Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Отиде Тросард во Бешикташ. Ич не ми е сеедно, прошла сезона ни беше најдобар офанзивен играч, често клач кога цел напад беше стерилен. Се надевам дека ќе се купи некоја достојна замена, со Мартинели во прв тим и немање друга добра втора/прва опција ќе е катастрофа.

Отиде Тросард во Бешикташ. Ич не ми е сеедно, прошла сезона ни беше најдобар офанзивен играч, често клач кога цел напад беше стерилен. Се надевам дека ќе се купи некоја достојна замена, со Мартинели во прв тим и немање друга добра втора/прва опција ќе е катастрофа.

Гркот Тцолис од Клуб Бриж ќе биде замена. Најверојатно е се веќе договорено и се чекаше на Тросард да официјализира во Бешикташ.

Според Хенд оф Арсенал, гркот ќе биде замена, а за прва постава цел ни е Роџерс. Алварез исто се спомнува дека може да го купиме. Баркола е втора опција.
Овој трансфер сигурно ќе се влечи подолго, ама значи дека и Мартинели ќе си оди.

На Рајс, Сака и Салиба до декември одмор ќе им треба да се опорават.:(

Сака и онака е на одмор одамна. Тросар ок ликот го одработи во клубот она што се очекуваше од него плус добра сум се зема за играч што е на негпви години,со година истек на договор и квалитет. Многу некако сме неактивни на пазаров а реално мора да се активираш од почеток за да играчите што би дошле имаат некоја адаптација што побрза во тим освен ако не е нешто договорено па се чека расплет на СП. Имаме некој позиции кој мора да се надградат од лани.

Rogers vo Chelsea... neka trgneat po Barcola ili Kroupi neka ne se zaebavet

Баркола и Бруно добро би легнале у тимот.

Летово ништо. Духот на Венгер уште кружи, утре ќе раскажуваат приказни „абе за ептен малку ќе го купевме Вини, ама Реал ни го зема.“ :facepalm:

Летово ништо. Духот на Венгер уште кружи, утре ќе раскажуваат приказни „абе за ептен малку ќе го купевме Вини, ама Реал ни го зема.“ :facepalm:

Одлично е летово до сега.

Мелие - трет голман. Одличен за тоа. А и можност се отвора за Сетфорд да иде на позајмица и во иднина да стане број 2.

Цолис - одлична цена. Добар играч, и добра замена за Тросард кој ни беше многу значаен лани, ама почна да паѓа периодично.

Бруно Гимараеш - според тоа што се известува, Еди Хау си замина од Њукасл затоа што ќе му го продадат и Бруно. Па чекаме разврска во следните денови.

Фали уште да се види што ќе излезе со Вини, мада тој трансфер може да се влече до крај на преодниот рок. Ако се случи ќе биде бомба како Озил на времето. Поголема. Немало толку добар играч во ПЛ никогаш.
Со самото тоа што реално не поврзуваат со него говори колку е големо името Арсенал.

Ако се решат да засилуваат на десен бек/десен централен во зависност каква е повредата на Салиба и Тимбер.

Евентуално ако се оди по Алварез. Ама мислам ако се земе Вини, овој трансфер отпаѓа.

И тоа е тоа. Другото е скоро комплентно.
Ќе треба да решат што да прават со Нванери и Мартинели.

Жезус тешко да може да се продаде поради огромната плата. Сигурно ќе остане до истек на договорот.

Бруно ви е 99% договорен. Со Црнициус, договорени се лични услови. Останува се на Реал, дали ке му дадат нов договор, зашто играчот преферира да остане во Реал.

Не се ни очекуваше некоја активност на пазарот оваа година или јас бар неочекував еве се 2ца потпишани и Гимараеш е скоро па дојден ако не се појавит некој ко Челзи и ако го договорат Винициус тоа е тоа мислам дека и онака ростерот е доста квалитетен и пополнет скоро на секоја позиција со 2 играча и ќе се купува во случај да се продаде. Реално е да донесат можеби во дефанзива централен или десен бек и напаѓач ама еве вчера со Гирона беше доста добар состав на хартија а колку играчи фалеа така да има време добро е да се освежит нешто во тимот ама и ако е да е надградба и по можност со Премиер лига искуство.

Не ми се допаѓа нешто премногу трансферот на Бруно од аспект на Скели. Би било убаво да отиде на позајмица негде кај што ќе игра редовно.

Напред ќе бидеме исти или уште полоши од лани ако нешто не се смени, најопасен лани ни беше Тросард (иако втор дел и он беше доста стерилен), другите наши крила и офанзивни играчи имаат заборавено фудбал да играат. Ова што единствен офанзивен трансфер ни беше бекап крило, ми укажува дека пак ќе гледаме очобол фудбал како лани.

Одличен трансфер е Бруно мене ми беше прва желба за во средина единствен достапен играч кој можи да го замени Рајс да одмори а да не се почустува некој пад во играта.Бруно исто како и Рајс покрива огромен простор и трча како коњ знае да изигра кога е под притисок да пробија низ средина и да даде одлични топки кон нападот.Единствена слабост му е што некогаш знае да изгуби живци и да добија непотребен црвен.Уште Вини да се кандиса и доста е од трансфери за оваа година. А и вака сне големи фаворити да е одбраниме титулата во ПЛ ниеден од конкурентиве не се засили сега за сега за да би стравувал од некого.

Како се поставуе Артета на пријателскиве се ми мириса дека ќе проба 4-4-2. Со Ѓоко и Хавертц напред. Бруно-Рајс средина и те како му овозможуе тоа.

Не знам кое лево крило ако не бидне Винициус. Со никој не се поврзуваме ( иако у последниве години многу од сенка се работи ), едино да изненадат со Алварез и лево крило да останат Мартинели/Цолис

Back
На врв Bottom