Разликата во години

• Креатор на темата Креатор на темата sweet chick
  • Време на започнување Време на започнување
Марсовка...што те привлече тебе кај твојот поранешен 35 годишен дечко?
па сеа 35 да ама тогаш 34 ја 18 накај 19 и само што матурирав сите машки правеа некои муабети кои ми беа плитки а со него муабетот беше не знам другачије за се религија , политика филозофија само што постарите имаат поголем товар во себе и тој товар не ретко го истураат врз тебе

ги учат децата дека кога у брак ќе стапиш се ќе ти биде розе

А може и Смедеревка ...

Епа ете сами сте сфесни дека 10+ години е веќе користољубив брак , кој зима 10+ години постари во реалност освен познатите фацки ? Природата си дала граници мислам неможе Адам да бил дедо а Ева да била 15 години и ај се ке играме Хју Хефнер у рајската градина .. се у своја мера ...:icon_neut

си била со 15 години постар? јас да цели 9 месеци и има везе разликата во години дај не глеј дизниеви цртани за твое добро ти велам :smir:

Боже господе, што би натерало девојче да оди со 35 годишен МАЖ. Девојче и МАЖ.
Уште малку ќе биде доволно стар да ти биде татко. И кој 35 годишник оди со 20 годишни. Кој лузер..:kesa:
Crazy in Love напиша:
За мене најидеална разлика е 5 години.
Не ме зезај:nesvest:
Зошто бе толкава разлика? Едноставно не разбирам. Еве, за мене океј е +-3 до 4 години. После тоа сме горе долу различни светови. Зар не го сфаќате тоа?

ги учат децата дека кога у брак ќе стапиш се ќе ти биде розе
заборавив да додадам дека исто така ги учаат дека љубовта нема граници на крај се тоа испаќѓа една лоша шега и тоа твоја сметка

заборавив да додадам дека исто така ги учаат дека љубовта нема граници на крај се тоа испаќѓа една лоша шега и тоа твоја сметка

Љубовта навистина нема граници, но има некои што не го сфаќаат тоа.

Не ме зезај:nesvest:
Зошто бе толкава разлика? Едноставно не разбирам. Еве, за мене океј е +-3 до 4 години. После тоа сме горе долу различни светови. Зар не го сфаќате тоа?

Не се согласувам дека разликата од 5 години е голема. Баш напротив, најтаман е. Како прво, зрелоста не оди секогаш со годините. Значи ако тој е 5 години постар од мене, не значи дека е различен свет од мене.
Сега ако некогаш во животот се појави некој 5 години постар од мене кој совршено одговара на мене и мојот карактер, сигурно нема да му речам стар си. Тоа беше додека имав 15 - 16 години. По тоа, разликата (нормалната разлика) се топи и не се забележува.

Боже господе, што би натерало девојче да оди со 35 годишен МАЖ. Девојче и МАЖ.
Уште малку ќе биде доволно стар да ти биде татко. И кој 35 годишник оди со 20 годишни. Кој лузер..:kesa:

?
не лузер паметен те врти на малото прсте и не се замара те лаже те прави будала додека некои на негова возраст имаат деца на врат и нивните жени ги ебат во мозок
затоа наваручение не слушајте прикаски од типот љубовта нема граници зошто гадно ќе се заебете глејте мој личен пример

Не се согласувам дека разликата од 5 години е голема. Баш напротив, најтаман е. Како прво, зрелоста не оди секогаш со годините. Значи ако тој е 5 години постар од мене, не значи дека е различен свет од мене.
Сега ако некогаш во животот се појави некој 5 години постар од мене кој совршено одговара на мене и мојот карактер, сигурно нема да му речам стар си. Тоа беше додека имав 15 - 16 години. По тоа, разликата (нормалната разлика) се топи и не се забележува.

Значи .. доаѓаме до заклучок дека или тој е малоумен или ти си многу напредна .. значи годе долу има некој баланс ..

не лузер паметен те врти на малото прсте и не се замара те лаже те прави будала додека некои на негова возраст имаат деца на врат и нивните жени ги ебат во мозок
затоа наваручение не слушајте прикаски од типот љубовта нема граници зошто гадно ќе се заебете глејте мој личен пример

Не дека е нешто посебно убаво тоа, но не е ни заебување. Тоа е едно искуство повеќе, кое ќе ти биде понатаму лекција само тебе. Никој друг нема да се поучи од тоа, дека најдобро се учи на своја кожа, нали.:)
Инаку како што се имам изјаснато веќе, најголема разлика што мене ми е прифатлива е 10 години, секако кога веќе годините се топат, како што кажа Крејзи. Се` друго над тоа мислам дека би било за нечиј интерес, бидејќи навистина не гледам што би имале заедничко двајца со една поголема разлика од тоа, што буквално ги прави татко и ќерка или мајка и син.

Значи .. доаѓаме до заклучок дека или тој е малоумен или ти си многу напредна .. значи годе долу има некој баланс ..

Откаде сега дојде до заклучок дека он е малоумен? Зарем не е битно да има хемија, љубов, разбирање, прифаќање во врската?
Ако има љубов, ако врската тече како што треба и се развива како што треба, зошто се годините толку битни?

Па добро тоа е најнормално ама јас сфатив дека ти баш на таа целна група одиш, тие што се до 5 години постари од тебе. Зашто?
Ако не е лузер, тогаш бил прав јузер.
И тоа ми е зборот, мозоците работат на различни фрекфенции, ти се занимаваш со едни работи тој со други. Тоа мислев кога реков различни светови. Различни светогледи. Ти имаш детски проблеми за решавање, а тој вистински животни проблеми.

Од каде сега дојде до заклучок дека он е малоумен? Зарем не е битно да има хемија, љубов, разбирање, прифаќање во врската?
Ако има љубов, ако врската тече како што треба и се развива како што треба, зашто се годините толку битни?

на 15 години хемија ? убаво рече се тоа подоцна не се чуствува, но подоцна се мисли за 25,30 години кога искуството си го прави своето и не се избрзува како на млади години, не 15 со 22 или некои такви неприродни комбинации ... :smir:

Па добро тоа е најнормално ама јас сфатив дека ти баш на таа целна група одиш, тие што се до 5 години постари од тебе. Зашто?.

Де бе, не сум јас толку ограничена, мајку му.:):)
Реков дека таа разлика е идеална, не дека барам исклучиво дечковци што се 5 години постари. Моменталниот дечко е 2 години постар. Јас само кажувам дека мене ми е битно да е врската убава, да сме компатибилни и да се сакаме, а не дека мора по секоја цена да биде постар.:smir:

на 15 години хемија ? убаво рече се тоа подоцна не се чуствува, но подоцна се мисли за 25,30 години кога искуството си го прави своето и не се избрзува како на млади години, не 15 со 22 или некои такви неприродни комбинации ... :smir:

Па уствари најбитна е пропорцијата на разликата. Значи неприродно е 15 со 20, а сосема друго е 25 - 30.:)

Де бе, не сум јас толку ограничена, мајку му.:):)
Реков дека таа разлика е идеална, не дека барам исклучиво дечковци што се 5 години постари. Моменталниот дечко е 2 години постар. Јас само кажувам дека мене ми е битно да е врската убава, да сме компатибилни и да се сакаме, а не дека мора по секоја цена да биде постар.:smir:
Крејзи, баш ова те прашувам: Зашто е таа разлика идеална? Како одреди баш 5 години дека е најјако?
Иначе, фала богу дека се слагам за другото. Важно е карактерите да се погодат.

Крејзи, баш ова те прашувам: Зашто е таа разлика идеална? Како одреди баш 5 години дека е најјако?
Иначе, фала богу дека се слагам за другото. Важно е карактерите да се погодат.

Ех, сега како одредив. Така сум осетила, така осеќам. Не можам со зборови да ти објаснам, едноставно нема доволно зборови што можам со тастатурата да напишам, за да ти објаснам, а да ме сфатиш.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom