Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Знам што е нормална десница (CDU, PP, Conservative Party) а што е крајна десница (AfD, Vox, Reform).
Овие вториве не шетаат наоколу со мачети, но: оправдуваат силување ако е од белец и христијанин (,,сама си го барала, провокативно била облечена"), пропагираат забрана за абортус, сметаат дека: семејното насилство е приватна работа и не е толку страшно ако е извршено од белец и христијанин, местото на жените е во кујна, имаат и други сексистички ставови.
Исто така, екстремните десничари и христијанските религиозни фундаменталисти оправдуваат малолетнички бракови, сметаат дека жените требало да се мажат од 15-16 години , а за нив жените над 30 години се expired, prime кај жени сметаат дека е до 25 години (кога можат да ги манипулираат). Тоа е педофилско размислување.
Лидер на AfD е жена Елизабета Веидел,исто така и на Мари Ле Пен од Франција. Премиер на Италија е десничарката Мелони исто така жена. Така да толку од приказните за крајната десница.

Последно уредено:
Па не, не ми одговори дали би бил во брак со некој кој не се поклапаш и не си компатибилен.

Па секако дека ќе си го одберам тоа што ми одговара. :vrtioci:
Јасно, не сум го одговорил целосно коа гледам. Не би бил, но пак ќе кажам, еве преку призмата на тие традиционални вредности, нели на нив се фативме. Пример, цурата очекува џентлменско тинтарење, и го добива, и ја и кажам за мене жената само треба да готви олд скул стил, ако каже нема шанси, нема да сме заедно, не затоа што сакам да меси зелник, туку затоа што има во карактерот двоен аршин и нејќе компромис. Е сеа, истиот пример, но ако каже сакам но не инсиситам тинтарење, тогаш и од мене ќе биде наис то хев пример да е домаќинка, ама нема да е пресудно. Нијанси се.
И океј, ќе стасам таму, и ќе земам да зборувам против ислам и права за жени на улица, ќе ме обесат наредниот ден, за на форумов кога ќе се објави веста да ми се смеете дека хаха еве овие глупиве феминисти кога се мешаат во друга држава ако им е.
:toe:
Веќе сум 3 чекора напред.
Какви 3 чекора напред си, па што, се борите (зборам општо нели) за еднаквост ремоутли ли, со мисли? Викаш тоа мислење било глупо и мрзливо, нека да дадам паралелен пример па како звучи. Ете јас да сум поборник против светски глад и што треба да зеам на меко и безбедно у Америка да проповедам против глад и да кажам: „Дебелково дете ми се гледа недојадено, протестирам и барам да му се даде уште еден сендвич да се дојаде“ или да идам у Сомалија и Етиопија каде што вистински гладуваат и да лобирам од таму против светскиот глад и да развивам стратегии? Кое ти звучи пологично? Второто нели? И сеа ако кажеш второто што да ти кажам? Еее мрзлив коментар, па у Сомалија може да ме застрелаат. Епа ако не сум спремен на второто, нема да се фатам да го тупам преку првото кајшто нема потреба од истото, што не е јасно тука? Реално вие можете масовка од феминистки да отидете у секоја од тие земји кај што нема еднаквост, но ви е страв, не дека физички не можете да стигнете. Ете на пример и у Катар жената е на второ место, ете онде се стига лесно, нема да ве убијат гарантирано (може ќе има по некој камшик, ама не и смрт), што не се иде масовно да се протестира?

Да ама ти како безбожник, атеист и твое си е како се идентификуваш, но не е твоја работа да ги брецаш луѓето што се религиозни во секоја тема за нивната религија. Дури можам да речам дека немаш никаков авторитет ни позиција а ни теолошко знаење да им судиш и да ги пазиш луѓето, но го правиш тоа за да им влезеш со клизачи во рандом небитна тема на рандом небитна дискусија.(Да, не е ова прв пат знам дека знаеш дека ме брецаш често за тие работи, затоа го знам патернот).
Зошто вака на сите им изгледа како да те погодив со коментарот за ливадарство право во центар.
Jas klizaci na random vernici im vleguvav mnogu pred livadarstvoto kako termin da postoi i se zacementira na forumot, taka da za zal tolku od tvojata teorija deka si me pogodila so muabetot. Pre bi rekol obratna e situacijata.
Sega malce okolu temata, feminizmot i religijata. Naprotiv , jas posto ne sum bas nesto posebno religiozen, si se vodam od slobodna volja i soopstveno viduvanje sto e dobro ili loso, za razlika od tebe koja kako vernik treba strogo da se pridrzuvas do tamu nekoj dogmi zapisani vo svetite knigi i nemas bas mnogu prostor za interpretacija i soopstven stav okolu bilo sto. Se ti e izdjvakano i zapisano, tvoe e samo da sledis i izvrsuvas, ne i da mislis, kako i sekoj dobar vernik. Zatoa ako si dobar vernik, ne mozis da bidis i feministicki borec, oti edno so drugo ne odi. Se znae kako religijata ja tretira zenata, podolu od mazot vo sekoj oblik i toa e fakt, i ne e podlozno na tvoi slobodni interpretacii kako ti odgovara vo dadena situacija. Toa go pravat kako so rekov vikend vernicite, religiozni se do momentot koga im odgovara, posle i ne bas. Taka da od taa gledna tocka jas mozam slobodno da si iskazuvam zelbi onaka kako jas smetam deka treba, i @Aceso mozi da si zamusluva bajki, Ti ne. Ti treba strogo po pisanite pravila da si se drzis, a tie pisanite pravila dopirni tocki so feminizam nemaat, naprotiv Ti treba da mu si smrten neprijatel na feminizmot :toe:
Автоматски споено мислење:

Зошто не одат под рака?

Не сум крстена, верник сум и нема подобар feeling од тоа кога некој expert возач на паркинг погодете од кој пол? ќе ме погледне со она сочувствителното око, демек: “Ајде кутрата, чекај да и направам место, кој знае колку ќе се мачи...”. И додека тој се спрема да гледа комедија во живо, јас си ја уфрлам во рикверц, со два потега се паркирам милиметарски прецизно, го гасам моторот и си излегувам како ништо да не било. Priceless. Тој фацијален израз на шок и неверување ми го храни егото за цела недела.
Uste da znam kakva vrska ima tvojata sposobnost za parkiranje vo rikverc so religija. Se krstese pred da ja ufrlis vo rikverc, ja baci ikonata na sofersajbna ili sto ?
Da ne polagase vo crkovna avtoskola slucajno ? :cautious:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Jas klizaci na random vernici im vleguvav mnogu pred livadarstvoto kako termin da postoi i se zacementira na forumot, taka da za zal tolku od tvojata teorija deka si me pogodila so muabetot. Pre bi rekol obratna e situacijata.
Sega malce okolu temata, feminizmot i religijata. Naprotiv , jas posto ne sum bas nesto posebno religiozen, si se vodam od slobodna volja i soopstveno viduvanje sto e dobro ili loso, za razlika od tebe koja kako vernik treba strogo da se pridrzuvas do tamu nekoj dogmi zapisani vo svetite knigi i nemas bas mnogu prostor za interpretacija i soopstven stav okolu bilo sto. Se ti e izdjvakano i zapisano, tvoe e samo da sledis i izvrsuvas, ne i da mislis, kako i sekoj dobar vernik. Zatoa ako si dobar vernik, ne mozis da bidis i feministicki borec, oti edno so drugo ne odi. Se znae kako religijata ja tretira zenata, podolu od mazot vo sekoj oblik i toa e fakt, i ne e podlozno na tvoi slobodni interpretacii kako ti odgovara vo dadena situacija. Toa go pravat kako so rekov vikend vernicite, religiozni se do momentot koga im odgovara, posle i ne bas. Taka da od taa gledna tocka jas mozam slobodno da si iskazuvam zelbi onaka kako jas smetam deka treba, i @Aceso mozi da si zamusluva bajki, Ti ne. Ti treba strogo po pisanite pravila da si se drzis, a tie pisanite pravila dopirni tocki so feminizam nemaat, naprotiv Ti treba da mu si smrten neprijatel na feminizmot :toe:

Uste da znam kakva vrska ima tvojata sposobnost za parkiranje vo rikverc so religija. Se krstese pred da ja ufrlis vo rikverc, ja baci ikonata na sofersajbna ili sto ?
Da ne polagase vo crkovna avtoskola slucajno ? :cautious:
Убаво ти кажав немаш ни авторитет ни теолошка основа. На темата толку можам да ти кажам.
Ама да во право си не е забрането да се фантазира.

Јасно, не сум го одговорил целосно коа гледам. Не би бил, но пак ќе кажам, еве преку призмата на тие традиционални вредности, нели на нив се фативме. Пример, цурата очекува џентлменско тинтарење, и го добива, и ја и кажам за мене жената само треба да готви олд скул стил, ако каже нема шанси, нема да сме заедно, не затоа што сакам да меси зелник, туку затоа што има во карактерот двоен аршин и нејќе компромис. Е сеа, истиот пример, но ако каже сакам но не инсиситам тинтарење, тогаш и од мене ќе биде наис то хев пример да е домаќинка, ама нема да е пресудно. Нијанси се.

Какви 3 чекора напред си, па што, се борите (зборам општо нели) за еднаквост ремоутли ли, со мисли? Викаш тоа мислење било глупо и мрзливо, нека да дадам паралелен пример па како звучи. Ете јас да сум поборник против светски глад и што треба да зеам на меко и безбедно у Америка да проповедам против глад и да кажам: „Дебелково дете ми се гледа недојадено, протестирам и барам да му се даде уште еден сендвич да се дојаде“ или да идам у Сомалија и Етиопија каде што вистински гладуваат и да лобирам од таму против светскиот глад и да развивам стратегии? Кое ти звучи пологично? Второто нели? И сеа ако кажеш второто што да ти кажам? Еее мрзлив коментар, па у Сомалија може да ме застрелаат. Епа ако не сум спремен на второто, нема да се фатам да го тупам преку првото кајшто нема потреба од истото, што не е јасно тука? Реално вие можете масовка од феминистки да отидете у секоја од тие земји кај што нема еднаквост, но ви е страв, не дека физички не можете да стигнете. Ете на пример и у Катар жената е на второ место, ете онде се стига лесно, нема да ве убијат гарантирано (може ќе има по некој камшик, ама не и смрт), што не се иде масовно да се протестира?
Твојов пример ќе имаше смисла ако храната беше со закон забранета луѓето да ја јадат во Сомалија. Воопшто не ти е иста споредбата.
Абе во Авганистан на жените им е забрането во парк и на плоштад да одат, ти мене за борба против глад ми зборуваш демек некој ќе рече немој не смееш да ме храниш.

Последно уредено:
Убаво ти кажав немаш ни авторитет ни теолошка основа. На темата толку можам да ти кажам.

Твојов пример ќе имаше смисла ако храната беше со закон забранета луѓето да ја јадат во Сомалија. Воопшто не ти е иста споредбата.
Абе во Авганистан на жените им е забрането во парк и на плоштад да одат, ти мене за борба против глад ми зборуваш демек некој ќе рече немој не смееш да ме храниш.

Зошто вие феминисткиве преферирате црнци? :kafence:

Баш напротив методологијата за лобирање си останува иста. Треба да се развива стратегија и да се лобира во земјите каде што треба, не у други земји кај што не постои проблемот.

Зошто вие феминисткиве преферирате црнци? :kafence:
Затоа што десничарите преферираат црнкињи :toe:
1000011526.jpg

Баш напротив методологијата за лобирање си останува иста. Треба да се развива стратегија и да се лобира во земјите каде што треба, не у други земји кај што не постои проблемот.
Значи мислиш дека храната е систематски забранета во Сомалија и дека си го загрозуваш животот ако почнеш да садиш бавча?

Им плаќате некои репарации што вашите предци им згрешиле во минатото? Нешто како whore regret. :kafence:
Да, секако особено македонскиве феминисти многу репарации имаат за плаќање.

Да, секако особено македонскиве феминисти многу репарации имаат за плаќање.

Се гледа патернот. Болни умови се жените оболени од феминизам. Идат под црн кур ради вина.

Најново што ми фати око еден црнец праел некои сексуални егзибиции на некој базен па го натепале, зела една го брани. Дел од репарациите сигурно тоа се.

Последно уредено:
Напротив, имаш цела генерација таблет телефон деца што порасна гледајќи им ги клиповите на тикток.
Најважно е што промовираат материјализам и дегенерички активности кај нивната машка популација како коцкање, да станат макро, да бидат само татковци на повеќе деца без брак и други деструктивни работи.

Сепак тоа е мањина засега. Што ке биде за 10 години којзнае, тешко е да се биде оптимист.

6 февруари - меѓународен ден на нулта толеранција против осакатување на женските гениталии
Во ред тоа но каде се протести, притисок врз тие земји, санкции?
6.2 ќе дојде и пројде и ништо, повторно религиски манијаци ќе вршат зулуми врз клиторисот, тоа не е обрежување како кај мажите каде се сече само кожата која го штити половиот орган, овие со клешти го кинат, прав хорор. Особено во Африка.

So, da ne ocekuvas tuka nekoj teolog ili svesteno lice da zemi da ti crta pa da go smetas za teoloski potkovan ili avtoritet.
Faktite se tie, vo hristijanstvoto, posebno vo pravoslavieto zenite se poniska forma na zivot . Ti kako zakoraven vernik kako sto se pretstavuvas toa treba da go prifatis kako fakt , i da gi osuduvas site onie koi odat sprotivno od dogmite, a ne tuka da mi branis feminizam oti taka ti cini. Odberi si so ke bidis, zakoraven vernik ili moderna feministka. Ne mozi i dvete istovremeno :toe:

Што се однесува до семејно насиље, тука сликата е матна. Машкото насиље врз жена е најчесто физичко и лесно се препознава. Секој разумен граѓанин треба да биде против насиље врз жени.
Но што со женското насиље врз мажи? Во најчест случај тоа е жесток gaslighting но и други форми на емоционално и психолошко малтретирање кое понекогаш доведува до суицид. Не сум чул жена да биде на робија ради gaslighting. Тоа мора да се третира еднакво со физичкото насиље бидејќи е многу потешка форма на уништување на машкиот дух. Законодавството е глупо. Идиотско. Знам случаи каде мажи се скренале скроз после врска па им требале добри две години колку толку да пребродат злостављање од страна на партнерка.
Мора да се воведат тешки затворски казни за таквите жени иначе си играме општество како деца кои градат кули од песок на плажа.

Прашав еднаш, не добив секако никаков одговор, како го замислувате пристигнувањето на феминистките на авганистанска граница и пакистанска граница и нивниот активизам таму?
Со чамци, со падобранци, со коли, како? И од кога ќе стасаат, како ќе дејствуваат таму и за колку време ќе бидат уапсени и депортирани?
Зошто имаше феминистки во Иран, ко што памтам еден куп беа уапсени и убиени, па ако го спомнеш тоа во политички контекст, било пропаганда и лага од САД...
Еве објаснете.
За почеток протести пред нивни дипломатси претставништва, не мора да одат во Ријад но можат да бидат пред соодветен објект, заедно со ширење на свест ИРЛ и по соц.мрежи, било каков активизам е подобар од ништо. За почеток...

Последно уредено:
, не сум го одговорил целосно коа гледам. Не би бил, но пак ќе кажам, еве преку призмата на тие традиционални вредности, нели на нив се фативме. Пример, цурата очекува џентлменско тинтарење, и го добива, и ја и кажам за мене жената само треба да готви олд скул стил, ако каже нема шанси, нема да сме заедно, не затоа што сакам да меси зелник, туку затоа што има во карактерот двоен аршин и нејќе компромис. Е сеа, истиот пример, но ако каже сакам но не инсиситам тинтарење, тогаш и од мене ќе биде наис то хев пример да е домаќинка, ама нема да е пресудно. Нијанси се.
Така де, фер плеј си е фер плеј. Ти можеш да бидеш џентлмен зошто сакаш да и удоволиш на партнерката, исто како што таа може да ти зготви полнети пиперки пример за да те израдува, а не затоа што тоа му е традиционална должност.

Da ne polagase vo crkovna avtoskola slucajno ?
Има врска со тоа што и за двете работи луѓето имаат застарени стереотипи во главата.

Машкото насиље врз жена е најчесто физичко и лесно се препознава.
Прашај ги тие што кријат модринки под шминка и прават калкулации што да си облечат, за да не се забележи, дали стварно така лесно се препознава. Системот ни е за никаде за секаков вид насилство, ама кога физичката безбедност е загрозена, тука завршува секоја теорија за еднаквост.

So, da ne ocekuvas tuka nekoj teolog ili svesteno lice da zemi da ti crta pa da go smetas za teoloski potkovan ili avtoritet.
Faktite se tie, vo hristijanstvoto, posebno vo pravoslavieto zenite se poniska forma na zivot . Ti kako zakoraven vernik kako sto se pretstavuvas toa treba da go prifatis kako fakt , i da gi osuduvas site onie koi odat sprotivno od dogmite, a ne tuka da mi branis feminizam oti taka ti cini. Odberi si so ke bidis, zakoraven vernik ili moderna feministka. Ne mozi i dvete istovremeno :toe:
Ти ко прво не знаеш што е факт владе.
А за православие дефинитивно уште помалку знаеш.
Жените се создадени по ликот на Бог, и нивните животи се исто вредни како мажите.
Тоа е православна догма.

Back
На врв Bottom