Разликата во години

• Креатор на темата Креатор на темата sweet chick
  • Време на започнување Време на започнување
devojkata sto visitnski ja sakam od srce ima 16 god.turcinka e jas imam 25 i se nadevam deka vo bliska idnina ke zivema zaedno so nejze vo Istanbul .....ako ja pocustvuvas vistinski konekcijta megu vas toa e toa i ne mi gajle ako nekoj se smeeeeee koj ve ebaaaaaaa ja sakam :smir::smir::smir::smir:za nejze a za tie sto me ljubomorat:pos2:

mislu deka ako i dvoicata imav povise od 20 godine razlika ne e tolko vazna ama ako su pomladi ljudi kako prvo nemav ist pogled na svet i isti svakanja i teme za muabet

Нема везе за 5-6 години, арно ама над 10 ите како има везе...
Замислиси ти 50 она 35 години..., или обратно па..:nesvest:

Ima mnogu takvi slucai i ne e voopsto nevoobicaeno.

Многу се битни...

И јас живеев во филмот дека не е битно дали е постар,или полмад бла бла
Многу е јасно дека јас сега немам исти размислувања со некој 10 години постар од мене. Тој (можеби) завршил факултет, и веќе работи, а јас тек почнувам со студии. значи целите ни се различни, тој сака сериозна врска(можеби и брак), а јас тоа не можам да му го пружам затоа што сум презафатена со студиите и сл и сл...
затоа и сум против толку екстремни разлики во години...Немаме исти погледи, и едноставно немаме заеднички теми на разговор...

А добро е да е баарем 2-3 години постар од тебе, бидејќи научно докажано е дека машкиве на наша возраст се сеуште зелени :kesa:
Молам, да не се навреди некој, секако има исклучоци:smir:

A mozebi toj ne saka seriozna vrska i brak, toa mozes li da mu go pruzis i dali i togas godinite bi bile problem :wink:?

Osven toa, sto e toa seriozna vrska?

A mozebi toj ne saka seriozna vrska i brak, toa mozes li da mu go pruzis i dali i togas godinite bi bile problem :wink:?

Osven toa, sto e toa seriozna vrska?

Не те разбирам, што да му пружам?
А всушност и што би сакал човек од (пример)28-30 години..? Платонска љубов? Зезање? Свака му част кога би се согласил да ме чекат да завршам.. али не верувам дека никогаш нема да се запраша дали вреди, и колку време би изгубил чекајќи ме.

А под сериозна врска јас подразбирам многу посветеност, и сериозност пред се, од двете страни... Доколку едниот не може тоа да го пружи, врската не ја сметам за сериозна.

Smetam deka nekogas godinite znaat da bidam precka no ako se saka iskreno sekoja precka moze da se nadmine

Smetam deka nekogas godinite znaat da bidam precka no ako se saka iskreno sekoja precka moze da se nadmine
Se i toa kakva precka,imame nie vo naseto semejstvo eden takov slucaj,kade razlikata vo godini e 17.....na pocetokot koga sednav i razgovarav so nea zosto bas toj mi kaza deka veke 3g.se zaedno i se uste i preletuvaat peperutki vo stomakot koga ke go vidi ....megutoa po nekolku godini koga oformija semejstvo...izgledaaa kako kerkata,dedoto i vnucite.....magicnite peprutki gi snema...vecernite izleguvanja bea retki,i isklucivo vo kafani so soprugite na kolegite i glavnata tema na muabet bila koja kolku isplela i kakov rucek ima za denes,discoteki kafici klubovu toa izbri si si go..pocna da stanuvava posesisiven zaradi negovite godini i stravot deka ke ja izgubi i brakot propadna......
Eve samo 1 primer kako godinite se i te kako mnogu vazni...ne deka ke si so vrsnik pa imas garancija deka se e vecno,megutoa nekade tuka mozes da se najdes ,frekvenciite se slicni.

Не те разбирам, што да му пружам?
А всушност и што би сакал човек од (пример)28-30 години..? Платонска љубов? Зезање? Свака му част кога би се согласил да ме чекат да завршам.. али не верувам дека никогаш нема да се запраша дали вреди, и колку време би изгубил чекајќи ме.

А под сериозна врска јас подразбирам многу посветеност, и сериозност пред се, од двете страни... Доколку едниот не може тоа да го пружи, врската не ја сметам за сериозна.

Изгледа не се разбравме :wink:.

Ти рече тој од 30 можеби сака сериозна врска и брак а ти тоа не можеш да му го пружиш.

Јас сакав да потенцирам дека има и многу од 30 и нагоре кои не сакаат сериозна врска и брак што значи дека имате слични размислувања, затоа и моето прашање дали можеш тоа да го пружиш (во неозбилноста) :wink:.

Не знам зашто размислуваш за чекања и слични работи, ако има љубов некои работи се средуваат сами од себе но секако никаде (па и кај врсници) нема гаранција дека врската ќе заврши успешно или ќе биде долготрајна.

Пс. Ако некој стварно те сака нормално дека ќе те почека да завршиш, кој не би сакал да има интелигентна и едуцирана партнерка?

devojkata sto visitnski ja sakam od srce ima 16 god.turcinka e jas imam 25 i se nadevam deka vo bliska idnina ke zivema zaedno so nejze vo Istanbul .....ako ja pocustvuvas vistinski konekcijta megu vas toa e toa i ne mi gajle ako nekoj se smeeeeee koj ve ebaaaaaaa ja sakam :smir::smir::smir::smir:za nejze a za tie sto me ljubomorat:pos2:
....pedofilijata kako sto slusnav na vesti..se spremaat da ja napraat za dozivoten zatvor kaznata...

Мислам дека до 5-6 години океј е ама поќе...

spored mene razlikata vo godini ne treba da e pogolema od 10 god a i zavisi koja vozrast se i kakvi licnosti se se zavisi....

inaku idev so postar od mene 15 godini celi deve mseci i da vi kazam vo pravo bese zivo sranje sea se cudam kako sum mozela da idam so nego sea sme drugari i odvreme navreme ideme na rucek zaedno

inaku da vi kazam iskreno onie sranja ljubovta e vazna ne vazat ovde bidejki lugevo imaat prerasudi duri ako ti nemas tipot koj ke ide so tebe ke misli ili deka si naivna i glupa ili nekoja droljetina koja site ja znaat vo nejzino maalo pa konecno i teknalo da se mazi i.... veke ja znaete pricata kako i da e kolku i da go sakas i da si iskren so nego cabe ti e ......ke te tretira kako maloumna

:kesa:

spored mene razlikata vo godini ne treba da e pogolema od 10 god a i zavisi koja vozrast se i kakvi licnosti se se zavisi....

inaku idev so postar od mene 15 godini celi deve mseci i da vi kazam vo pravo bese zivo sranje sea se cudam kako sum mozela da idam so nego sea sme drugari i odvreme navreme ideme na rucek zaedno

inaku da vi kazam iskreno onie sranja ljubovta e vazna ne vazat ovde bidejki lugevo imaat prerasudi duri ako ti nemas tipot koj ke ide so tebe ke misli ili deka si naivna i glupa ili nekoja droljetina koja site ja znaat vo nejzino maalo pa konecno i teknalo da se mazi i.... veke ja znaete pricata kako i da e kolku i da go sakas i da si iskren so nego cabe ti e ......ke te tretira kako maloumna

:kesa:

Од твојот пост заклучив дека најповеќе зависи од карактерот и од предрасудите (на партнерите и околината) а многу помалку од годините. Си немала среќа да бидеш со вистинскиот човек а ако го најдеш најмалку ќе мислиш на годините.

Не знам од каде тие предрасуди дека некој на 30 или 40 мора да има поинакви ставови од некој на 25?

Razlika do 5-6 godini e normalna i opravdana za vozrast od 30+ ,se drugo ke se odrazi na 50+ ako izdrzat do togas.

pa i demi mur e postara skoro 20 godini od eston kacer,pa sepak dobro funkcioniraat.

Ко што кажа дечкото на првите страници, не е исто 14 годишна да оди со 20 годишен и 20 годишна да биде во врска со 26 годишен.
Поради ова една 15 годишна девојка остана трудна, затоа што на типот му се присакало семејство.

Ко што кажа дечкото на првите страници, не е исто 14 годишна да оди со 20 годишен и 20 годишна да биде во врска со 26 годишен.
Поради ова една 15 годишна девојка остана трудна, затоа што на типот му се присакало семејство.

А таа 15 годишната шо мајка бара со постари, и шо такво не користи контрацептивни средства м?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom