Брука во КАМ маркетите

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување
Јас често пазарам во Веро 2, една од најпедерските работи што ги гледам е оставени, полуотворени Киндер јајца (или слични ствари) на сталажите за мастики.
Prijavi kaj vrabotenite.
I jas imam sretnato tegla otvoreni, barila spageti otvoreni, projavuvas kaj vrabotenite oni gi trgaat od raft.
Mozebi ne primetile imaat obvrski.

Јас откако ќе ги купам, повеќе од недела во фрижидер не држам млеко отворено и јајца. Летно време дури и лебот го држам во фрижидер. Храна ретко чувам дури и од денес за утре.

Многу ми е страв од храната што се продава по маркетите. Пример, пилешки копани исклучуво од perutina ptuj земам. Виршли и сувомеснати работи од сомнително потекло никогаш не би пробала. Месо исклучиво од месара гледам, свежо.
А шо е со јајцата шо ги продаваат по маркетите? Обично не ги чуваат во фрижидер.
Темпирана салмонелна бомба се.

Тоа Коко Да пилешкото во КАМ нели е подобар избор земено во предвид цена-квалитет наспрема Птуј или треба да се избегава?
Логика по која земам од ова месо ми е тоа што е заклано макс 1 недела пред конзумација, има домашно потекло(бар така мислам) и е со поповолна цена од Птуј.
Генерално е добро, јас зимам и е подобро 100 пати од било кое замрзнато. Потеклото е често од различно место(Полска, Србија, МК), вчера баш земав беше со потекло од Србија.

свежото во кам е многу добро, земам стек често, се топи во уста, без да го млатиш со чекан. А пак тоа од зоги колку и да го млатиш пак е конци тегави. Ни на душман не му го препорачувам.

А шо е со јајцата шо ги продаваат по маркетите? Обично не ги чуваат во фрижидер.
Темпирана салмонелна бомба се.
Dosta gledas americki videa. Kaj nas jajcata ne se mijat pred prodazba i se zacuvuva ligavicata od kokoskata na jajceto sto pretstavuva prirodna odbrana od bakterii. Kaj amerite se mijat i zatoa mora u frizider da.se.cuvaat

Се изначитав тука коментари дека пилешкото замрзнато не било добро, требало свежо да се купува. Јас работам 20 години во фирми за производство на храна и од прва рака ви кажувам дека е обратно. Ако не сте слушнале за plumping, отворете на интернет, прочитајте, и вратете се да правиме муабет дали е подобро "свежо" или замрзнато. ;)

Патем, замрзнато Zogi, дури и со сомнително потекло >>>>>>>> 90% од тие што продаваат наводно "свежо" пилешко избоцкано со солена вода и адитиви. ;)

Која е оваа Маја Доказ? Случајно ми се појави на Фејсбук овој пост.
10896.jpg

Каде вреди 90 милиони, да го разработиш ќе ти треба две децении да ги вратиш тие пари.

словенечките брендови барем знам дека важат строгите ЕУ протоколи за безбедност и контрола.
Забораваш дека МК не е ЕУ.

Зошто трошок за квалитет и строги правила за во село без кучиња?
Сакаш да кажеш дека словенците се ирационални со парите? :cautious:
Автоматски споено мислење:

Што повеќе маркети повеќе конкуренција, поефтино и подостапно....кој каде сака ќе пазари.
Ноуп. Ќе си се договараат и ќе си држат реончиња :D
Автоматски споено мислење:

правиме муабет дали е подобро "свежо" или замрзнато. ;)
И свежото и замрзнатото се избоцкани со солена вода и адитиви. Исти кит!

Последно уредено:
Забораваш дека МК не е ЕУ.

Зошто трошок за квалитет и строги правила за во село без кучиња?
Сакаш да кажеш дека словенците се ирационални со парите?
Сеедно, ако треба да бирам меѓу кока кола и кокта, кока кола ќе одберам.

Замрзнатото нема потреба да биде, затоа е замрзнато.
Ноуп, солената вода е задолжителна за од 200 грама месо да стане 400 грама. Па кога ќе стане таа вода мраз, па па :D

Се изначитав тука коментари дека пилешкото замрзнато не било добро, требало свежо да се купува. Јас работам 20 години во фирми за производство на храна и од прва рака ви кажувам дека е обратно. Ако не сте слушнале за plumping, отворете на интернет, прочитајте, и вратете се да правиме муабет дали е подобро "свежо" или замрзнато. ;)

Патем, замрзнато Zogi, дури и со сомнително потекло >>>>>>>> 90% од тие што продаваат наводно "свежо" пилешко избоцкано со солена вода и адитиви. ;)
Плумпингот е легална работа,не е тука ништо скриено.

Не знам дали си техолог ,ама да кажеш дека смрзнато месо од сожмително потекло е подобро од свежо....

Back
На врв Bottom