Фан клуб : Лина Ѓорческа

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување
Да, вистина е, јас сум Китинов, затоа пред пар години му препрачав на Калин да има иста кариера како мојата

Познат е Китинов како единствен наш претставник на Гренслемови, тоа што не е нешто спомнуван во последнава декада-две у било кој контекст е пропуст на македонската спортска јавност

Нејсе, он-топик, освен ова за Калин, паметам дека и за Лина истово го пишав тие години, дека ако има проблеми со повреди можеби дека е подобро да се концентрира на дубл. Мило ми е што згрешив и што имала сила за уште солидни игри и резултати во сингл. Затоа и ми е мило што стигна до Вимблдон (иако штета што го батали дублот, ептен солиден играч беше таму)

Уште стојам на ова со Калин, а и за било кој македонски тенисер во иднина, ако не може да се пробие во сингл, обавезно мора патот на Китиновски да го пробаат.
Одличен пример за ова е Индија, каде што иако немаат некој посериозен успех во сингл му имаат на светот дадено многу озбилни дубл играчи и во машка и во женска категорија...
Знам дека не е лесен светот на тенисот за преживување и не е ова баш така плукни-залепи, ама се надевам во иднина ќе имаме уште некој играч што ќе направи ваков кариерен потег (под претпоставка дека ќе се мачи во сингл)
Многумина се одлучуваат повеќе за сингл затоа што за кариера е поважен. Ако имаат среќа и успеат влезат во некој турнири најголеми таму веројатно се и наградите поголеми во споредба со дубл.

Еве Пегула со Видманова оди на арена од 2 терен на кој Лина ќе игра утре..Дај боже утре да пренесуваат од истиов терен арена..
Златен спорт клуб милијарда тениси пренесуваа..

Еве Пегула со Видманова оди на арена од 2 терен на кој Лина ќе игра утре..Дај боже утре да пренесуваат од истиов терен арена..
Златен спорт клуб милијарда тениси пренесуваа..
На Arena M2 Premium

И ако нема слика и по 12 часот на македонскиве Arena стварно се заникаде.
Автоматски споено мислење:

И на Српскиот Arena Sport изгледа ќе има пренос.
10046.jpg

Последно уредено:
..ако МРТ не ја пренесува утакмицата на Лина, поарно нека се самозатвори како национална телевизија.
А како ќе ја пренесува кога ги немаат откупено правата за Вимблдон? Знаеш каков пазар се ГС турнирите, така? Знаеш дека Арена го има само Вимблдон, а останатите 3 ГС се под Еуроспорт?

А како ќе ја пренесува кога ги немаат откупено правата за Вимблдон? Знаеш каков пазар се ГС турнирите, така? Знаеш дека Арена го има само Вимблдон, а останатите 3 ГС се под Еуроспорт?
Ништо чудно сеа да ти најде информација дека телма ќе пренесува :rolleyes:

До 12 часот ќе средат бацињата од арена нема шанса да се пропушти ваков пренос.
Иако можат да пишат на фб, на нивната страна, што е работата ?
едит - пред 3 мин пишале на арена 5 ќе оди -свашта.
Ја ебат нешто работата - арена ѓубрињата.

До 12 часот ќе средат бацињата од арена нема шанса да се пропушти ваков пренос.
Иако можат да пишат на фб, на нивната страна, што е работата ?
Ќе има и на српскиве верувам ама друго ќе е со македонски коментатор да се пренесува.

Back
На врв Bottom