СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

За кои репрезентации навивате на Светското првенство во САД, Мексико и Канада, 2026?

• Алжир

• Аргентина

• Австралија

• Австрија

• Белгија

• Босна и Херцеговина

• Бразил

• Канада

• Зелено'ртски острови (Cabo Verde)

• Колумбија

• Хрватска

• Курасао

• Чешка

• ДР Конго

• Еквадор

• Египет

• Англија

• Франција

• Германија

• Гана

• Хаити

• Иран

• Ирак

• Брег на слонова коска

• Јапонија

• Јордан

• Мексико

• Мароко

• Холандија

• Нов Зеланд

• Норвешка

• Панама

• Парагвај

• Португалија

• Катар

• Саудиска Арабија

• Шкотска

• Сенегал

• Јужна Африка

• Јужна Кореја

• Шпанија

• Шведска

• Швајцарија

• Тунис

• Турција

• САД

• Уругвај

• Узбекистан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Но со тажен крај
Јбг кој од нив очекуваше да играат против Аргентина. Иако мислам дека тотално заслужено. Е сега имаат врвни професионалци и бог на фудбалот против нив.

Далеку е ова од тажен крај. Ова ќе им остане цел живот да го паметат. Како ние што го паметиме третото место во баскет од Литванија или титулите на Вардар машките или Кометал на жените. Секако и пласманот на Европско.
Ама мислам дека ова што тие го направија неспоредливо е со нашиве "успеси" во фудбал. Со тоа што речиси и да се тотални аутсајдери нешто на лик на Андора.

Како и да е. Огромен респект. Демонстрираа како се игра за држава. И не само тие, многу репки демонстрираат одличен патриотизам на првенстовово и до крај не се даваат. Штета за Сенегал и Хрватска. Ќе беше апла сон да ги избацеа пацериве. Али и вака се на се одличен фудбал и некои мечеви се многу многу квалитетни. Апла она возвуда го имаа многу од нив.
Автоматски споено мислење:

Од 1/8 очекувам во 1/4 финале да гледаме
Франција-Мароко
Шпанија-Сад
Бразил-Англија(овие доста сомнителни се и само поради Тухел им давам предност дека ќе извадат победа против Мексико)
Аргентина-Колумбија.

Полуфинале
Франција-Шпанија
Англија-Аргентина

И финале Франција-Англија според мене.

Мада како е тргнато секоја може секого да тепа.

Последно уредено:
Лажат резултатите од групата на Аргентина, за што придонесоа и противниците и генијалноста на Меси.

Ептен ги помилува ждребот, па имаат шанси да се довлечкаат до завршница.

Ајде сега следна со Египет и победа во 119мин со влакно пенал . Па после со Швајцарија - Колумбија. Јеа бејби.
Некој потеши противници у група имаше.

Дефинитивно ќе се разгледа предлогот на експертите од форумов, да нема вакви аутсајдерски екипи во иднина на СП. Ги исцедија Аргентина, наместо да играа една рунда помалку…

Секоја чест за целото првенство на дечкиве. Ако се паметни, овој хајп и популарност ќе ја искористат за да се вложува повеќе во спортот и за 4 години повторно да ги гледаме на СП, а богами и поконкурентни на следниот афрички куп на нации.

gi mestat brat se igra nekoja igra
Cisto eden prijatelski sovet, fudbalot ne go gledajte subjektivno, probajte bar malku da go gledate objektivno

Sidney Lopes Carbal’s story is amazing:

— In the 24/25 season he was playing in the 3rd division in Germany.
— 1st of July 2025 he signs for CF Estrela Amadora.
— He performs really well for CF Estrela Amadora getting 6 goals and 4 assists and earns a move to Benfica and officially joins the club on the 1st of January!

What’s funny is he even scored in his first start for Benfica against his old club Estrela and wins MOTM.

After the Prestianni racially abusing Vini Jr incident, Carbal asked for his Vini’s shirt after the game & they phased him out of the team.

Before the tournament started he joined Trabzospor in Turkey for £6M

He’s now just gone and scored the goal of the 2026 World Cup to make it 2-2 against the World champions Argentina.

What a mental last 18 months he’s had. Also worth pointing out that’s he’s two footed and can play LB, LWB, RW, LW.

20260704_085435.jpg

Стресови живи вчера ми приредија Аргентина , Али добро најважното е што поминаа. Овие Капа Верде ептен покажаа менталитет , и испадна дека Аргентина го доби еден од најтешките противници во оваа фаза. Аргентина ако сака да иде до крај ќе мора да почнат да играат сите , а не да чекаат само на Меси. Секоја ебана потенцијијална опасна шанса почнува и завршува со него. Мора да бидат конкретни и да го користат празниот простор кој го имаат поради Меси. Секоја чест за Капа Верде , уште еден доказ дека не игра големина на земја и такви глупи оправдувања типични за Македонија.

Нишо од врачарот ептен потфрли и со Хрватска и вчера :kezec:
Во врска со Аргентина... ја зборев дека групата им е пепси и уопште не треба да е репер за нокаут фазата. Се запнаа сите да ја стават одма во финале и вчера не беа далеку од најтешкиот пораз во нивната историја. Капе Верде го добија респектот од милиони фанови на фудбалот , на првенствата ќе бидат налик Јамајка во боб атракција. Не потфрлија на ниту еден натпревар ,а богами имаа многу изазовни натпревари до сега. Најдобро деби после Сенегал или Хрватска од 98ма и 2002.
Стварно се надевам дека ќе добиеме 1/4 финале Аргентина - Колумбија , инаку полесен пат до 1/2 финале не се сеќавам да имала некоја репрезентација. Египет многу ќе ме изненадат ако ги закомплицираат работите.

кој не разбрал, денес почнува СП во футбал,
Интересни дуели, но ФИФА повторно оплеска со жребот.
Шпанија и Португалија вака рано, Аргентина со прошетка во финале, мароко пак во 4 финале а можеби и полуфинале.
Нема никого од африка освен Франција (мароко и египет не се црна африка).
Но затоа се тука е една хокејашка нација и една залутана од зимска олимпијада?
Но ОК, ќе уживаме

Ама што значи ова “Аргентина ќе се прошета до финале”? Зошто пишувате глупости како да имате 15? Кој им е виновен на Уругвај што не се пласираа, демек они нели се појаки, а видовме вчера што значи всушност вистински фудбал. Зошто Португалија не заврши прво место и да игра место Колумбија и во потенцијално четвртфинале да се сретне со Аргентина? Овој па Ска како прв пат да гледа фудбал, се местело за Меси да земе вика, не знам дали трола де. Уживајте во првенството, доста тресете глупости.

Најјако ми е "ФИФА оплеска со ждребот".:pos:
Доста бе со тие "коперација" муабети, дека се е местено, се некоја игра се игра.
Како може ФИФА да им ги мести утакмиците на Аргентина и Португалија и кој со кога ќе укрстува...
Најјако од се ми е за минатото СП, муабет на другар, дека Коло Муани намерно промашил у 125та минута за да освои Меси. :vozbud:

Најјако ми е "ФИФА оплеска со ждребот".:pos:
Доста бе со тие "коперација" муабети, дека се е местено, се некоја игра се игра.
Како може ФИФА да им ги мести утакмиците на Аргентина и Португалија и кој со кога ќе укрстува...
Најјако од се ми е за минатото СП, муабет на другар, дека Коло Муани намерно промашил у 125та минута за да освои Меси. :vozbud:
Така им е полесно на овие што го хејтаат Меси и Аргентина.

Кој им беше изговорот да нема жреб после групи?
Уште еден флоп од ФИФА на првенството.

Sidney Lopes Carbal’s story is amazing:

— In the 24/25 season he was playing in the 3rd division in Germany.
— 1st of July 2025 he signs for CF Estrela Amadora.
— He performs really well for CF Estrela Amadora getting 6 goals and 4 assists and earns a move to Benfica and officially joins the club on the 1st of January!

What’s funny is he even scored in his first start for Benfica against his old club Estrela and wins MOTM.

After the Prestianni racially abusing Vini Jr incident, Carbal asked for his Vini’s shirt after the game & they phased him out of the team.

Before the tournament started he joined Trabzospor in Turkey for £6M

He’s now just gone and scored the goal of the 2026 World Cup to make it 2-2 against the World champions Argentina.

What a mental last 18 months he’s had. Also worth pointing out that’s he’s two footed and can play LB, LWB, RW, LW.

Прегледај го приврзокот 481603
Treasure find е Кабрал на FM26ката. Играм сејв со Сент Етјен, прв трансфер ми беше со тоа малце пари што ги имав.
Не укапирав кој е уствари се до таму 3тата утакмица на светско :tapp::ROFLMAO:

Јас мислам дека 90% од луѓето шо коментираат овде прв пат пуштиле да гледат фудбал ова лето.
Кој им беше изговорот да нема жреб после групи?
Уште еден флоп од ФИФА на првенството.
Еве еден пример

Клубските ривалства треба да си ги оставите настрана, оваа се репрезететивни натпреварувања.

Да бев јас на местото на Матанович, Хрватска ќе имаше 2-2 и евентуален пролаз понатаму. :icon_lol:
Поради вакви случаи да се шпанциве озбилна репрезентација треба да го истрижат Кукуреља на 0 милум или силум.

Back
На врв Bottom