Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ти тука со сила ли малоумни не правиш?

17 евра во Финска, со финска плата, е поевтино од 3.3 евра во Македонија со македонска плата.

Одржување, реновирање, персоналот не е платен на дневница или да е на црно. Да не збориме за цените на услугите таму.

Абе випот на градски има една маса со изворска топла вода, ме заебаваш ли нешто? Па за ова треба отштета плус судски трошоци да ми платат ако влезам на ВИП.

abe kakva vrska ima mkd ili finska plata koga plakas igrac? 100k se 100k i tamu i tuka. dosta be so ovie veseli matematiki, zborime dali imaat/pravat poveke pari do nas ili ne.

znaci jasno mi e mene deka u mkd nitu ima uslovi nitu ima pari nitu golem del kupuva karti. u finska toa e razlicno. zatoa imaat pari. kolku pari tolku muzika druze.

Нека е и 100 пати полошо решение следниот, ваљда ќе има доволно памет у главата да се опкружи со професионалци околу себе како управен одбор, спортски директор, технички директор, финансии, маркетинг .. А он во позадина нека глуми Аркан, кој и да е...
Инаку ова се класични политички флоскули. Кога е добро - ја сум заслужен за се, кога е неуспех - душманите опструираат. Не се донеле засилувања ради казнага, иако казната е еквивалентна на примањата на Куестас и оние 2-3 црни несреќи кои не само што не видоа терен, туку не видоа ни тренинг со тимот. И сега вчудоневидени како се десило ова со Купс. Наместо 7-8 загарантирани милиони, сега ќе играме за гол живот со Рига, која е можеби и појјака од финците...

ajde da ti nacrtam kako stvarno stojat rabotite.

lani ja izgubivme titulata zaradi odolgovlecuvanje vo pregovrite. izgubivme 4 zasiluvanja.

godinava gubime 3 igraci radi kaznata sto dojde pred nekoja nedela.

vo dva navrati steta se pravi od nekoj drug vo klucni momenti. dali bilo se toa dobronamerno ili ne najnebitno.

isto e so sekoja uprava sto prezema klub. i komiti koga go zedoa gazot me znaea kaj im e od buljasot na zaev predtoa. edino sams zede cist klub, sekoja druga uprava imala period koga vrakala tugi dolgovi i period koga edvaj funkcionirala.

neznam sto sakate, za god imate kup i titula. za 2 god komiti edvaj go vratija vardar u prva liga. klubot si e vo podem, se nadgradija uspesite i ke si prodolzi toa.
Автоматски споено мислење:

ajde neka se 17e... kolku pati e toa poveke od ona ti sto plati?

oni ne mislat taka. oni sega si mislat 300k kazna dobivme radi "debilite" predhodno. tesko e da im smenish mislenje (ako toa ni e celta) so bojkoti, pravenje klubovi i vo nivni oci odenje protiv interesite na klubot. vie toa go forsirate taka da ne pomagate naprotiv samo inat ke se tera od dvete strani.

ps. ako go smenat, toj sto ke prezeme e znacitelno poloso resenie.
Сум платил колку што е карта, секако не ми мења и да е 1000ка, денот вреди повеќе.

Инаку не форсирам ништо, ги заболе стапот за мислењето на комити или било кој окулу оваа тема. Чисто потенцирав дека не си воопшто наивен како стојат работите кај нас, а се правиш по потреба. Типичен пример ова со картите. Кој клуб живеел од карти кај нас?

И неам идеа кој ќе го преземе - вмро има кадри кој се комплетни дебили, но имаат и океј луѓе. Нивен избор, да речам кејф е кој ќе постават и соодветно на тоа какви резултати ќе покажат. Дека може да прават што сакаат, и тоа можат.

abe kakva vrska ima mkd ili finska plata koga plakas igrac? 100k se 100k i tamu i tuka. dosta be so ovie veseli matematiki, zborime dali imaat/pravat poveke pari do nas ili ne.

znaci jasno mi e mene deka u mkd nitu ima uslovi nitu ima pari nitu golem del kupuva karti. u finska toa e razlicno. zatoa imaat pari. kolku pari tolku muzika druze.
Па финците се на помали плати хаха.

работата е што имаме пари, нема музика

Сум платил колку што е карта, секако не ми мења и да е 1000ка, денот вреди повеќе.

Инаку не форсирам ништо, ги заболе стапот за мислењето на комити или било кој окулу оваа тема. Чисто потенцирав дека не си воопшто наивен како стојат работите кај нас, а се правиш по потреба. Типичен пример ова со картите.

И неам идеа кој ќе го преземе - вмро има кадри кој се комплетни дебили, но имаат и океј луѓе. Нивен избор, да речам кејф е кој ќе постават и соодветно на тоа какви резултати ќе покажат.

jasno mi e mene kako funkcionira mkd vas ne vi e. toa e u sustina problemot.

eden saka na komiti da im go ostavele klubot a oni da nasle sponzori... kolku e toa realno?

drug vika slicni budzeti imame a plaka 5 pati poeftina karta.

tret misli se e namesteno a dva pati go tepas glavniot rival za titula.

komedija...

Кано еве да речеме дека Комити не успеале да најдат спонзори, а сакаш да ни кажеш на сите дека миленко најде спонзори и донесе кеш во Вардар? Абре човекот нема две чисти од фудбал. Сака да е шериф. Сам се да одлучува. Во клубот му се останати само оние кои му климаат со глава на секој збор што ќе го каже. Како останаа Мето и Мирков у Вардар? Му се обраќаат со директоре и он е на седмо небо.. Остај ти тие причи дека он не се мешал во работењето на тренерот и тн. Па самиот миленко секоја недела бара да му поднесуваат извештај и ред други работи. Кој директор на клуб си го видел на сите тренинзи во Италија да седи на клупа и да им кажува вака така?

Сега нема засилувања бидејќи дојде казната од 250к... веќе видени работи и ова веќе не пали ама баш кај никој вардарец. А што ќе каже директорот на тоа дека премија им дава само на играчи кои се останати во клубот? Ама тоа нема да го чуете од самобендисаниот директор. Ама нека, на се му доаѓа крајот па и на него, само се плашам дека ќе биде пак кобен по нашиот Вардар....

Кано еве да речеме дека Комити не успеале да најдат спонзори, а сакаш да ни кажеш на сите дека миленко најде спонзори и донесе кеш во Вардар? Абре човекот нема две чисти од фудбал. Сака да е шериф. Сам се да одлучува. Во клубот му се останати само оние кои му климаат со глава на секој збор што ќе го каже. Како останаа Мето и Мирков у Вардар? Му се обраќаат со директоре и он е на седмо небо.. Остај ти тие причи дека он не се мешал во работењето на тренерот и тн. Па самиот миленко секоја недела бара да му поднесуваат извештај и ред други работи. Кој директор на клуб си го видел на сите тренинзи во Италија да седи на клупа и да им кажува вака така?

Сега нема засилувања бидејќи дојде казната од 250к... веќе видени работи и ова веќе не пали ама баш кај никој вардарец. А што ќе каже директорот на тоа дека премија им дава само на играчи кои се останати во клубот? Ама тоа нема да го чуете од самобендисаниот директор. Ама нека, на се му доаѓа крајот па и на него, само се плашам дека ќе биде пак кобен по нашиот Вардар....

nikogas ne sum go kazal toa nego deka tie sto nasle sponzori i dale pari sakaat milenko da go vodi klubot sega za sega.

Па финците се на помали плати хаха.

da sigurno se...

jasno mi e mene kako funkcionira mkd vas ne vi e. toa e u sustina problemot.

eden saka na komiti da im go ostavele klubot a oni da nasle sponzori... kolku e toa realno?

drug vika slicni budzeti imame a plaka 5 pati poeftina karta.

tret misli se e namesteno a dva pati go tepas glavniot rival za titula.

komedija...

Буџет и карта не е исто. Може да имаш и голем буџет и бесплатен влез. Зар сега ме убедуваш дека моменталните спонзори очекувале пари од карти да вадат? Не ме смеј жити бога.

Како што кажав, на сите им е јасно дека клубот не може да функционира без политичка позадина. И никој не се инати за тоа, и тебе ти е јасно зашто се бунат ама вртиш у круг, зашто така е одлучено у партија и нејкеш да идеш против тоа. Одамна сум на форумот и апсолутно никогаш не си имал мислење кое се коси со ставовите на партијата.

Ako sme tolku mokjni so se 250k za nas

nikogas ne sum go kazal toa nego deka tie sto nasle sponzori i dale pari sakaat milenko da go vodi klubot sega za sega.

da sigurno se...
У Финска има некој ист Миленко, грицка лосос на утакмица и му кажува на тренерот кои играчи да ги стави. Успут носат Аргентинци што не настапуваат за клубот и носат плата. Исто така, а има боја на кожа потемна од 18%, обавезно е умешан во комбинација, скандал, зима пари, отштета, се тужи со клубот. Аха сигурно.

Абе ќерка му нема да му рече причувај ми го малиот, СПОНЗОРИТЕ САКАЛЕ МИЛЕНКО ДА ВОДИ КЛУБОТ СЕГА ЗА СЕГА ХАХАХАХАХАХХАХАХАА.

Не е кано крив, ние сме што му посветуваме внимание.

nemame dovolno pari. golem del od toa sto ima se trosi na vrakanje dolgovi i u ponovo plakanje kazni.
Ете ги бројките на плати погоре. Колку се троши на плати, колку на казни а колку на враќање долгови?

Сите трансфери што ги најавуваше бомбастично ги раскинува предвреме, и плаќа оштети. Тоа не е битно , важно казната од 250.000 евра се префрла и се става на курац, а ако го собереме кешот што го плаќа како пенали за предвремен раскин на договорите на сите "таленти"што ги донесе ќе дојдеме до поголема цифра од тие ебани 250.000 евра. Нема оправдување за аматерското работење на гомното, и тоа е единствената вистина.

Буџет и карта не е исто. Може да имаш и голем буџет и бесплатен влез. Зар сега ме убедуваш дека моменталните спонзори очекувале пари од карти да вадат? Не ме смеј жити бога.

Како што кажав, на сите им е јасно дека клубот не може да функционира без политичка позадина. И никој не се инати за тоа, и тебе ти е јасно зашто се бунат ама вртиш у круг, зашто така е одлучено у партија и нејкеш да идеш против тоа. Одамна сум на форумот и апсолутно никогаш не си имал мислење кое се коси со ставовите на партијата.

zar mislis klub od finska sto igra u evropa ima pomalku sponzori od klub od mkd? jas sum siguren imaat poveke pari i od sponzori, i od karti i od tv prava i od strimovi i od se drugo.

segasnite sponzori u vardar ocekuvaat klubot da se donese u red. sepak ne e toa poentata.

jas nemam nisto protiv da se bunat, problemot e sto nisto nema toa da smeni, naprotiv samo loso se pravi.

da na forumot nemam, toest imam cel kup ako baras na tema ekonomija pod stariot nik - farang. forumot ne e mesto za iskazuvanje takvi mislenja, dzabe e se toa. ima kade toa se iskazuva i diskutira. isto e i so vardar, dzabe hejtanje ovde, koga bea prasani site kutea, koga dogovaraa dogovorija sto dogovorija... celo vreme sme nezadovolni a koga treba da se iskaze toa site kutat ili odmagaat.

eve utre objasni kako da go branam prosloto rakovodstvo posle kaznata? znaci milenko ke kaze uste stigaat kazni i smetki od ovie pred toa... i?

Сите трансфери што ги најавуваше бомбастично ги раскинува предвреме, и плаќа оштети. Тоа не е битно , важно казната од 250.000 евра се префрла и се става на курац, а ако го собереме кешот што го плаќа како пенали за предвремен раскин на договорите на сите "таленти"што ги донесе ќе дојдеме до поголема цифра од тие ебани 250.000 евра. Нема оправдување за аматерското работење на гомното, и тоа е единствената вистина.

da. ama vo go razbirime nie tuka. mislis tie sto se zad milenko go sfakaat toa ili gi interesiraat tie detali?

Ako sme tolku mokjni so se 250k za nas

pickin dim ke gi platime... sekako nemame izbor.

Back
На врв Bottom