Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Повеќе Мариово е кон Прилеп одколку кон Кавадарци ,Итар Пејо е нели од Мариово и повеќе влече кон Прилеп сосема различен дијалект
Итар Пејо е од Градешница, тоа е Битолско Мариово.
Инаку голтањето на самогласници е по честа на Кавадарчани повеќе.

Постои некоја страна да се провери колку кандидати конкурирале во гимназијата Никола Карев Скопје ?

Препорака за лосион / млеко / масло за сончање што не остава флеки на облека.

Убаво е што не му доаѓаат ГОСТИ, ама пак е незгодно....Прашањето е како тоа да нема Служба за такви работи ???Не мора дае обичен смок или безопасен слепиќ , денес има и бегање на домашни миленици, имаше поодамна избегана БОА..мора да има служба

Каде има ограда вештачка тревник? Ми треба за на балкон. Само да се ситни тие листињата . Како на сликава да е и да биде на метро па јас да може да сечам колку ми треба

1782317265725.jpeg

Каде може да најдам добар држач за телефон за во кола. Не мислам на оние од Тему или пазарските што се местат на пластичните решетки од каде што дува климата, него на добар квалитетен држач што ќе можам да го закачам на шофершајбна и ќе стои?

Ми треба македонско знаме, ама денес утре да отидам да си го купам од продавница не можам да нарачам не можам да го чекам да ми стигне???

Каде може да најдам добар држач за телефон за во кола. Не мислам на оние од Тему или пазарските што се местат на пластичните решетки од каде што дува климата, него на добар квалитетен држач што ќе можам да го закачам на шофершајбна и ќе стои?

Види овде:

Автоматски споено мислење:

Ми треба македонско знаме, ама денес утре да отидам да си го купам од продавница не можам да нарачам не можам да го чекам да ми стигне???
Види во продавницата за сувенири во ГТЦ, на источниот влез (од кај катната гаража) или во слични продавнички низ Центар (ако си од Шкупи).

Види овде:

Автоматски споено мислење:

Види во продавницата за сувенири во ГТЦ, на источниот влез (од кај катната гаража) или во слични продавнички низ Центар (ако си од Шкупи).
Да у ГТЦ мора да има, сум ја заборавил таа продавничка, фала

Ugreen марка на Алиекспрес. Квалитетни производи

претпоставувам повеќето имате дома пвц столарија па одтука и мислата дека некој практикува препорака и можеби знае со што и од каде да се испочитува обврската за подмачкување на механизмите,
во конкретниов случај кај мене е комбинација VE-KA профил и Siegenia оков.1000002082.jpg
1000002084.jpg

1000002083.jpg

Поздрав,
Дали за не подигната роба (бела техника) која е уште во продавница и чека достава, може да се откаже купувањето и да се рефундираат средствата? Се работи за голем овластен продавач во МК.

нека не се прават многу паметни оти по закон и да го донесеш дома имаш право да го вратиш производот во рок од 15 дена под услов да не е користен во оригиналната амбалажа и без физички оштетувања без никакви објаснувања а не да не можеш да ја откажеш нарачката.

претпоставувам повеќето имате дома пвц столарија па одтука и мислата дека некој практикува препорака и можеби знае со што и од каде да се испочитува обврската за подмачкување на механизмите,
во конкретниов случај кај мене е комбинација VE-KA профил и Siegenia оков.Прегледај го приврзокот 481600
Прегледај го приврзокот 481601

Прегледај го приврзокот 481602
Најчесто за подмачкување се користи така наречена грејс маст (зелена) не графитна сива ,можеш да ја пронајдеш во Макпетрол бензиските пумпи но внимавај не ставај премногу исто така можеш да најдеш и други бои единствен проблем е што тие најчесто се продаваат во амбалажа од 1 кг што е премногу за ова , ако си од Скопје пробај на битпазар да купиш во некоја кеса мислам дека продаваат или во продавнициве за оков само повторно многу малку стави да не ги направиш лом завесите па да си имаш поголем проблем :)

Back
На врв Bottom