Пропагандата во филмската индустрија (woke и cancel култура, политичка коректност, LGBTQIA+, #MeToo движење, феминизам...)

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Ах, со таква логика и кај сите филмови наубавите места се распродадени на само излегување.

Популарноста не се мери според тоа дали се зафатени само најубавите места, туку според тоа дали е распродадена целата сала.
Поточно по бокс офис.

Не знам од каде ова дека ќе одвоел 100 мил за проект на Мел Гибсон кога тој самиот изјави дека сакал до крајот на 2026та да направи Одисеја користејќи го Грок.
Ова ќе биде епски фејл, загарантирано.
А и Елон Маск е ебиветре. Многу почесто само тресе зелени и ништо не прави.
Еве две години како е Трамп, влијанието не е намалено а колку само се јачаа пред избори ќе направеле она, ќе направеле ова...

А и не гледам зашто филмската индустрија би пропаднала. Бев пред два дена во кино (не за Одисеј), преполно беше а се прикажуваше истовремено во две сали. Луѓе кои ретко гледаат филмови ми зборат како планирале да одaт во кино за овој. Оценките се веќе високи па ако гледаме од тој аспект, филмов е успешен.
Го немам гледано сеуште и немам создадено мислење ама ете во Наполеон на Ридли Скот каде немаше вакви пропаганди испадна тежок просек.
Којзнае кој дебакл ќе биде тој филм. Филмската индустрија е воглавном левичарска, deal with it. Освен пар аутисти тешко дека некој би го глеал чудово на маск.

Одисеја е доста популарен, меѓутоа ми се чини дека идењето во кино и ваков тип на филмови (за во кино) стварно изумираат. Ем помалку се иде, ем помалку такви филмови снимаат. И не мислам дека е ради политика, едноставно луѓево се заглавени на стриминг,серии и рилчиња.

Последно уредено:
И негативниот публицитет е публицитет. Не планирав да го гледам ама како напнавте јако, ќе одам во недела да видам што е работата. Исто беше и со Disclosure Day, се јадеше бурек предвреме, ме натеравте да одам. Ништо немаше во филмот од бурекот што се изеде на невидено. На студијата им одговара да се врти муабет макар и негативен, затоа пуштија патка дека Елиот ќе биде Ахил, експлодираше твитер, па испадна дека не е Ахил. Како што кажа еден стример (ова се однесува на публика во САД) тие што решиле да го бојкотираат од анти-воук причини ќе одат на Peacock да гледаат нешто што нема врска со воук, а парите што ќе ги платат одат во истото студио што го прави Odyssey, студиото секако ги собира парите.

И негативниот публицитет е публицитет. Не планирав да го гледам ама како напнавте јако, ќе одам во недела да видам што е работата. Исто беше и со Disclosure Day, се јадеше бурек предвреме, ме натеравте да одам. Ништо немаше во филмот од бурекот што се изеде на невидено. На студијата им одговара да се врти муабет макар и негативен, затоа пуштија патка дека Елиот ќе биде Ахил, експлодираше твитер, па испадна дека не е Ахил. Како што кажа еден стример (ова се однесува на публика во САД) тие што решиле да го бојкотираат од анти-воук причини ќе одат на Peacock да гледаат нешто што нема врска со воук, а парите што ќе ги платат одат во истото студио што го прави Odyssey, студиото секако ги собира парите.
Муабетите што се вртеа, според мене, беа обид да се види до каде може да се поместат границите на прифатливото, односно да се истурка the Overton window.

Негативниот публицитет околу Снежана (2025) го чинеше Дизни околу 170 милиони долари загуба. Во меѓувреме, некои други филмови едвај успеаја да бидат профитабилни или работеа на самиот раб на исплатливост. Во тој дел, парцијално си во право.

Ах, со таква логика и кај сите филмови наубавите места се распродадени на само излегување.

Популарноста не се мери според тоа дали се зафатени само најубавите места, туку според тоа дали е распродадена целата сала.
Epa okej stom ovie sedista ne se kupeni, propadna filmot...
1000012886.jpg

Муабетите што се вртеа, според мене, беа обид да се види до каде може да се поместат границите на прифатливото, односно да се истурка the Overton window.

Негативниот публицитет околу Снежана (2025) го чинеше Дизни околу 170 милиони долари загуба. Во меѓувреме, некои други филмови едвај успеаја да бидат профитабилни или работеа на самиот раб на исплатливост. Во тој дел, парцијално си во право.

Не следам филмови одамна, се‘ помалку ме интересираат, но она кое е пофално за американските протестанти, е нивната свесност за времињава во кои живееме, и тие (протестантите, нели...) точно знаат „кој и што им мати„ во нивната земја/држава.

Помиине од серии на Тејлор Шеридан се ненадминати во пласирање производи последниве години.
Евреине гнасни, па се доктори за општествен инжинеринг уште откако се има измислено камерата.
Затоа нашиве телевизии не пуштаат модерни серии само строго турско.

Mel Brooks претпоставувам знаеш кој е, најверојатно си пораснал со неговиот глас од цртаните филмови. Тука е и Stan Lee без кој Marvel кинематографски универзум немаше да постои. И двајцата се евреи. Има и други примери, поентата ми е дека не секогаш евреите форсирале дегенеративна пропаганда, односно во времето кога владеел белиот маж христијанин тоа не можело да дојде до израз.

Имаа 78 години по формирањето на еврејската држава да станат доволно моќни и влијателни, да се напикаат како паразити секаде каде што моќта им дозволува да формираат јавно мислење. И резултатот од тоа е канцелирање на белиот маж христијанин, извртување на историски факти преку екранот, промовирање лгбт и црнечки права ко да све тоа до сега се држеше во логор и вперување на прстот кон белиот маж христијанин.

Нолан ќе добие оскар (и најверојатно многу доларчиња под маса) за гомново Одисеја и после ќе направи филм за Александар Македонски каде што нема да се фокусира на неговиот освојувачки подвиг и храброст туку тема ќе биде геј искри меѓу него и неговиот најдобар другар. Да ме стрелаш ако не биде вака.

Да не збориме за Harvey Weinstein, сите актерки што добиле главна улога во филм ги има ебено, не знам дали да кажам злоставувано бидејќи тие можеби свесно се дупеле со шреков за улога и слава. Па и Epstein е дел од таа мрежа, ама Америка почна војна со Иран и све се заборави.

Време е некој сликар пак да биде одбиен од уметничка академија...

Мочање од керамиди од епски пропорции и еден огромен реалити чек за сите што беа убедени ради твитер мемиња и фејк дислајкови дека ваков филм со ваков режисер и ваков каст ќе флопнел. Многу ми е мило што постои темава и се надевам ќе служи за едукација за сите дека онлајн морони што шират хејт пропаганди се множат со нула во вистинскиот свет, поготово кај што има квалитет во ваков размер. Па тоа правеа акаунти и стегаа кецови на имдб и на трејлерите, абе пресмешни тие, на толкав труд ваква шлаканица не може да е послатка. :pos::kuracc:

Мочање од керамиди од епски пропорции и еден огромен реалити чек за сите што беа убедени ради твитер мемиња и фејк дислајкови дека ваков филм со ваков режисер и ваков каст ќе флопнел. Многу ми е мило што постои темава и се надевам ќе служи за едукација за сите дека онлајн морони што шират хејт пропаганди се множат со нула во вистинскиот свет, поготово кај што има квалитет во ваков размер. Па тоа правеа акаунти и стегаа кецови на имдб и на трејлерите, абе пресмешни тие, на толкав труд ваква шлаканица не може да е послатка. :pos::kuracc:
Ete da trgnam od mene. Ke go gledam cisto onaka da vidam dali e tolkavo sranje kolku so go kazvat deka e sranje. Najverojatno i povekjeto se so slicen motiv. E arno ama za razlika od ovie filmski fanaticu koi platile karti i so toa doprinele sranje film da prikazi ogromen profit pa kao nekoj tuka da se kurci so neli vi rekov muabeti, jas mudro ke si pocekam da izlezi na nekoja platforma mufte. Ne mi se brza nesto posebno.
Ednas se zaebav so novite prodolzenija od Star Wars, demek na stara slava a ispadnaja sranje vo boja. Tolku, poke ne.

Никогаш нема да доживееш епик филм направен за кино, на 14-инчен екран од некоја платформа за муфте. Ич не мачи се, гледал - не гледал, истото ќе го пишуваш :kafence:

Никогаш нема да доживееш епик филм направен за кино, на 14-инчен екран од некоја платформа за муфте. Ич не мачи се, гледал - не гледал, истото ќе го пишуваш :kafence:
Aj so mi ja promasi poentata, tuku sakas da mi kazis deka ako nekoj film e sranje na maliot ekran, ko ke go gledas vo kino magicno ke se preobrazi vo vrvno remek delo na kinematografijata ? Ne e be druze filmot samo vizuelni efekti i kompjuterski generirana grafika. Ova ti e isto kako da gledam utakmica i moite vrska nemaat, rastur gi pravat na teren, no ako gi gledam na stadion vo zivo togas ke smeni nesto. Ne, sranje si e sranje, kaj sakas gledaj go i na so sakas.
Patem receno tv to mi 50 inchi, ne 14. I tuka i frizideri imame sega i raznorazna bela tehnika vo slucaj da ne ti kazale ;)

Aj so mi ja promasi poentata, tuku sakas da mi kazis deka ako nekoj film e sranje na maliot ekran, ko ke go gledas vo kino magicno ke se preobrazi vo vrvno remek delo na kinematografijata ? Ne e be druze filmot samo vizuelni efekti i kompjuterski generirana grafika. Ova ti e isto kako da gledam utakmica i moite vrska nemaat, rastur gi pravat na teren, no ako gi gledam na stadion vo zivo togas ke smeni nesto. Ne, sranje si e sranje, kaj sakas gledaj go i na so sakas.
Patem receno tv to mi 50 inchi, ne 14. I tuka i frizideri imame sega i raznorazna bela tehnika vo slucaj da ne ti kazale ;)
Срањето е срање секаде. Епик филм кој е направен за кино е срање на лаптоп, или на ТВ. Затоа ти викам, ако си решил однапред дека филмот е срање ич не мачи се да го гледаш.

визуелните ефекти се главен елемент на филмот. Нормално дека нема да го има истиот ефект дома.
Приказната ја знаеш горе доле, нема нешто да те воодушеви. Хелена е црнец, тоа е различно, не губи 3 саати за џабе.

Back
На врв Bottom