не треба да се игнорираат. Не постои нешто како малку пропаганда или мало влакно во чорбата, а и не знам како може луѓе да гледаат со сериозност сцена каде што вика "the face that launched a thousand ships", а во самава сцена актерката изгледа како да била 12 рунди во ринг со Мајк Тајсон.

Ама еве гледам дека во бокс офисот филмот има голем успех што значи дека за добар гојим нема лоша помија, и се додека е така никогаш нема да се врати нивото на култура во нормала. Џабе критики ако трчаш да фрлаш пари на она лајно, чим има заработка тоа е порака дека треба да се продолжи со такви практики, и целосно го разбирам братот што става единици на такви филмови без да ги гледа. Не треба да пробаш гомно за да знаеш дека е гомно.

Не можеш да оцениш филм по сцени што си ги видел на твитер, никогаш. Филмот е филм, направен е како целина, направен е за филмско платно, не е направен за скролање видеа од 30 секунди на мобилен.

Back
На врв Bottom