мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 22.649
- Поени од реакции
- 29.306
Ako si i ti vikend vernik togas prostavaj. Jas te mislev deka si epten zaglavena vo religijataЗошто брецаш вака владе?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ako si i ti vikend vernik togas prostavaj. Jas te mislev deka si epten zaglavena vo religijataЗошто брецаш вака владе?

Јас само не се изјаснив, не значи дека треба да ми измислуваш навики зошто одбивам да ти одговорам на провокацијата.Ako si i ti vikend vernik togas prostavaj. Jas te mislev deka si epten zaglavena vo religijata![]()
Па не сум антифеминист.Роза Луксембург? Се заебаваш? Не бива антифеминист од тебе...
Во еден правец ви се поефтини. @BoyFromMKD ќе покрие финансии со НГОто, @Aceso за врвна морална поддршка.Прашав еднаш, не добив секако никаков одговор, како го замислувате пристигнувањето на феминистките на авганистанска граница и пакистанска граница и нивниот активизам таму?
Со чамци, со падобранци, со коли, како? И од кога ќе стасаат, како ќе дејствуваат таму и за колку време ќе бидат уапсени и депортирани?
Зошто имаше феминистки во Иран, ко што памтам еден куп беа уапсени и убиени, па ако го спомнеш тоа во политички контекст, било пропаганда и лага од САД...
Еве објаснете.
Oti provokacija ?Јас само не се изјаснив, не значи дека треба да ми измислуваш навики зошто одбивам да ти одговорам на провокацијата.

И океј, ќе стасам таму, и ќе земам да зборувам против ислам и права за жени на улица, ќе ме обесат наредниот ден, за на форумов кога ќе се објави веста да ми се смеете дека хаха еве овие глупиве феминисти кога се мешаат во друга држава ако им е.Па не сум антифеминист.
Во еден правец ви се поефтини. @BoyFromMKD ќе покрие финансии со НГОто, @Aceso за врвна морална поддршка.
![]()
Cheap flights from Skopje to Kabul at Skyscanner
Compare millions of flights, as well as car hire and hotels worldwide - for free! Skyscanner is the travel search site for savvy travellers.www.skyscanner.net
![]()
Cheap flights from Skopje to Karachi at Skyscanner
Compare millions of flights, as well as car hire and hotels worldwide - for free! Skyscanner is the travel search site for savvy travellers.www.skyscanner.net

Оти направив виц за твоето ливадарство.Oti provokacija ?
Religija i feminizam ne odat raka pad raka. Ili si vernik ili ne si. Nema treto. Ustvari ima, vikend vernik se vika toa![]()
Не се сомневам, многу е можно и да си истакнат член при УМС на ВМРО-УдбашкоПолициска ревносно трениран од Конрад Аденауер Штифтунг.Инаку не сум од никаква невладина, политички сум центар-десно.
И океј, ќе стасам таму, и ќе земам да зборувам против ислам и права за жени на улица, ќе ме обесат наредниот ден, за на форумов кога ќе се објави веста да ми се смеете дека хаха еве овие глупиве феминисти кога се мешаат во друга држава ако им е.
![]()
Livadarstvoto prvo ne e vic tuku realnost, ama na strana toa deka si mnogu vickasta, smrtno seriozen bev.Оти направив виц за твоето ливадарство.

И што е најсмешното, какво само (не)време е за тоа. Пример го имаш Oracle преку ноќ на 30000 акаунти им пишува "your role has been eliminated" (thank you and fuck you стил) без разлика на м/ф/букви_за_сите_останати_психички_заболувања, ама не мажите посебно македонските и балканските биле проблем.да не трубиме како јазот на вработување по канцеларии (да да, по канцеларии, не општо) и плати бил +1% во полза на мажите.
Економски сум повеќе про-бизнис и слободен пазар, против имиграција од земји под шеријатска власт, најостро против анационалната и антимакедонска политика на претходната власт. Со хистеријата за климатските промени сметам дека се претерува. Про-вакцини. Поддржувам користење на нуклеарна енергија и нафта. Против веганство и вегетаријанство.Не се сомневам, многу е можно и да си истакнат член при УМС на ВМРО-УдбашкоПолициска ревносно трениран од Конрад Аденауер Штифтунг.
Економски сум повеќе про-бизнис и слободен пазар, против имиграција од земји под шеријатска власт, најостро против анационалната и антимакедонска политика на претходната власт. Со хистеријата за климатските промени сметам дека се претерува. Про-вакцини. Поддржувам користење на нуклеарна енергија и нафта. Против веганство и вегетаријанство.
Евтаназија поддржувам само ако смртта е единствен можен исход на болеста, без разлика на возраста на пациентот.
Во однос на лгбт лицата не сметам дека треба да се убиваат како во арапските земји, но паради со перверзии пред деца не поддржувам, бракови од ист пол не одобрувам, ниту посвојување деца. Само биолошка жена е жена, транс-жените се мажи. Ако е роден со пенис е маж, а со вагина жена, без разлика на личната самоидентификација.
Против расизам, фашизам, нацизам и комунизам. Против секаков вид на дискриминација по било која основа.
Pro-choice во однос на абортусот. За правата на жените веќе елаборирав тука.
Според сето ова што го набројав, севкупно земено секаде ми излегува centre-right.

Да ама ти како безбожник, атеист и твое си е како се идентификуваш, но не е твоја работа да ги брецаш луѓето што се религиозни во секоја тема за нивната религија. Дури можам да речам дека немаш никаков авторитет ни позиција а ни теолошко знаење да им судиш и да ги пазиш луѓето, но го правиш тоа за да им влезеш со клизачи во рандом небитна тема на рандом небитна дискусија.(Да, не е ова прв пат знам дека знаеш дека ме брецаш често за тие работи, затоа го знам патернот).Livadarstvoto prvo ne e vic tuku realnost, ama na strana toa deka si mnogu vickasta, smrtno seriozen bev.
Feminizam i tradicionalni vrednosti koi bukvalno se preslikani od dominantnite religii vo forma na moralni i eticki normi, ednostavno ne odat raka pod raka.
Ili si ednoto, ili drugito. Se treto e samo licemerie ili vikend vernik![]()
Зошто не одат под рака?Oti provokacija ?
Religija i feminizam ne odat raka pad raka. Ili si vernik ili ne si. Nema treto. Ustvari ima, vikend vernik se vika toa![]()
Дали си свесна дека овој факт нема врска, нема допирна точка со феминизмот ?Благодарам на убавите зборови. Ама на крај го упропасти комплиментот со тоа што ми рече дека не сум објективна зошто сум жена.
Не го бранам феминизмот слепо, ги бранам фактите. А факт е дека насилството врз жените е грозно, независно дали сторителот е мигрант или домашен.
Абе сине, сега ти ми местиш пенал...Дали си свесна дека овој факт нема врска, нема допирна точка со феминизмот ?
Фудбалски кажано, ми местиш пенал и се тргаш од голот. Толку лесно да поентирам. И не само со тебе сега, туку со сите следбеници на овој култ/секта го имам дебатирано овој "факт".
Кажи ми те молам, каква врска има насилството врз жените со феминизам ?
Секое насилство без разлика кој го извршува и врз кого се извршува треба да се казни. Ако жените се борат за да нема насилство врз жени, тогаш нас мажите кој не врти ако трпиме ние насилство. Нели според феминизмот ако маж малтретира маж значи жена не е вклучена во случајот, тогаш тоа насилство е океј, е оправдано. Само жената кога е малтретирана требаат правата за кои се борите. Се вадите со никаков факт или аргумент да си го оправдате постоењето на вирусот.
Мило ми е што мажите конечно почнуваат да се будат и да ги сфаќаат работите какви што се.
Мажите се криви што постои феминизам, дека трпиме многу. Ама се' има крај.
Ај во Македонија мажите не чинат, тепаат жени, убиваат жени, едноставно не чинат според феминацистичката агенда. А на запад кај што мажот не смее да писне и таму не чинат ? Колку е појак вирусот толку помалку деца има, во најбогатите држави. И за тоа мажите се криви ?
Јас стојам на тоа што го пишав за тебе, водиш добри конструктивни муабети и тоа е супер, ама за феминизам исто стојам на тоа што го пишав и ти самата си потврди.
Ти, дете, да не се дрогираш?