Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
На пр. тебе ти се свиѓа да те канат, да ти отвараат врата и да ти купат цвеќе на дејт, така да ти тоа избираш од традициите, но што ако на твојот сопруг/партнер му се свиѓа традицијата дека жената е домаќинка и е одговорна за домот
Тоа што мене ми се свиѓа, му се свиѓа на 90% од женските особи. Такви сме, сакаме романтики, внимание и џентлменски гестови. Човечка природа јбг.
Ако не ни се свиѓаат исти работи со потенцијалниот партнер, веројатно не би биле компатибилни, па и не би биле заедно.

Инаку нема ништо лошо во бивање домаќинка. Ако не си слеп поддржувач на традиционалното, не значи дека си лоша домаќинка и се оградуваш од било какви одговорности во домот. Разликата е што денес жената избира да придонесе во домот од љубов и партнерство, а не затоа што некој ја присилил или и го наметнал тоа како единствена улога.

Нема ништо збунувачко за децата, тоа е само учење на нормални семејни и морални вредности.

We will agree to disagree, не гледам начин некој од нас да го прифати другото, а и како што кажав, не ми е прво родео.
Једино ќе реагирам на:
Ако одиме по твојата логика, дали ако некој слуша пример традиционална музика, треба и да се облекува традиционално и да живее во куќа од кал без струја, зошто нели традиционалист? - Ова нема врска со традиција, збориме за традиции и традиционални вредности, не за вкусови и неприфаќање на технологија.
Автоматски споено мислење:

Зависи што дефинираш феминизам, ако ги ставаш тука сафражетките, во право си, ако збориш за ова што е денес феминизам, освен што прави штета, друга причина нема да постои во земји каде што веќе има еднакви права.
З
We will agree to disagree, не гледам начин некој од нас да го прифати другото, а и како што кажав, не ми е прво родео.
Једино ќе реагирам на:
Ако одиме по твојата логика, дали ако некој слуша пример традиционална музика, треба и да се облекува традиционално и да живее во куќа од кал без струја, зошто нели традиционалист? - Ова нема врска со традиција, збориме за традиции и традиционални вредности, не за вкусови и неприфаќање на технологија.

Зависи што дефинираш феминизам, ако ги ставаш тука сафражетките, во право си, ако збориш за ова што е денес феминизам, освен што прави штета, друга причина нема да постои во земји каде што веќе има еднакви права.
Да да, сите права, слободно движење, глас, образование, слобода на облекување, работа, иста плата за иста работа, развод, абортус (последното во Европа е под напад денес од религиозните фундаменталисти).
Не мислев на радикалните феминистки за кои сите мажи се ѓубриња.
А дека феминизмот во Европа нема причина да постои мислев и јас до пред 5 години, кога се појави маносферата со екстремно женомрзачки ставови на своите подкасти.
Но тие пропагираат укинување на сите овие права што ги споменав, и затоа е сѐ уште потребен овој тип феминизам кој сега го објаснив, во Европа.

Слушнете ги Ендрју Тејт, Сашо Панговски, Мирољуб Петровиќ, Ник Фуентес и ќе ви стане јасно за што зборувам.

Дефинитивно НГО е братот МомчеОдМКД, нема шанси толку рафинирано да ги има одбрано зборовите и да е ретардирано глуп.
Инаку не сум од никаква невладина, политички сум центар-десно.

Слушнете ги Ендрју Тејт, Сашо Панговски, Мирољуб Петровиќ, Ник Фуентес и ќе ви стане јасно за што зборувам.
Демек ако најдам 5 жени што на социјални медии трубат за токсичен феминизам, треба да воведеме маскулизам?

Тоа што мене ми се свиѓа, му се свиѓа на 90% од женските особи. Такви сме, сакаме романтики, внимание и џентлменски гестови. Човечка природа јбг.
Ако не ни се свиѓаат исти работи со потенцијалниот партнер, веројатно не би биле компатибилни, па и не би биле заедно.

Инаку нема ништо лошо во бивање домаќинка. Ако не си слеп поддржувач на традиционалното, не значи дека си лоша домаќинка и се оградуваш од било какви одговорности во домот. Разликата е што денес жената избира да придонесе во домот од љубов и партнерство, а не затоа што некој ја присилил или и го наметнал тоа како единствена улога.

Нема ништо збунувачко за децата, тоа е само учење на нормални семејни и морални вредности.
Ti mi si klasicen skolski primer za vikend vernik.
Tie se po pravilo golemi pobornici za verata, ama niv ko ke mu odgovara, inaku ne se :toe:

Тука начнуваш тема што е многу долга реално, но ајде ќе пробам да ги сумирам сите аспекти што си ги потфатила во кратко.
Материјализам: да не сме наивни, новиот свет е целосно материјалистички веќе, освен мала група будисти на Тибет секој стига до материјализмот порано или покасно, макар и не бил учен така од дома, но веќе и од дома ги учат така масовно. Па и самиот феминизам во нашето г/д еднакво општество проповеда материјализам со тие квоти за вработување и плати.
Коцкање, да станат макро, да бидат само татковци на повеќе деца без брак и други деструктивни работи: да, но зашто успеаа да се пробутаат такви ликови и да станат популарни, поради тој фанатичен феминизам кој ги направи мажите и жените непријатели непотребно во горе/долу еднакво општество.
цела генерација таблет телефон деца: тие деца покрај тие дебили растат и со тие лгбт и феминистички агенди да се трубат, им се еба мамата реално, стварно не знам како ќе функционираат.
Но на крај, треба да се согласам со Владе, пасивно агресивно го враќаме ударот, и затоа нуспродукт се тејтовци мејтовци, затоа што белиот хетеро маж веќе е гневен на се што се случува.
Еве тргам од мене, мојот гнев автоматски се вклучува кога имам контакт со некоја алфа феминистка, ај ем воман хир ми рор, а после ми обајаснува за џентлеменство и како мажот треба да кани како мажот треба да части итн.
Заклучок, ти си за акцелерација на деструктивност или апатија и статус кво, наместо подобрување на состојбата.

Заклучок, ти си за акцелерација на деструктивност или апатија и статус кво, наместо подобрување на состојбата.
Баш напротив, јас сум за да прекинеме да трубиме и да ставаме етикети, да не продолжуваме да се разделуваме и да живееме во еднаквоста што сме ја создале, ама кога ѓаволот немал работа, си ги јадел децата. Ако жените сакаат да проповедаат феминизам нека идат да помогнат таму каде што нема еднаквост, по африка и азија, а да не трубиме како јазот на вработување по канцеларии (да да, по канцеларии, не општо) и плати бил +1% во полза на мажите.

Да да, гледам колку си центар-десно.
Буквално сите политички тестови ме сместуваат во centre-right. Ако ги земеш заедно ставовите на сите можни теми, секогаш тој резултат ми излегува на секој политички компас што сум го одговарал.

Сакаш за феминизмот? Имал целосно поента и смисла во време на Марија Кири и Роза Луксембург.
Роза Луксембург? Се заебаваш? Не бива антифеминист од тебе...

Точно и затоа нема бракови, затоа што ако не се поклапате (по вашето) нема врска/брак. Пак ти зборам општо, не за тебе лично.

Точно и затоа нема бракови, затоа што ако не се поклапате (по вашето) нема врска/брак. Пак ти зборам општо, не за тебе лично.
Па ти би бил ли во брак со некој со кој што не се поклапаш?

Не ме разочарувај сега дека би бил само за да ти чисти и пере по дома.

Па ти би бил ли во брак со некој со кој што не се поклапаш?

Не ме разочарувај сега дека би бил само за да ти чисти и пере по дома.
Па тоа им е целта. Не ја гледаат жената како човечко битие со свој карактер, интереси, ставови, им служи само за да им чисти пере и готви по дома.

Back
На врв Bottom