СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе биде светски првак?

• Вкупно гласачи
    41
  • Гласањето ќе се затвори: .
Чист офсајд беше, не знам што ви се случува овде емоцииве ве надвладеале нешто. Ја допира со глава, овај е во офсајд. зз.
Не може еден минимален допир да се смета нова акција.
Еве ви друг пример. Шутира некој од 20м да речеме, неговиот чувар ја блокира малку топкава и таа оди кај некој кој е офсајд при шутот, па дава гол овај од офсајд. Ќе важи голов или не? Да не случајно му сметаат нова акција поради тој минимален контакт во блокот. Ебаве ботовите.

Иначе хрвативе 5 рала мадина покажаа. Скрос заслужено ќе беше да одат понатаму.
По 100ти пати, педеров ГИ КОЧИ ТОТАЛНО. Не дека нешто којзнае што ќе одиграат, ама сигурно ќе се подобри од очоболов.
Автоматски споено мислење:

Мене уште ми е нејасен делот каде што се зависело дали Матановиќ ќе ја удри топката. Еве да не ја удреше или допреше таа беше набацена од хрват. Вега нели не ја има у посед, зашто тогаш немаше да биде офсајд кога Пашалиќ цело време беше во офсајд ?
Па во моментот на центаршутот, не беше офсајд хрватов. При допирот од Матанивиќ, беше.

Чист офсајд беше, не знам што ви се случува овде емоцииве ве надвладеале нешто. Ја допира со глава, овај е во офсајд. зз.
Не може еден минимален допир да се смета нова акција.
Еве ви друг пример. Шутира некој од 20м да речеме, неговиот чувар ја блокира малку топкава и таа оди кај некој кој е офсајд при шутот, па дава гол овај од офсајд. Ќе важи голов или не? Да не случајно му сметаат нова акција поради тој минимален контакт во блокот. Ебаве ботовите.

Иначе хрвативе 5 рала мадина покажаа. Скрос заслужено ќе беше да одат понатаму.
По 100ти пати, педеров ГИ КОЧИ ТОТАЛНО. Не дека нешто којзнае што ќе одиграат, ама сигурно ќе се подобри од очоболов.
Автоматски споено мислење:

Па во моментот на центаршутот, не беше офсајд хрватов. При допирот од Матанивиќ, беше.
Да, ама допирот на Матановиќ не се гледа од ниту еден кадар. Бар не од тоа шѕо го видовме. Суден е само заради тоа што регистритал сензорот нешто. Може со влакна од косата ја закачил и дали е тоа стварно доволно да се суди офсајд? Нема никакво влијание на движењето на топката, а со тоа и на играта.

Друг момент оставен на интерпретација, што сите го игнорираме, е тоа што Веига прави движење, односно клекнува пред да игра со топката. Знам дека ако случајно те погоди топката или ако блокираш шут, не се важи ударот, но ако намерно играш со неа (пример се обидеш да ја исфрлиш), играта се рестартира. Па макар и само тој еден допир бил. Знам дека изгледа како да се крие, ама движењето на Веига е баш во правец каде што оди топката, случајно или не. И сега, кој ќе каже која му била намерата?

Да резимирам, има два спорни моменти - играњето на топката на Матановиќ со влакно од косата и колку тоа реално има влијание врз акцијата и намерата на Веига. И за двата имаш аргументи во корист на Хрватска, и за двата имаш аргументи во корист на Португалија. Секако ќе имаше плачење од една од страните, посебно заради значењето на голот и моментот во кој падна.

Мора да кажам дека аргументите за да се суди офсајд се малку појаки, пред се заради тоа што сензорот ти дава факт кој црно на бело неможеш да го негираш. Ама ако топката му ги закачила шишките или му го ѕивнала увото на Матановиќ, можеби можеа да имаат малку повеќе осет за ситуацијата и да импровизираат... па на пример да кажат дека Веига имаше неприродно движеше во ситуацијата и дека како резултат на тоа неприродно движење играше со топката, и со тоа ја рестартира играта. Ако стварно ја закачил убаво, а само не најдоа кадар од тоа, тогаш јебига, немаа среќа Хрватите.

Последно уредено:
На Шпанија кој повеќе му одговара, Португал или Хрватска ?(прашувам за УСА :icon_mrgr: )

Јебем ти технологија, ова пред 4 години ќе беше чист гол, какви сензори курци палци не се бламирајте, од следното првенство о вѓајќи ќе имаат сензор да видат како се понаша патлакот можи ?
Штета за Хрватска, португалците од сите се надиграни ова првенство, ќе му се удри од гла ова следната со Шпанија, ќе го лапнат со се јајца, не ги можам бе ептен ми се одвратни то педерчето депилирано и фернандес плачкото.

Не ја гледав али од снимкава последна ми се чини дека 100% е ограбена Хрватска. Многу сакам да го наватаат лигушот шпанците да плаче. Додуша најќејф ќе беше Меси да го изгази во директен дуел и да му падне тоа сељачко его ко планина конечно кај што му е место, ама тоа задоволство ќе го имаат шпанците.

Тешки намештаљки, режирана претстава. Само гилотина за Инфантино го спасува фудбалот моментално.

Едвај чекам Шпанија да ги посере пичињава португалски. Хрватите немаа среќа и тоа е тоа. И двата гола ги примија по глупи реакции на дефанзивата , плус при 1-1 промашија 4-5 шанси. Таков е фудбалот. По мене лично она да го досудиш офсајд е катастрофа , ама јебига , треба да се навикнеме на такви ствари во иднина. Најјаки ми се оние кои пишуваат како одиграл Роналдо :ROFLMAO:.

Глеав хајлајтси и прво морам да кажам од тоа шо видов,прејака утакмица. Хрватите и со Англија многу интересна изиграа и сега еве. Многу големи шанси и отворен фудбал.
Е сеа , поништениот гол во 103та минута со кадар што ни го покажуваат уопште не треба да е поништен. Нема шанси да ја допрел топката, а правецот да остане скроз ист. Од друга страна па, кој кур се играло 103 минути на 10 минути продолженија? 3 минути ли славеа гол Португалија? А од тоа што видов на хајлајтси повеќе иницираа шанси Португалија и беа поблиску до повеќе голови. Хрватска едино на Ковачич тие шанси, другото ништо нарочито.

Разбирам дека има сензор, но исто така од тоа што го разбрав, ги детектира сите допири, па сега во тој краток временски интервал, многу краток, за многу брзо имаше уште еден многу посилен и поочигледен допир, од играч на Португалија, прашањето е зашто на сензорот беше детектиран само 1 допир, зашто истите беа во рок од пола секунда и на мониторот требаше да има детектирано 2 допира, еден послаб, тој на играчот на хрватска, и еден многу посилен, тој на играчот на Португалија, и двата да беа еден до друг на графиконот. Тоа не беше случај, и ова мене ми е једина сумја тука, како е тоа можно.

Исто и пеналот, од тоа што видов со полуотворени очи, интензитетот не беше толку јак и падот беше исфорсиран, не дека го бутна нити пак паѓањето беше природно при такви допири, али ајде ова ќе оставам на судиско убедување, за мене контроверзно е она што го дадоа со сензорот и детектираниот 1 допир во ситуација кога имаше 2.

Она што иде контра за ова што го зборам е реакцијата на Матанович кога судијата им објаснуваше што и како, можеби он знаеше дека сепак минимално ја допрел зашто природна реакција според мене тука би било чудење од негова страна и нервозни испади и одење кон тренерот и клупата за да објасни дека не ја допрел, такво нешто немаше.

Глеав хајлајтси и прво морам да кажам од тоа шо видов,прејака утакмица. Хрватите и со Англија многу интересна изиграа и сега еве. Многу големи шанси и отворен фудбал.
Е сеа , поништениот гол во 103та минута со кадар што ни го покажуваат уопште не треба да е поништен. Нема шанси да ја допрел топката, а правецот да остане скроз ист. Од друга страна па, кој кур се играло 103 минути на 10 минути продолженија? 3 минути ли славеа гол Португалија? А од тоа што видов на хајлајтси повеќе иницираа шанси Португалија и беа поблиску до повеќе голови. Хрватска едино на Ковачич тие шанси, другото ништо нарочито.
Сам кажуваш дека си гледал само хајлајтс.
И две реченици после тоа праѓуваш кој кур се играло 13 минути на 10 минути продолжение?!?!

Па да го гледаше цел натпревар, ќе знаеше.

Остајте Португалија вечер е најголемото дерби, Аргентина-Кејп Верде. Очекувам неизвесна утакмица и да поминат Островите со гол на Возиња после корнер.

Back
На врв Bottom