Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум крстена!
Jas sum krsten i site adeti gi imam pominato, no ni na kraj na pamet ne mi pagja da se cukam po gradi kolku golem vernik sum.
Patem receno tradicionalnite vrednosti tuka se preslikani najcesto od dominantnite religii tuka, bila ti krstena ili ne. Nie gi vikame eticki i moralni normi :toe:

Па ти би бил ли во брак со некој со кој што не се поклапаш?

Не ме разочарувај сега дека би бил само за да ти чисти и пере по дома.
Иако така се чини не сум традиционалец, баш напротив, т.е. ова уопште не е пресудно за мене.
Автоматски споено мислење:

Па тоа им е целта. Не ја гледаат жената како човечко битие со свој карактер, интереси, ставови, им служи само за да им чисти пере и готви по дома.
Кои сме тоа ние? Лошите мажи или?

Баш напротив, јас сум за да прекинеме да трубиме и да ставаме етикети, да не продолжуваме да се разделуваме и да живееме во еднаквоста што сме ја создале, ама кога ѓаволот немал работа, си ги јадел децата. Ако жените сакаат да проповедаат феминизам нека идат да помогнат таму каде што нема еднаквост, по африка и азија, а да не трубиме како јазот на вработување по канцеларии (да да, по канцеларии, не општо) и плати бил +1% во полза на мажите.
Прашав еднаш, не добив секако никаков одговор, како го замислувате пристигнувањето на феминистките на авганистанска граница и пакистанска граница и нивниот активизам таму?
Со чамци, со падобранци, со коли, како? И од кога ќе стасаат, како ќе дејствуваат таму и за колку време ќе бидат уапсени и депортирани?
Зошто имаше феминистки во Иран, ко што памтам еден куп беа уапсени и убиени, па ако го спомнеш тоа во политички контекст, било пропаганда и лага од САД...
Еве објаснете.

Па тоа им е целта. Не ја гледаат жената како човечко битие со свој карактер, интереси, ставови, им служи само за да им чисти пере и готви по дома.
I da ragja deca :toe:
Za so ti e inaku, so kjar od nea, sigurno ne mi treba za da mi zvoni na mobilen vo niedno doba ko ke sum zasednat vo nekoja kafana :toe:

Jas sum krsten i site adeti gi imam pominato, no ni na kraj na pamet ne mi pagja da se cukam po gradi kolku golem vernik sum.
Patem receno tradicionalnite vrednosti tuka se preslikani najcesto od dominantnite religii tuka, bila ti krstena ili ne. Nie gi vikame eticki i moralni normi
Па јас за какви норми и вредности зборам бе неонко? :D

Иако така се чини не сум традиционалец, баш напротив, т.е. ова уопште не е пресудно за мене.
Па добро де, одговори ми на прашањето. :D

I da ragja deca :toe:
Za so ti e inaku, so kjar od nea, sigurno ne mi treba za da mi zvoni na mobilen vo niedno doba ko ke sum zasednat vo nekoja kafana :toe:
Е ова е ливадарски мајндсет веќе.
And when you look long into the abyss, the abyss also looks into you.

Za tie so ti odgovarat vo momentot halogenko moja :D

Прашав еднаш, не добив секако никаков одговор, како го замислувате пристигнувањето на феминистките на авганистанска граница и пакистанска граница и нивниот активизам таму?
Со чамци, со падобранци, со коли, како? И од кога ќе стасаат, како ќе дејствуваат таму и за колку време ќе бидат уапсени и депортирани?
Зошто имаше феминистки во Иран, ко што памтам еден куп беа уапсени и убиени, па ако го спомнеш тоа во политички контекст, било пропаганда и лага од САД...
Еве објаснете.
Епа одговорот ти е во прашањето. Таму каде што ви ќутат, притискате и замарате со феминизам до макс, се бара преку леб погача, а таму кај што има вистинска потреба од феминизмот и кај што ќе ве кренат на клоци, ќутите. Демек таму каде што сте нашле сте зашле, а на другите места сила бога не моли работава.

Кои сме тоа ние? Лошите мажи или?
Не сите, оние со размислување од пред 80 години.

Мислам го одговорив, или не сум го разбрал можеби?

Мислам го одговорив, или не сум го разбрал можеби?
Па не, не ми одговори дали би бил во брак со некој кој не се поклапаш и не си компатибилен.
Za tie so ti odgovarat vo momentot halogenko moja :D
Па секако дека ќе си го одберам тоа што ми одговара. :vrtioci:

Епа одговорот ти е во прашањето. Таму каде што ви ќутат, притискате и замарате со феминизам до макс, се бара преку леб погача, а таму кај што има вистинска потреба од феминизмот и кај што ќе ве кренат на клоци, ќутите. Демек таму каде што сте нашле сте зашле, а на другите места сила бога не моли работава.
Како тоа се ќути, кога во примерот со Иран е очигледно дека има тука и борба со цензура.
Далеку од тоа дека јас сум некој феминистички борец, против абортусот сум, не сум за универзални права за глас(ова нема толку врска со феминизмот кај мене), ама мислам дека всквите критики од типот оти не одите во Авганистан се најмрзливата и најглупата критика на феминистките.

Back
На врв Bottom