Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Што мислите за Cape Fear? https://www.imdb.com/title/tt34675596/
Еми Адамс од Arrival, Хавиер Бардем, не се лоши актери.
Нема којзнае какви оценки ама не се ослонувам премногу на тие оценки. Пробал некој да ја гледа?
sto i za Terminator The Sarah Connor Chronicles 2008, дали е вредна да се погледне?
Моментално гледам The Twilight Zone 1959, а во план ми се и другите изданија 1985, 2002 и 2019 па кога ќе ги завршам, ги меркам овие двете погоре.

Последно уредено:
Препорачувам да си исчилате со Немесис, 8 епизоди, асполутно топ мини серииче и те тера да ја изгледаш одеднаш.

Што мислите за Cape Fear? https://www.imdb.com/title/tt34675596/
Еми Адамс од Arrival, Хавиер Бардем, не се лоши актери.
Нема којзнае какви оценки ама не се ослонувам премногу на тие оценки. Пробал некој да ја гледа?
sto i za Terminator The Sarah Connor Chronicles 2008, дали е вредна да се погледне?
Моментално гледам The Twilight Zone 1959, а во план ми се и другите изданија 1985, 2002 и 2019 па кога ќе ги завршам, ги меркам овие двете погоре.
Ја изгледав првата епизода, и како некој што го нема гледано филмовите од 67 и 91 со Роберт де Ниро, ја немам читано книгата, можам да кажам дека ми се допадна има доволно мистерија да задржи внимание. Но јас сум слаб на Аппле ТВ, па можеби имам некој bias, мене и Марго ми се допадна.

Многу интересна прва епизода од четвртата сезона од Star Trek: Strange New Worlds
Ѕвезден брод заглавен пред 65 милиони години над праисториска Земја која се уште го чека раѓањето на човекот.

Многу интересна прва епизода од четвртата сезона од Star Trek: Strange New Worlds
Ѕвезден брод заглавен пред 65 милиони години над праисториска Земја која се уште го чека раѓањето на човекот.
Почна тоа чудо? Има посебна тема, btw.

Добра е Star Trek: Strange New Worlds? Ниедна не сум гледал.
Секогаш погрешни серии гледам, изгледа добрите ги промашувам :pos:

Добра е Star Trek: Strange New Worlds? Ниедна не сум гледал.
Секогаш погрешни серии гледам, изгледа добрите ги промашувам :pos:
Има добри и лоши моменти но во глобала е ок.
Секоја епизода е независна и посебна мисија па ако некоја епизода ме те бендисува можеш да ја прескокнеш.

Ова делува дека ќе биде многу интересно за разлика од било кое срање на DC што излезе во последно време.

Пингвинот беше одлична серија, очекувам и Lanterns да е добра. Само не ми се свиѓа тоа пуштање трејлер 5-6 месеци пред да ја пуштат серијата. Ќе те хајпнат и чекај пола година за првата епизода. Остаревме дур почне.

Најголемиот престапник против здравиот разум, природниот поредок на нештата и уметничкиот интегритет, повторно исползе од мрачната дупка и ја покажа својата грда глава.
За Безос тие пари не се ништо посебно и може еднаш на две години у ветер да ги фрли.

Јас пак со листите. Алгоритамот на Марк се такви линкови ми објавува.

Collider направиле листа со 9 нај-перфектни мини серии од последните 25 години:

9. Midnight Mass (2021)
8. Dopesick (2021)
7. Adolescence (2025)
6. The Night Of (2016)
5. Angels in America (2003)
4. When They See Us (2019)
3. Band of Brothers (2001)
2. Chernobyl (2019)
1. The Haunting of Hill House (2018)

Освен Dopesick и Angels in America, другите гледани. Што мислите вие? Кои се најдобрите минисерии според вас?

Од тоа што сум гледал вака ги рангирам:
1. Band of brothers
2. Chernobyl
3. Haunting of Hill House на исто место и Haunting of Bly Manor иако ја нема да листава
4. Midnight Mass

The Night of се спремав да ја гледам ама фатија обврски и ја заборавив скроз.

6. The Night Of (2016)
2. Chernobyl (2019)
Овие 2 ги имам само гледано од листава али стварно се многу добри, така да ќе и верувам на лситата и ќе погледам некоја и од другиве.
Исто за мене многу јака мини серија е и:
Escape at Dannemora

Back
На врв Bottom