СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе биде светски првак?

• Вкупно гласачи
    5
  • Гласањето ќе се затвори: .
Разбирам дека има сензор, но исто така од тоа што го разбрав, ги детектира сите допири, па сега во тој краток временски интервал, многу краток, за многу брзо имаше уште еден многу посилен и поочигледен допир, од играч на Португалија, прашањето е зашто на сензорот беше детектиран само 1 допир, зашто истите беа во рок од пола секунда и на мониторот требаше да има детектирано 2 допира, еден послаб, тој на играчот на хрватска, и еден многу посилен, тој на играчот на Португалија, и двата да беа еден до друг на графиконот. Тоа не беше случај, и ова мене ми е једина сумја тука, како е тоа можно.

Исто и пеналот, од тоа што видов со полуотворени очи, интензитетот не беше толку јак и падот беше исфорсиран, не дека го бутна нити пак паѓањето беше природно при такви допири, али ајде ова ќе оставам на судиско убедување, за мене контроверзно е она што го дадоа со сензорот и детектираниот 1 допир во ситуација кога имаше 2.

Она што иде контра за ова што го зборам е реакцијата на Матанович кога судијата им објаснуваше што и како, можеби он знаеше дека сепак минимално ја допрел зашто природна реакција според мене тука би било чудење од негова страна и нервозни испади и одење кон тренерот и клупата за да објасни дека не ја допрел, такво нешто немаше.

Интензитетот беше доволен за да го спречи да ја удри со глава топката која беше доста блиску до Веига. Да не му ги ставеше рацете на тело , овој ќе успееше да направи минискок доволен да ја забие. Очигледно дека закасни да го затвори и тоа му беше едина опција да го сопре. А и грамада во однос на Власич е тој бушавиот.
Автоматски споено мислење:

Сам кажуваш дека си гледал само хајлајтс.
И две реченици после тоа праѓуваш кој кур се играло 13 минути на 10 минути продолжение?!?!

Па да го гледаше цел натпревар, ќе знаеше.

Сподели тогаш зошто играле повеќе. А и прилично сум сигурен дека прашав дали славјето траеше долго. 3 минути плус на продолжение е нереално, али ете кажи више кога си го гледал мечот од прва до последна секунда без да трепнеш.

Глеав хајлајтси и прво морам да кажам од тоа шо видов,прејака утакмица. Хрватите и со Англија многу интересна изиграа и сега еве. Многу големи шанси и отворен фудбал.
Е сеа , поништениот гол во 103та минута со кадар што ни го покажуваат уопште не треба да е поништен. Нема шанси да ја допрел топката, а правецот да остане скроз ист. Од друга страна па, кој кур се играло 103 минути на 10 минути продолженија? 3 минути ли славеа гол Португалија? А од тоа што видов на хајлајтси повеќе иницираа шанси Португалија и беа поблиску до повеќе голови. Хрватска едино на Ковачич тие шанси, другото ништо нарочито.
Во второто издоминира Хрватска, требаше и можеше да тепаат во 90 минути ама што е тука е.
Првото не беа добри, пишав и тука дека нема да издржат така и во второ. Ама комплетно го сменија пристапот во второто и можеа да ја исфрлат Португалија

Нема врска дали го удри Вега. Битно е дали Матановиќ ја допре пред тоа а не се гледа убаво на камера, не знам како така лесно одлучи судијава.

var imaat plus kameri, mislam 14 kameri ekstra so specijalen sistem za sledenje na topkata i ofsajd...

ne e klasicen senzor posto moze 2ca da ja doprat itn nego preku senzorot se sledi i imas kameri nalik u tenisot sto ja sledat topkata od 5-6 agli. koga gleda sudijata gi gleda tie snimki.

Последно уредено:
Тоа мислам не важи кога вака случајно игра со топката одбранбениот (Веига во случајов), нема промена на посед.

Со 500 примероци во секунда би требало со сигурност да можат да утврдат дали некој допрел топка или не. Сурови знаат да бидат правилата, особено во вакви утакмици и ситуации кога се работи за милиметри ама тоа е. Да беше ова на претходното СП, сега ќе гледавме продолженија.

500 примероци= слики? Не постои камера што ќе снима со таа брзина/во "ниска осветленост" и висока резолуција.

500 примероци= слики? Не постои камера што ќе снима со таа брзина/во "ниска осветленост" и висока резолуција.
Матанович вели дека осетил мал допир на косата, доволен очигледно, тука може и оваа дискусија да прекине веќе, и мене ми беше сумјиво зашто сензорот не ги даде двата допира, ама сензорот плус реакцијата на Матанович кога судијата му објасни, и изјавата негова после мечот, сепак потврдуваат дека одлуката е чиста.

Не е камера, сензор/акцелерометар за по XYZ оската е тоа. Истите ги имаме и во мобилните.

Attachments

• Screenshot_20260703_114659_DevCheck.jpg
    Screenshot_20260703_114659_DevCheck.jpg
    146,6 KB · Прегледи: 12
Его манијак! Се што знае е да забие пенал и толку! Ќе им дојде сега Шпанија свеста ќе им ја земи од фудбал, како што се ранливи во одбрана
И за ранлива одбрана Роналдо ќе им биде крив, така е трендот на социјални мрежи... Бруно Фернандез што е бетер од него не смее да се спомене или другите дупки во тимот.

Остајте Португалија вечер е најголемото дерби, Аргентина-Кејп Верде. Очекувам неизвесна утакмица и да поминат Островите со гол на Возиња после корнер.

Ако тоа се случи тогаш мојот имењак Игор Филевски Филе на Малта ќе биде на апарати од шок. :D
Едноставно тоа се неговите миленици.

Нема друг гостин освен Бабунски бе, се посра во Арена секој втор ден е....

И на РТС често се истите гости во студиото.
Не знам како е на Српската Арена и на ХРТ 2.
Не знам зошто не го повикаат Златко Калински да е гостин во емисијата некој ден.

Ова како во 2016та на Европското

Уште титула да освои Португалија и да биде се исто.

Многу пристрасност према Хрватска и хејт према Португалија/Роналдо тука.
Океј... и јас сум во таа група навивачи.

Но, реално да сте во ситуација како фан на Португалија сигурно нема да речете "па океј, немаше контакт, гол е" покрај сите достапни податоци од сензорите.

Хрватска за влакно испадна. Фудбалов на што падна, да гледаме дали топката некого чешна за влакното. Што ако ликов беше ќелав? Влакно од коса не само што е смешно туку и ретардирано да го евидентираш како плеј. Умоболие..
Ова не верувам да беше свирено ако беше Португалија на другата страна, тоа гарантирам 10000% , бидејќи овие одлуки со фаќање за влакно ги имаат резервирано само при фаворизирање на "голема репрезентација" вс некој аутсајдер.
Роналдо мвп? Ова само по себе потврдува на каков популизам е паднато се.
Срамотилак....

Back
На врв Bottom