Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Кај одреден дел од населението постои една заблуда во однос на феминистичкиот поглед кон мајчинството:
Се врши пропаганда дека феминизмот е против тоа жените да бидат мајки, домаќинки и да живеат според традиционални родови улоги. Точно е дека феминизмот е против ова само доколку на жената ѝ се наметнати овие работи против нејзина волја, а тоа е угнетување. Едноставно феминизмот се залага жените да имаат избор. Секоја жена сама да одлучи дали сака да биде stay at home mom, да има кариера и професионален живот, или да си ги тера двете работи истовремено.
Не сум слушнал некоја феминистка да е против мајчинството и грижата за децата од страна на жената доколку тоа е нејзин доброволен и слободен избор.
Од друга страна, сѐ почесто кај одредени ултраконзервативни групи гледам тенденција на ширење пропаганда насочена кон намалување и укинување на женските права.
Се појавуваат подкастери со ригидни ставови дека местото на жената е во кујна, ако жената патува, е амбициозна, деловно успешна, финансиски независна, образована, има пријатели - не била wife material, а најсмешно е што со нивната пропаганда ги навредуваат и мажите.
Кога пропагираат дека мажите се раѓаат без вредност - како маж се чувствувам навреден.
Кога тврдат дека маж не треба да се грижи околу домашните обврски и да готви - создаваат паразити кои што не можат да се грижат за себе. Ако си возрасен човек, а не знаеш да си направиш храна, да си испеглаш облека, да си ги измиеш чиниите - тоа не те прави алфа мажјак ниту некаков мажествен маж - туку значи дека си неспособен за самостоен живот, што за возрасен човек со нормален психофизички развој е срамота.
Не сум многу активен на форумот, ретко пишувам, претежно го читам ако имам време, ама мислам дека овој пост е најглупавиот пост во оваа полугодина. Толку глупости натовари овде а и во следните неколку твои постови (кои не вреди да се цитираат) човек да се чуди. Овој пост може да ти помине на оној феминацистичкиот форум (за ова може бан да добијам), а и таму дали ќе ти помине дека ќе видат дека маж го напишал и да можат ќе те распнат и запалат и одерат жив штом ја спомнеш оваа тема. Феминацизмот (ова дека феминизам не постои) е најголемиот убиец во историјата на човештвото. Ама тоа е друга тема за објаснување.
Автоматски споено мислење:

Ова ништо не ми значи.

Каде точно, во кој документ или соопштение, феминистките изјавиле дека силувањето е во ред ако сторителот не е белец?
Не ти значи ништо дека вистината не ти одговара. Ништо лично кон тебе, супер лик си на форумот и мерак ми е те да читам на доста теми, ама искрено, штом се спомне феминизам, вие жените ја исклучувате логиката и се водите по наративот на феминизмот кој не го разбирате.

Ти си прилично одлепен лик на интересен начин, како што беше забавно да се чита 4chan, на таков начин интересен кога unhingе-несот е само зачин и е забављање идеја for teh lulz. Но, понекогаш така јако одлепуваш што на човек му станува страв да пие пиво со тебе, и уште ако влечеме паралели, таков страв што тера да мислиш дека може утре да влезеш и направиш масовно пукање во училиште. Ти ставам понекогаш лајкови, се надевам некогаш ќе ми пишеш: хеј, не се пуштај утре на кајгана, сите логирани ќе платат...
300 пати сме го збореле феноменов ако веќе не си го прочитал на странски форуми и социјални мрежи дека некои поради страв за да не ги нападнат дека се расистки а некои свесно за да не ги оцрнеле мигрантите не ги пријавуваат или пријавуваат опто маж а не даваат физички опис.
Листај во темата мулти - култи и ќе си прочиташ сам дека не зборам на памет.

А каде точно феминистките тврдат дека се против силувањата само од белци и христијани, а ги оправдуваат или премолчуваат оние од црнци или муслимани? Посочи ми еден официјален став или соопштение каде што тие прават таква селекција.
А посочи ми каде феминистките се собрале против овие масовни силувања од страна на мигрантите шо се дешаваат во западна Европа?Дали јавно се собрале на протести да го посочат вистинскиот проблем?
И јас сум против доселувањето на тие орди. Лицемерието на крајната десница е што имаат многу слични ставови во однос на положбата на жените во општеството и на женските права со исламистите. Ним им пречат мигрантите затоа што се од друга раса и вера, а мене затоа што нивната култура е некомпатибилна со нашата. Нив не им пречат мигрантите заради нивниот однос кон жените, бидејќи во тој поглед ставовите на исламистите и на крајната десница се слични.
Исто така, тие оправдуваат силување во одредени ситуации. Ако е белец, ,,сама си го барала, провоцира, оди разголена", а ако е мигрант, тогаш божем се загрижени за жените (јасно е дека не се, им пречи само ради тоа што силувачот е од друга раса и вера) а за женските права имаат ставови слични со тие на исламистите.
Кај си слушнал дека христијанин или десничар оправдува силување на малолетнички?Тоа е педофилија по секоја основа. И направи разлика меѓу десница и крајна десница. Ако десницата не го преземи владеењето во поголемите европски држави допрва ќе бидиме сведоци шо значи суров третман кон жените. Дај гледајте реално на работите,отворите ги малку очите не пагајте на разноразни агенди. Ова го зборувам како родител. ево кажи ми каде се побезбедни жените, во Христијанска заедница или во некоја населба каде суданци шетаат наоколу со мачети?

А посочи ми каде феминистките се собрале против овие масовни силувања од страна на мигрантите шо се дешаваат во западна Европа?Дали јавно се собрале на протести да го посочат вистинскиот проблем?

Кај си слушнал дека христијанин или десничар оправдува силување на малолетнички?Тоа е педофилија по секоја основа. И направи разлика меѓу десница и крајна десница. Ако десницата не го преземи владеењето во поголемите европски држави допрва ќе бидиме сведоци шо значи суров третман кон жените. Дај гледајте реално на работите,отворите ги малку очите не пагајте на разноразни агенди. Ова го зборувам како родител. ево кажи ми каде се побезбедни жените, во Христијанска заедница или во некоја населба каде суданци шетаат наоколу со мачети?
Знам што е нормална десница (CDU, PP, Conservative Party) а што е крајна десница (AfD, Vox, Reform).
Овие вториве не шетаат наоколу со мачети, но: оправдуваат силување ако е од белец и христијанин (,,сама си го барала, провокативно била облечена"), пропагираат забрана за абортус, сметаат дека: семејното насилство е приватна работа и не е толку страшно ако е извршено од белец и христијанин, местото на жените е во кујна, имаат и други сексистички ставови.
Исто така, екстремните десничари и христијанските религиозни фундаменталисти оправдуваат малолетнички бракови, сметаат дека жените требало да се мажат од 15-16 години , а за нив жените над 30 години се expired, prime кај жени сметаат дека е до 25 години (кога можат да ги манипулираат). Тоа е педофилско размислување.

Последно уредено:
Тоа што ти не си читал за тие протести, не значи дека не се случиле. :)

Келн Германија, 2016 година. Исто и во Британија имаше протести заради пакистанците. Разликата е во тоа што за жените проблем е силувањето и насилството врз нив, независно кој го направил и секој сторител мора да оди во затвор и да одговара за тоа независно од раса, националност, религија. А кај многу од коментариве гледаме двоен стандард. Ако бил белец силувачот или напаѓачот, најчесто жената е крива зошто била несоодветно облечена, провоцирала, отишла кај него во стан и сл. А ако е црнец или мигрант одма сите мажи станувате некакви заштитници на жените. Епа не можи така.

Не ти значи ништо дека вистината не ти одговара. Ништо лично кон тебе, супер лик си на форумот и мерак ми е те да читам на доста теми, ама искрено, штом се спомне феминизам, вие жените ја исклучувате логиката и се водите по наративот на феминизмот кој не го разбирате.
Благодарам на убавите зборови. Ама на крај го упропасти комплиментот со тоа што ми рече дека не сум објективна зошто сум жена. :D

Не го бранам феминизмот слепо, ги бранам фактите. А факт е дека насилството врз жените е грозно, независно дали сторителот е мигрант или домашен.

Феминистките сакаат да бидат дупени од црнци и арапи. На тој начин според нив плаќаат репарации за гревовите на нивните предци што им згрешиле. Кога мислат мажот е крив секогаш го покажуваат прстот кон белецот.

Не го бранам феминизмот слепо, ги бранам фактите. А факт е дека насилството врз жените е грозно, независно дали сторителот е мигрант или домашен.
Тоа сакам да кажам. Не може ако сторителот е мигрант да се шири расизам а ако е домашен да биде сама си го барала или што бара вака да се облекува или маж е, има нагон, нормално е таа го провоцирала. Или во двата случаи силувањето и насилството е за осуда или во ниеден. Бидете доследни.

за жените проблем е силувањето и насилството врз нив, независно кој го направил и секој сторител мора да оди во затвор и да одговара за тоа независно од раса, националност, религија. А кај многу од коментариве гледаме двоен стандард. Ако бил белец силувачот или напаѓачот, најчесто жената е крива зошто била несоодветно облечена, провоцирала, отишла кај него во стан и сл. А ако е црнец или мигрант одма сите мажи станувате некакви заштитници на жените. Епа не можи така.
This!!! :zver:

Феминизмот во Европа е чист анахронизам, за негово постоење нема некоја реална потреба.
Но сеуште постојат феминистички организации. Немајќи што да работат и како да се ухлебат, наоѓаат нови и се побизарни мотиви за да го пролонгираат своето паразитирање.
Жените се нависитна обесправени во Африка и пола Азија, дури и во богати земји како нафтените држави. Дали тие некогаш демостираат поради корнење на клиториси кај млади жени со моторцангли во Судан? Зарем тие жени не се прави жени? Некако расистички е ова, а и прилично педерски.

Феминизмот во Европа е чист анахронизам, за негово постоење нема некоја реална потреба.
Истото ова го мислев до пред 5 години, кога почнаа да никнуваат подкастери како Tate, Fuentes и слични со екстремно мизогини ставови, луѓе кои се заглавени со размислувањето во 1950 - та година.

Истото ова го мислев до пред 5 години, кога почнаа да никнуваат подкастери како Tate, Fuentes и слични со екстремно мизогини ставови, луѓе кои се заглавени со размислувањето во 1950 - та година.

Тие се фринџ и кринџ, немаат некое влијание освен кај инселите.

Прво, никој нормален маж нема да прифати нешто од нивните ставови, второ, тие се хранат од гневот кон феминизмот, па може да се каже дека феминизмот ги создал. Исчезне ли феминизмот, ќе исчезнат и таквите ликови.

Да, но за жал тие создаваат се повеќе инсели. Посебно е загрижувачка состојбата кај младите момчиња, тинејџери и адолесценти кога ќе почнат да ги слушаат нив, така стануваат инсели.

Но сеуште постојат феминистички организации. Немајќи што да работат и како да се ухлебат, наоѓаат нови и се побизарни мотиви за да го пролонгираат своето паразитирање.
Жените се нависитна обесправени во Африка и пола Азија, дури и во богати земји како нафтените држави. Дали тие некогаш демостираат поради корнење на клиториси кај млади жени со моторцангли во Судан? Зарем тие жени не се прави жени? Некако расистички е ова, а и прилично педерски.
6 февруари - меѓународен ден на нулта толеранција против осакатување на женските гениталии.

Прво, никој нормален маж нема да прифати нешто од нивните ставови, второ, тие се хранат од гневот кон феминизмот, па може да се каже дека феминизмот ги создал. Исчезне ли феминизмот, ќе исчезнат и таквите ликови.
Напротив, имаш цела генерација таблет телефон деца што порасна гледајќи им ги клиповите на тикток.
Најважно е што промовираат материјализам и дегенерички активности кај нивната машка популација како коцкање, да станат макро, да бидат само татковци на повеќе деца без брак и други деструктивни работи.

Back
На врв Bottom