Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
nikakvi tezi ne otvaram ednostavno e treba da se ovozmozi adekvaten pristap za site da glasaat. se drugo e nebitno.

... следам сега на Собраниски канал на „живо“ седница на реконструкција на Владата, искрено немам коментари од читањето на пратениците на СДСМ за нивните коментари, критики и забелешки за двогодишната работа на ова нова Влада, пола од нив што читаат појма немаат ни што читаат, гревчиња партиски со готов текс даден дури ниту еднаш прочитан барем да извежбаат што читаат!

... СДСМ со сите овие исти членови (што веќе ми се гади да ги гледам толку години), биле 7 години на власт и конкретно за тоа што критикуваат истите тие НИШТО НЕ НАПРАВИЛЕ, па сега се мислат дека имаат право да критикуваат, конкретно може само и само Левица може и има потполно право да критикува, зашто истата не била на Власт и не била во можност да спроведе тоа што ете може сега критикува, ама вие со 7 години деструкција на Македонија со се нејзино име немате право збор да кажете, барем не вие истите фаци и кричњери, не вие срам и малку страв дека играте со наша интелегенција и со Вишата Сила?
...дајте бре вие младина и останатите непознати членови на СДСМ замените ги овие ваши преставници во Собранието кои кај народот го имаат изгубено кредибилитетот и само лошо си правите за сопствената партија, ја усравте цела СДСМ што на времето беше поим од партија, ниту како опозиција не вредите само кукате за нешто што истото вие не сте го направиле и тоа не е добро една држава да нема паметна и силна опозиција!

Браво за напишаното, посебно за болдираното.
Одлична анализа на состојбата во таа партија, ама реално обичните членови и младината на таа партија не можат да испливаат на површината од посочените ликови - пратеници.
А тие ликови - пратеници гледаат да имаат пратенички имунитети поради евентуално кривично гонење пред законите.
И да, за следните парламентарни избори споменатите ликови пак ќе бараат од општинските органоци да бидат носители на пратеничките листи на ,, добитните " места.

Без никаков образ и срам тоа ќе го бараат.
Ама тонат со гласовите, ќе имаат во најдобар случај гласови како на изборите во 2024 година, и ќе се борат да бидат втора партија по број на гласови и пратенички мандати..

nikakvi tezi ne otvaram ednostavno e treba da se ovozmozi adekvaten pristap za site da glasaat. se drugo e nebitno.
Важи, разбравме. Олеснувањата за отворање фирми во Австралија ќе ги ставиме високо на листата на државни приоритети. Добро е што конечно ја најдовме суштината на проблемот.

Важи, разбравме. Олеснувањата за отворање фирми во Австралија ќе ги ставиме високо на листата на државни приоритети. Добро е што конечно ја најдовме суштината на проблемот.

pristap do glasanje e apsoluten prioritet za sekoe demokratsko opstestvo... ali ti glup si toa da sfatis.

Никој не ти го одзел правото теле глупо

ne mi ovozmozil adekvaten pristap be glup.

pravoto ne go diskutirame nitu danocite nitu dupkite vo patistata nitu sto me zasega mene ili tebe nitu koj kade zivee. sve toa e nebitno.

momentot e da se ovozmozi pristap kakov sto ti imas u maalo.

opciite se online, glasanje po posta ili otvaranje lokalni glasacki mesta za koj posto ste siromasni i kutri nie prifakame di gi snosime trosocite.

Последно уредено:
хехех колкави се шансите онаа надградба да биде стакларник што нема врска со оригиналниот објект ? :icon_lol:
Ииии какво изненадување,опнаа црно стакло што нема никаква врска со оригиналниот објект :D
Секоја чест,90% од владеењето до сега им е обид да станат комуњари кога ќе пораснат и нормално,се контра од Грујо што правеше,интересно,а уште поинтересно е што комуњарските пацови на форумов не им е тоа важно,класика трескање од земја и лажење за се и сешто значи не е ни до Грујо,ни до Мицко,ни до антика ни до не знам што,едноставно комуњарско гомно си е комуњарско гомно а вмро ако мисли дека ова до сега ќе им донесе гласови дебело се лаже.

П.С. Онаа фонтанана до Ацета на плоштад за што ја раскопаа кога не ја прават

Не говорат ни сега младите. Па сепак, оди види по шиптaрскиве фирми кои им се на раководни функции во продажба, кадрово, ај-ти, правен сектор, комерција, набавки. Види кај кого шиптaрите оперираат срце, слепо црево, кур се тресе, кој им работи софтвер, кој им проектира објекти, кој ги брани во суд кога ќе ги фатат со бело, кој им ги шие минџите на булите за да се мажат невини.

Каурот.

Паразитот умира ако умре домаќинот. Еве Умер што е редок исклучок знае колку е саатот:

Прегледај го приврзокот 482547

Уште пред 3 години му реков на Африм

а еве и пред 2 месеца
Сигурен си дека типов не продава некоја Taqiyya како дел од некоја пропаганда ?
Автоматски споено мислење:

Како мислиш на попис? На попис се запишува народност/етнос не државјанство или чувство. Ова за нашиот попис.
Но еве хипотетички за нивниот попис во бугарија, според еу, сад, и според ова што ни наметнува западот како и преспанскиот договор за самоопределба, што како збор за мене сам со себе е глупост, но еве истите тие што добиле бугарски државјанство на утрешен попис во Бугарија можат да се попишат како Македонци, по истите принципи за чувство и самоопределба што ни ги сервира западот за да не понижува.
Јас лично и огромно мнозинство ако не и 100% Македонци не се определуваме за Македонци, тоа сме по крв.
Инаку кој Македонец би се попишал бугарин во Македонија поради државјанство, тоа е глупост, може се надева бугарија но џабе, бугарија треба да се плаши за обратното.
Ти мислиш дека ние сме нормална држва каде што се почитува правото ?
Исто мислиш дека и Бугарија е нормална држава и го почитува правото, особено после се што ни направи и што сеуште ни прави ?
Сигурно нема на прсти да ги бројат затоа што покрај таа огромна бројка на Македонци со бугарски пасош има и срби, руси, украинци ....
По кратка постапка секој бугаски пасош што е надвор од Бугарија т.е. не живее таму ќе го пишат бугарин а само домашното население реално ќе го попишуваат.

no, najsmesni ste mi vie sto kazuvate kako dijasporata ne trebala da smee da glasa, bila daleku, nemala dopir so realnosta (iako isti vesti i informacii za drzavava konzumirate na dnevna baza), a pritoa, ja se kladam deka 90% od vas so takvo mislenje shto zhiveete tuka nemate na eden protest izlezeno nitu bilo shto opshtestveno dobro napraveno godinava.
Ајде и каква врска сеа имат протестите со излегуење на избори?
Аха знам, овие кои излегле на протест по автоматизам да добијат право на глас, а овие кои започнале војна да влегуат во вљада и стануат министри! Ова го имаше во предвид нели?

Има ли некакво истражување колку иселеници нпр има во Оустрелија и колку од нив се заинтересирани да излегуат на гласање?
И кои мотиви и потреба има еден кој се иселил доброволно сега да гласа во земја која ја третира како утепана и нефункционална? Дали интересот му е да ја напраи функционална или пак некое тендерче!

ako kriterium bilo danoci da se plakjaat za mozes da glasas, togas da dozvolime na sekoj koj ke plati 100-150 evra mesecno da glasa, bez razlika na drzavljanstvo, a tie koi sto se nevraboteni neka im se zabrani glasanjeto.
Јас сум за, секој што месечно че плајча неколку стотици евра да му се овозможи да гласа.
Во што е проблемот, човекот си плајча и редно е да има право на глас значи, каде и како се трошат неговите пари.

kakov elitizam covece, problemot ne go gledaat u naselenievo tuka shto so decenii e akseptabilno na politicki manipulacii, lagi, shto izborniot glas go prodava za 20 evra, tuku problemot bil vo George Trifunovski shto ke glasal.
Мислиш дека цента од 20 евериќи е голема или мала?
А манипулациии само овде има таму на западот ги нема забранети се со закон :pos:

... следам сега на Собраниски канал на „живо“ седница на реконструкција на Владата, искрено немам коментари од читањето на пратениците на СДСМ за нивните коментари, критики и забелешки за двогодишната работа на ова нова Влада, пола од нив што читаат појма немаат ни што читаат, гревчиња партиски со готов текс даден дури ниту еднаш прочитан барем да извежбаат што читаат!

... СДСМ со сите овие исти членови (што веќе ми се гади да ги гледам толку години), биле 7 години на власт и конкретно за тоа што критикуваат истите тие НИШТО НЕ НАПРАВИЛЕ, па сега се мислат дека имаат право да критикуваат, конкретно може само и само Левица може и има потполно право да критикува, зашто истата не била на Власт и не била во можност да спроведе тоа што ете може сега критикува, ама вие со 7 години деструкција на Македонија со се нејзино име немате право збор да кажете, барем не вие истите фаци и кричњери, не вие срам и малку страв дека играте со наша интелегенција и со Вишата Сила?
...дајте бре вие младина и останатите непознати членови на СДСМ замените ги овие ваши преставници во Собранието кои кај народот го имаат изгубено кредибилитетот и само лошо си правите за сопствената партија, ја усравте цела СДСМ што на времето беше поим од партија, ниту како опозиција не вредите само кукате за нешто што истото вие не сте го направиле и тоа не е добро една држава да нема паметна и силна опозиција!
Дајте бре вие младина на сдсСС започнете веќе еднаш постапка за САМОРАСПУШТАЊЕ.
Ете ова си требал да напишеш.

Што не му го постави ова прашање кога дојде кукурајко на власт?
Ај сеа и ти не забевај, Црпе беше донесен на вљаст да му менва име, а не да му се меша во животото во Сиднеј!

Ако влезат во устав и добијат квоти за вработување, ќе видиш како тивко ќе почне да расте бројот. Сега никој не се пишува дека реално немаат што да добијат сериозно.Да бугарските друштва им пуштаат по нешто ситно и овозможуваат одредени стипендии и вработувања али тоа е само за во Бугарија. Тука немаат што да понудат. Ако почне да има вработувања, квоти и слично, ќе видиш како ќе почне да расте бројот од страна на штапските пацови. Види каква стока живурка таму, да им рече шефот дека од утре стануваме муслимани, они утре во ред ќе чекаат за сунет.
За ова се согласувам, затоа треба закон каде што неможе народност да се менува како чорапи, и уште еднаш доаѓаме до моето, дека народ (а со нашиот устав) и нација неможе да биде чувство или самоопределба туку крвна работа базирана на народносно потекло.

Сигурен си дека типов не продава некоја Taqiyya како дел од некоја пропаганда ?

Ти мислиш дека ние сме нормална држва каде што се почитува правото ?
Исто мислиш дека и Бугарија е нормална држава и го почитува правото, особено после се што ни направи и што сеуште ни прави ?
Сигурно нема на прсти да ги бројат затоа што покрај таа огромна бројка на Македонци со бугарски пасош има и срби, руси, украинци ....
По кратка постапка секој бугаски пасош што е надвор од Бугарија т.е. не живее таму ќе го пишат бугарин а само домашното население реално ќе го попишуваат.
Но со таква бројка во бугарија можеме хаос да направиме со протести, како тогаш ќе ги кријат бројките?

За ова се согласувам, затоа треба закон каде што неможе народност да се менува како чорапи, и уште еднаш доаѓаме до моето, дека народ (а со нашиот устав) и нација неможе да биде чувство или самоопределба туку крвна работа базирана на народносно потекло.

Но со таква бројка во бугарија можеме хаос да направиме со протести, како тогаш ќе ги кријат бројките?
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Не ме смеј те молам. Ние овде не можеме ништо да направиме а не па таму.
Ова ти е исти муабет ќе идеме на Солун да го враќаме а не можеме Арачиново да го вратиме.

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Не ме смеј те молам. Ние овде не можеме ништо да направиме а не па таму.
Ова ти е исти муабет ќе идеме на Солун да го враќаме а не можеме Арачиново да го вратиме.
Тотално различни работи се ова, и баш поради тоа што имаме наезда внатре треба да имаме и присуство надвор, со што ако едната страна скокне и ние имаме чип за поткусурување.

Тотално различни работи се ова, и баш поради тоа што имаме наезда внатре треба да имаме и присуство надвор, со што ако едната страна скокне и ние имаме чип за поткусурување.
Да имаме ама со кого, со сдсСС ииии ДПсНЕ, со нив ли?

Како се различни ?
Дома не можеме да се организираме, мислиш дека надвор ќе можеме ?
А особено ако се надеваш дека нашиве со бугарски пасоши ќе отидат у Бугарија да протестираат за права многу се лажеш.
Гледаш дека тие не се враќаат у вукојебинава а не пак да идат таму да протестирале за малцински права.

Back
На врв Bottom