Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе ти пуштам апдејт колку време иде за складирање, иначе со моменталните 2 саати е на рамниште да идеш до продавница за да купишПаа не знам.
Јас во просек пијам 0.5 до 0.7 л дневно, што би значело 20 литра месечно.
Три до шест тури годишно не ми бегаат, а може и повеќе
Само да разбијам монотонија е тоа![]()
За веро не сум баш најсигурен, можда пред две недели сум го начекал како го носат. Ама сум го видел во охридскиве тамаро.Одамна го има пивово во лименка, и тоа не само во Веро.
За веро не сум баш најсигурен, можда пред две недели сум го начекал како го носат. Ама сум го видел во охридскиве тамаро.
Коа сме веќе таму, начекав јагодинско. Не ми направи нешто мерак, ме потсети на грчката вергина. Доста слабо пиво. Никшиќко начекав исто таму па зедов 6 комада.
Никшичкото во Југа беше пиво и пол. Можеби најдобро на нашиве простори. После имаа некои претумбации, па изгуби на квалитет, сега слушам добро било.Митос го има во државава веќе цела година наназад, првин мислам во Веро го донесоа, па во Кам, па во Вива Фреш (сега Шпар/Интершпар). За лименки зборувам, стаклото може подоцна го донесоа.
Од српските најдобар впечаток досега ми остави Зајечарско, иако кога го пиев точено во кафана лани во Белград, надвор беше 40 степени, па може тоа да придонело за доживувањето. Кога го купив во лименка во Скопје, ми имаше сосем друг вкус.
Никшичко е сосем добро пиво, од друга страна.
Зајачарско цена-квалитет е топ, и често го спуштаат у макси на пола цена.Никшичкото во Југа беше пиво и пол. Можеби најдобро на нашиве простори. После имаа некои претумбации, па изгуби на квалитет, сега слушам добро било.
Пиев во Сутоморе ама и јас како ти, жеден како камила, супер ми беше.
Зајечарско од секогаш било коректно пиво, ни уалааа, ама и не лошо.
Од екс Ју сега Сараевска пивара по мене прави најдобро пиво, за премиум зборам, тиа ѕидарското не сум го пробувал.
E баш ова!Тесна е битката меѓу Никшичко и Сарајевско три врсте хмеља за најдобро пиво од бивша ЈУ.
*без крафтови
Јас не сум Дани, ама можам да ти кажам дека често го има во Топ дринкс. Порано и во Гиго го имаше.E баш ова!
Никшиќко имаше претумбации еден краток период мислам у време на бомбардирање или тој период (98/99), ама не до толку за да го усерат. Предтоа беше најдобро во екс југа, за да после другите го стигнат. Денес го сметам се уште за најдобро, ја оправија работата посебно откако црногорците се отцепија од србите.
Сараевско три врста хмеља го донесоа еднаш у Веро, зедов еден примерок, и после ме фати јанза оти не земав цела гајба/пакет. Го имаше кратко и беше нешто најблиску до никшиќко.
Зајечарско е добро, не е вау ама каде каде подобро од Јелен што се продава кај нас. Јелен од Србија е сосема друга прича. Како и Зајечарско оттаму.
Дани, знаеш кај се продава сарајевсково три врсте хмеља негде у Скопјево?
Ќе го пробам за да се потсетам. Кога го пиев пред 2-3 години беше on regular basis. Нит мртов жеден, нит шетан по вруќини. Но памтам дека беше доста добро.Јас не сум Дани, ама можам да ти кажам дека често го има во Топ дринкс. Порано и во Гиго го имаше.
Ствар на вкус, ама три врсте хмеља е премиум пиво и е над Никшичко во секој поглед.