СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе биде светски првак?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето ќе се затвори: .
Егитеп после контрата со играч повеќе на крај што ја усраа се знаеше дека примаат трет

Египет Најафриканска селекција излегоа, 2:0 не одбранија за 10 минути.

Да не се лажеме Бабунот избилда имиџ со првенствово глеј го дечко из Бурде. До него торбешот едвај чекал у 90та за заврши да иде дома порано утре треба рано да стане кори да влече.

Секоја чест за Роналдо и трудот. Ама едноставно Меси беше и сеуште, едноставно е уметник. Физикусот со време се губи, со старост толку е. Останува оној талент. Сува класа што и на 100 години ќе знае да го направи. Да знае каде да брка топка, каде да шутне, да игра. Роналдо тоа го нема. Бог на фудбалот. Тоа и Модрич и со 40 години исто го демонстрираше.

Види, Роналдо е класа, ќе остане запамтен ко еден од најголемите, со право, но му фалеше нешто да е најдобриот, јбг, негова несреќа што играше у исто време со Меси. Ако би се сретнале Пеле и Марадона, кој знае кој ќе памтеше историјата за најдобар, нема збор дека и 2цата се топ класа за нивното време.
Neymar na prekar Ronaldo da ne go vikas

Како Франција ќе им се наебе мајке на сите што останаа на првенствово…

Шпанија ќе ги победи сите до крајот.

Аргентина и Франција заедно да комбинират состав неможат против таа техничка перфектност.

Mojot covek Lautaro, toa sto go debatirame i u temata za Inter, Aguero go kaza pred nekoj den, mora da igra makar i ne dava golovi, timot pod difolt igra mnogu bolje so nego, ne dae gol ama za vtoriot so toa polumakazata zavrsi golema rabota, i cista asistencija do midzetot Enzo.

A ja da sum Skaloni bi igral i so nego i so Alvarez od start ama ke nema nekoj pogolem impakt od klupa taka, valjda i toa e edna od ideite na Skaloni.

Mesi ne mora da se spomne, za nego sve e veke kazano sto moze da se kaze, a Egipet i te kako imaat za sto da zalat, mnogu lesno dozvolija ova da im se desi otkako dojdoa do 2-0, malo opustanje i tolku treba tuka, a prilicno sum ubeden deka psihiloski se osetija polabavo koga dobija 2 gola prednost i tuka im pocna brodolomot.

Ranliva e ovaa Argentina, mnogu, ama koga se igra so srce, dusa, i ima strasna hemija vo ekipata, apsolutno sve e mozno, plus sekako Mesi na sve ova, koj uste e sposoben za magii i clutch potezi.
За кур му е на Скалони пичката Алварез, дно проби на првенството, од друга страна Лаутаро клучен денеска.

Малку избрзавте а? :D Најјако е да се читаат темиве после завршена утакмица, на која имало ваков пресврт. Стално се случува истово и во ПЛ темата.

Десниов дел изгледа многу слабо во моментов.

Англија ако ја победи Норвешка мислам има многу добра шанса да стигне до финале.
Од друга страна, ако Норвешка победи против Англија, мислам не би имале сила три утакмици против јаки екипи да изиграат добро - па ако им се падне Аргентина мислам би изгубиле.

Кога правев предвидувања пред СП, паметам дека Колумбија-Аргентина ми се погоди 1/4 финале и ја одбрав Колумбија. Стојам уште на ова, иако мислам и Швајцарија има шанса против Аргентина. (ама мислев Бразил ќе биде екипата што ќе фура до крај, ептен посерувачки перформанс од нивна страна)

Не знам, што повеќе се одвива светсково, тоа повеќе добивам ЛШ вајбс. Буквално ПСЖ-Арсенал може да биде финале т.е. Франција-Англија каде што Англија би стигнала таму поради лесен ждреб, а Франција поради тоа што игра најдобар фудбал.

Новиов распоред со повеќе утакмици им помага на појакиве репрезентации, освен ако не жртвуваш утакмица во групна фаза како Норвешка, едноставано само топ 7-8 репрезентациите ќе можат да играат на високо ниво цело време, што се покажува и со екипите во 1/4 финалево.

Базирано на се ова што видовме до сега... ќе се осмелам да кажам дека Швајцарија или Колумбија нема да има шанса да освои и нема да чекам да заврши, па така, фаворити за титула, по ред:

Франција - Најдобра екипа до сега, има се потребно за титула

Шпанија - Добар тим, катастрофален фудбал, ама пак си играат тоа што сакаат, знаат да контролираат натпревар, од технички аспект можеби најдобра шанса да ја запрат Франција

Аргентина - Имаат искуство, имаат квалитет, го имаат Меси, го имаат реномето, почнуваат утакмица со пенал. Од друга страна, не играат добро на првенствово, ама реално, на хартија се најдобри од својот дел од ждребот. Мислам дека можат и против Франција и против Шпанија да се носат во евентуално финале.

Англија - Не се лоши, ама уште не сум убеден дека го имаат менталитетот за титула. Многу дупки во играта што посериозна екипа ќе ги искористи

Останати:

Колумбија/Швајцарија - Ќе се осмелам да кажам дека имаат шанса до финале и двете. Швајцарците играат многу озбилно и се навистина на ниво повеќе од останативе екипи од нивен ранг.
Колумбија има топ состав, играат добро, имаат среќа со противници до сега. Знаат да играат со Аргентина, мислам имаат подобра шанса да се носат со нив од Швајцарците (иако и тие имаат, не дека не). А ако стигнат до 1/2 финале и двете.. мислам дека го имаат квалитетот да се носат и со Англија и со Норвешка, ама..ќе треба ептен среќа. А дури и да имаат среќа.. финале??? Против една од другиве екипи???? Тешко.. Многу тешко...

Норвешка - Да, симпатични ни се на сите, ама реално не знам колку би имале квалитет да се носат со поискусниве репрезентации кои имаат подолга клупа. Можеби можат со Англија, ама мислам ако играат со Аргентина во 1/2 финале би биле зезнати.

Мароко - Немаат среќа со ждребот. Штета. Интересна репрезентација за гледање, супер играат, навистина се профи од секој аспект... ама шансите за титула им ги ставам тука бидејќи едноставно ждребот е брутален. Да беа на другиот дел... можеби. Ама Франција? Па Шпанија/Белгија? Па Аргентина/Англија/Друга екипа?? Преголем залак за нив, според мене...

Белгија - Не се лоши, заслужено се стигнати до тука, далеку од тоа дека се лоши, ама мислам фудбалов до сега што го играа и фактот што следен противник им е Шпанија... ме тера некако да ги ставам на ова место. Делуваат се уште како распашана команда, иако мене ми се свиѓаат играчиве. Ама не ме импресионираа во групна фаза, не ме импресионираа против Сенегал. Ако утакмицава со Сенегал и ситуацијата со Балогун разбуди нешто кај нив... ќе видиме против Шпанија. Ама не знам, идиотски можеби размислувам, ама впечатокот за играта на Белгија е дека ова е ок резултат за нив. Шпанија игра лошо, ама .... не знам бе, не ми се дава да пишам дека Белгија има шанса. Како Португалија ми се и тие. Имаат играчи, имаат потенцијал, ок се...ама не ми се даде да пишам дека Португалија може против Шпанија... и со право. Ваљда слична утакмица ќе биде и оваа.

Шпанија ќе ги победи сите до крајот.

Аргентина и Франција заедно да комбинират состав неможат против таа техничка перфектност.

Па незнам дали техника игра улога против ваква Франција која и нема да ти даде многу да играш. Од друга страна у напад незнае од кого да се пазиш повеќе.

Back
На врв Bottom