Разликата во години

• Креатор на темата Креатор на темата sweet chick
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално дека побрзо женските созреваат од машките нели?
Зар досега немаш чуено, и затоа на сите им е нормлано женско да биде во врска со постаро машко, е кога доаѓа обратната варијанта, девојката ја сметаат како учителка, демек овој помал да се научел од постарата и поискусната.... Така тераат повеќето така останало, а дека не ја бива со над 10 разлика дал машко или женско не ја бива, па нека дојде да ме ми рече не кој не е така.
pa normalno e deka maskite se popamtni od zenskite,zar ti do sega nemas cueno?ne se slagam so ova ,kako ni so toa deka zenskite pobrzo sozrevaat,i toa bas poradi toa sto oni mislat deka pobrzo sozrevaat,covek sto misli deka znae ,ne ni znae deka ne znae.a mnogu raboti sum slusnal sto se zborat i deka e normalno vaka ili onaka,ama toa se samo narodski greski bez nikakva logicna osnova.isto e normalno i deka maskoto treba da e povisoko od zenskoto,dali toa znaci deka maskite pobrzo rastat?i ubavo rekov ako zenskite(narocito tinejdzerkite)seuste slepo veruvaat deka oni pobrzo sozrevaat od maskite na nivna vozrast,jasno e zasto i ke bidat lesna meta,i iskoristuvani.

Пубертетот кај девојчињата започнува во 9-13 години додека кај момчињата 10-16 години. Значи самото созревање побрзо започнува кај девојките.
Но по 20сетата година не сметам дека има разлика и дека девојките се посозреани од момчињата, тоа е само во периодот на пубертетот додека се тинејџери.
Над 18-20 години секоја личност си е посебна и некој е позрел некој не е, се зависи од карактерот на личноста.

А тоа дека момчето мора да е постаро од девојката мислам го има само на овие балкански простори и тоа е ради нашиот менталитет. Не гледам причина зашто да не биде и обратно ако станува збор за зрели лица со изграден карактер.

Али во секој случај не оправдувам огромна разлика во годините помеѓу партнерите посебно кога станува збор за тинејџер и созреана личност. Едноставно во тој случај едната личност се враќа во детските години а другата божем предвреме созреува а нема врска туку само прави уште една тинејџерска глупост.

Пубертетот кај девојчињата започнува во 9-13 години додека кај момчињата 10-16 години. Значи самото созревање побрзо започнува кај девојките.
Но по 20сетата година не сметам дека има разлика и дека девојките се посозреани од момчињата, тоа е само во периодот на пубертетот додека се тинејџери.
Над 18-20 години секоја личност си е посебна и некој е позрел некој не е, се зависи од карактерот на личноста.

А тоа дека момчето мора да е постаро од девојката мислам го има само на овие балкански простори и тоа е ради нашиот менталитет. Не гледам причина зашто да не биде и обратно ако станува збор за зрели лица со изграден карактер.

Али во секој случај не оправдувам огромна разлика во годините помеѓу партнерите посебно кога станува збор за тинејџер и созреана личност. Едноставно во тој случај едната личност се враќа во детските години а другата божем предвреме созреува а нема врска туку само прави уште една тинејџерска глупост.
zasto togas tvrdite deka zenskite ne se spremni za seks,vo isto vreme koga maskite se spremni?spored logikata na nestata treba prvo zenskite da bidat spremni za takov cin,i toa veke na 14 godini,koga veke se zreli,neli.a maskite duri posle 16 godini koga i oni ke sozreat.zasto toa ne e taka?
a za razlikata vo godini,pa mislam deka navistina zavisi vo koj period od zivotot na covekot se raboti.toj period ja odlucuva dozvolenata razlika vo godini,a neretko i zakonot na RM.

zasto togas tvrdite deka zenskite ne se spremni za seks,vo isto vreme koga maskite se spremni?spored logikata na nestata treba prvo zenskite da bidat spremni za takov cin,i toa veke na 14 godini,koga veke se zreli,neli.a maskite duri posle 16 godini koga i oni ke sozreat.zasto toa ne e taka?
a za razlikata vo godini,pa mislam deka navistina zavisi vo koj period od zivotot na covekot se raboti.toj period ja odlucuva dozvolenata razlika vo godini,a neretko i zakonot na RM.

Машките немаат јајници нит матка и попратни женски полови органи, за кои е кобно прераното започнување со секс ете затоа, женските не се спремни исто кога и машките.

Во случајов ти се наоѓаш себе си најпаметен и погоре пишаниот цитат го тврди ова сега што подолу го напиша и кој е сега глуп?
Затоа те молам барем малку внимавај што се пишуваш и за кого... гледам сестран си и во сите теми те има, мислиш дека ти се знаеш?

Машките немаат јајници нит матка и попратни женски полови органи, за кои е кобно прераното започнување со секс ете затоа, женските не се спремни исто кога и машките.

Во случајов ти се наоѓаш себе си најпаметен и погоре пишаниот цитат го тврди ова сега што подолу го напиша и кој е сега глуп?
Затоа те молам барем малку внимавај што се пишуваш и за кого... гледам сестран си и во сите теми те има, мислиш дека ти се знаеш?
e ubavo vikas za zenskite,taka e,sto znaci deka samata sebe si si se demantiras,znaci sepak maskite pobrzo sozrevaat neli?ne te svakam sto ti e muabetov so toa deka jas sum najpameten,i koj e sega glup,mozebi nesto pogresno si me svatila.
a inaku da,me ima vo poveke temi,ama ako pratis ubavo ne nametnuvam mislenja,najcesto postavuvam prasanja.i iznesuvam nekoi svoi sogleduvanja i razmisluvanja.mislam deka toa e i poentata na forumov.

e ubavo vikas za zenskite,taka e,sto znaci deka samata sebe si si se demantiras,znaci sepak maskite pobrzo sozrevaat neli?ne te svakam sto ti e muabetov so toa deka jas sum najpameten,i koj e sega glup,mozebi nesto pogresno si me svatila.
a inaku da,me ima vo poveke temi,ama ako pratis ubavo ne nametnuvam mislenja,najcesto postavuvam prasanja.i iznesuvam nekoi svoi sogleduvanja i razmisluvanja.mislam deka toa e i poentata na forumov.

Нема врска кој кого како сваќа битно моето мислиње пред се, но го почитувам и твоето, арно ама да ми дадеш до знаење дека се демантирам самата себеси...? Зошто, затоа што објаснувам зошто не е пожелно женското прерано да почне со секс.., не е созревањето само во сексуален аспект баш напротив сплет на целиот организам, и да не го тупам многу... значи порано почнуваат од машките со пубертет и затоа се смета дека побрзо созреваат, арно ама не и со секс, сепак треба да се почека после 18 тата. Е сега можеш комотно како сакаш да ме сватиш:smir:

pa bas toa go zboruvam,vo nekojsegment zenskite porano sozrevaat,a vo nekoj segment maskite.a inaku mislev za kompletno kako licnost.pa najveke so takvo mislenje izleguvaat tinejdzerkite deka se mnogu pozreli od maskite (i toa vo sekakva smisla)i posle toa im se udira od glava.sakam samo da ukazam deka toa sto oni go mislat za sebe vo tie godini,ne e bas tocno,i toa mislenje najcesto im predizvikuva nevolji.
inaku jas go pocitivam sekoe mislenje,sekako i tvoeto.tuka sum,otvoren i dostapen za debatiranje i razmena na mislenja,a ne za navreduvanje,zamaranje,nametnuvanje stavovi i sl.,ne mi e toa celta.sakam samo zdrava debata.sekoe dobro

Дечки стварно нема смисла вај маабет шо ќе ви го направам сеа ама кој сака нека прочита кој не, немора.

Вака сеа. Лани си одевме со другаро накај дома и така одејќи си, по патот видовме едно многу мало кученце.. и тука мојата логика одма преработи и му викам на другаро - чим тука има многу мало кученце логички е дека недалеку одприлика 312 метра од овде, мора да има гнездо и собиранка на јаки женски.
Другаро почна да ме прашува оддека ми е таа логика, а јас му кажа ако не ми верува да дојде со мене за да му докажам.

И одеме така по пато и одминуваме 312 метри одприлика и гледаме убави девојченца од по 16 години (јас и другаро иаме по 22)

и тука мојта логика па преработи. Викам му: Батка чим овие сами седнале на ѕидчето и си праат маабет, тогаш, оние 2-те од нив дома чуват по 2 мачки а другите 2 се невини.
И јас како попредставителна личност ојде седна до девојчињата и почна да и раскажувам за кучето шо сме го виделе (312 метра назад).

Е сеа сите се запрашувате шо ми е поентата тука.
Поентата ми е дека ако видеш мало кученце на пат недалеку има убави помлади женски шо седат и си праат маабет.

+ Другаро уште оде со една од нив
а јас сум голем абдал и сакам една друга (шо не е од тука) и од тие шо седеа ниедна не чачна

Шо бе 3 од нив ми го имаа мерако :)
p.s. со таа шо се сакам има 16 а јас 22 и екстра е

Форевер Јорс, MoonWhisper

pa bas toa go zboruvam,vo nekojsegment zenskite porano sozrevaat,a vo nekoj segment maskite.a inaku mislev za kompletno kako licnost.pa najveke so takvo mislenje izleguvaat tinejdzerkite deka se mnogu pozreli od maskite (i toa vo sekakva smisla)i posle toa im se udira od glava.sakam samo da ukazam deka toa sto oni go mislat za sebe vo tie godini,ne e bas tocno,i toa mislenje najcesto im predizvikuva nevolji.
inaku jas go pocitivam sekoe mislenje,sekako i tvoeto.tuka sum,otvoren i dostapen za debatiranje i razmena na mislenja,a ne za navreduvanje,zamaranje,nametnuvanje stavovi i sl.,ne mi e toa celta.sakam samo zdrava debata.sekoe dobro

Јасно е се, и затоа велам дека огромните разлики во години значи тие што се +10 години мене не ми се прифатливи, некако не ми е убаво а и сум сведок за исто така лоша врска која е пред се брак не обична, разлката нивна е 15 години она има 40 он има 55! Замисли си она е како девојка спрема него а што се случува кога истиот ќе стори 60 е тогаш нагло има да се разликуваат, и сите ќе мислат дека татко и е а не сопруг, значи неможам да прифатам толку големи разлики сепак се си сака свое и да го личи не само од лудост и демек љубов не видена.

Zivo me zainteresira po koj kriterium go opredeli periodot od zivotot na covekot,Covekot e Individua kaj koja ptrebite za aktivnost pocnuvaat i zavrshuvaat najrazlicno,osven seks so maloletnici, koj drug period e neadekvaten, a da ja zanemarish frazata so sozrevanjeto(i toa e strogo individualno), a vtoro koga nekoj pred cinot na seksot razmisluval dali partnerot mu e emocionalno i psihofizicki sozrean?

Јасно е се, и затоа велам дека огромните разлики во години значи тие што се +10 години мене не ми се прифатливи, некако не ми е убаво а и сум сведок за исто така лоша врска која е пред се брак не обична, разлката нивна е 15 години она има 40 он има 55! Замисли си она е како девојка спрема него а што се случува кога истиот ќе стори 60 е тогаш нагло има да се разликуваат, и сите ќе мислат дека татко и е а не сопруг, значи неможам да прифатам толку големи разлики сепак се си сака свое и да го личи не само од лудост и демек љубов не видена.

се согласувам со тебе, само на мене ми е ок кога ке видам некоја жена да има 40 год. а мажот да има 52-53... а кога станува збор за помлади... на пр. некое женско од 15 години да иде со машко кое има 27,28 години... ете тоа не го прифаќам....

Разлика во години помеѓу дечко и девојка

Муабетот ми е колку години разлика би си дозволиле со партнерот, и дали оправдувате врска со малолетни девојки (мислам на 16, 17 години) со постари дечки, на пр. 21 и нагоре?
И дали сте имале слична врска или "мување"

Муабетот ми е колку години разлика би си дозволиле со партнерот, и дали оправдувате врска со малолетни девојки (мислам на 16, 17 години) со постари дечки, на пр. 21 и нагоре?
И дали сте имале слична врска или "мување"
на времето бев поприземјена се додека не излегов од пубертет и се зглупавев.....
моментален рекорд: мување со помал од мене 4 години ( педофилесто знам али супер беше) и моментално во врска со 10 години постар и не е ништо страшно... уствари има години и години ... некој на 30 го осдеќам ко да е дедо спрема мене а овој го осеќам ко да е две три години постар од мене а не 10...

глупаво е да речеш со толку години постар или помал нема шанси... се е до личноста..

Јас мислам дека не би требало да има голема разлика во годините, максимум 3 години, според мене:toe: зошто сепак тие години нешто кажуваат, не е исто девојче од 16 и машко од 23-24.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom