Исчезнати лица во и од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата apmkd
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
во ред за нормал, но каков нормал. И нарцисот не е за на психијатрија, психопатот не ни можеш да забележиш дека е тоа. Ова се констатации на психијатриски профили кои сами по себе не се казниви, туку делата кои ги вршат. Миљон такви луѓе шетаат меѓу нас без и да знаеме.
Инаку имале мобилни, со податоци од базните станици (листинзи) се следат патеки на движење. Исто така мобил комуникација и смс. Понатаму, со сигурносни приватни камери, камери на дуќани и камери на скоро секој семафор обезбедено е движењето на двете возила (и пред зградата и патот над визбегово. Има низ градот стотици камери.
Цитроенот бил снимен меѓу 6.30 и 7 пред зградата (кога се откажале, веројатно заради повеќе луѓе присутни на улица или планирање), 3 дена пред убиството. Немале гпс во возилата но камерите снимале: кај езерцето Младост двете возила, од камерите на хотелите околу 6 и 30 снимени како цитроенот влегува и вози кон зградата на детето. По еден час снимени како излегуваат од Дебар Маало, Визбегово од приватен плац снимени двете возила во правец кон местото
Истото видео покажува товар (со бела прекривка во багажник во цитроенот и чад од запалено возило (подоцна утврдено, цитроенот). И алибијата им беа побиени на тој начин (тврдењето дека бил во банка, а мобилниот покажува локација на настанот. Па првобитното сведочење на оној мајсторот дека сакале само да го грабнат Жежовски, а дека Вања била грабната по грешка. Па днк трагите од мајсторот и детето на лепливата лента. И така натаму.
Се тоа се сложувам, има еден куп снимки од возилата што потврдуваат искази од овие двајца што ги даваат, единствено сметам дека си грешка со телефоните, не ги носеле и затоа нема директен доказ во тој дел, ги оставиле во штаб, тоа го кажаа сите.

Муабетот ми беше ниедна камера не гледа лица, и секогаш ќе им остани вадењето во стил „не се гледа кој е во колите“, да не е тоа доволна причина да падне случајов понатаму? има докази за возилата и тоа е факт, ама никаде не се гледаат ни лица ни ништо, освен облека. И се надевам дека ова чекање од апелација не е за овие пропусти во истрагата, колку што знам има расправа и потоа апелација треба да одлучи со рок од 30 дена, а поминаа 10-15 дена повеќе од тоа.

Пишуваат исчезнат а всушност Избегал од болница

Се тоа се сложувам, има еден куп снимки од возилата што потврдуваат искази од овие двајца што ги даваат, единствено сметам дека си грешка со телефоните, не ги носеле и затоа нема директен доказ во тој дел, ги оставиле во штаб, тоа го кажаа сите.

Муабетот ми беше ниедна камера не гледа лица, и секогаш ќе им остани вадењето во стил „не се гледа кој е во колите“, да не е тоа доволна причина да падне случајов понатаму? има докази за возилата и тоа е факт, ама никаде не се гледаат ни лица ни ништо, освен облека. И се надевам дека ова чекање од апелација не е за овие пропусти во истрагата, колку што знам има расправа и потоа апелација треба да одлучи со рок од 30 дена, а поминаа 10-15 дена повеќе од тоа.
Dstyler, не знам искрено дал биле доволни за судски процес оти сум со природни науки врзан, а правото ми е повеќе од аматерско, но и од сопствен случај со борба за сопствеништво на стан/станови во зграда, а тоа е сосем друга област. Само ќе ти направам паралела дека си можеби во право со Апелација. Кај нас судот донесе пресуда, али дали ради дупки во закон (предметот е чист, но ова е Македонија), дал ради некои финансиски бенефити, на спротивставените лица на Апелација им уважија жалбата и сега пак се враќа кон основен граѓански. Така да, во право си кога се сомневаш во докази апелација и слично. Се е можно во правосудството кај нас.

Не тропај глупости, извршиле убиството и признаа, дали ќе дознаеме мотив или не, пак треба да лежат.
Добро, штом така велиш сигурно си подобро запознаен со слуајот а и правото ти лежи на срце па можеш да си дозволиш да некому нешто спочитуваш.
И што според твоето експертско мислење е мотивот?
Или не е дозволено да се поставуваат такви прашања, сепак си експерт и ќе појасниш за другите не за мене, јас тропам глупости.

Па постојат и физички, не само индиректни докази. Не сум правник, но не треба да бидеш ни Ајнштајн за да собереш 2 и 2. Сето ова може да се најде низ нетот, датабазите извештаите и слично од официјални извори. Само треба да се побара. Напамет ни математика не се учи. Еве подетално:

Балистички вештачења на чаурите, траги од барутни честици, дигитална мапа на движење и локација на организаторот, плус комуникациите, што доказ повеќе да дадат. Не мора да се пронајде оружјето за да се обвини некој за убиство ако има доволно други горенаведени докази. Овие теории за нивна невиност беше протната низ социјални мрежи, фб, па и форумите од одредени групи со одредени цели.

Отсуство на оружје (топење, фрлање негде и сл, не го ослободува убиецот од делото. Директни и индиректни докази и индиции (наведени) се доволни во случајов за осуда и пресуда.

Друго, со самото тоа што Палевски пред пресудата (и преку одбраната) ја отфрли вината од себе, а ги посочува другите тројца како организатори и извршители, а тој бил само "искористен" ви е доказ за вина, како и менувањето на исказот на Кешишев.

Понатаму corpus delicti (предмет на делото, во случајов телото на детето, а истат а фраза може да се однесува и на кражби или кднапирања без жртви) е прима доказ за извршеното дело. во комбинација со други биолошки/физички/дигитални траги. Дури и уништување докази (возило, оружје и слично е противзаконско дело)
Според судска медицина делото е класифицирано како сурова ликвидација (проектилот минал низ мозокот, жртвата веднаш усмртена, ист начин како и кај Жежовски). Потоа трагите од психофизичко насилство пред смртта.
И исто битно, времето на смртта се поклопува точно со дигиталните докази за лицата/возилото на истото место во исто време.
Дури и психијатријата овие лица ги карактеризира (според однесувањето, делото и чувствата) ги карактеризираше како антисоцијално и нарцистичко нарушување. Главниот како психопат и нарцис, а помошниците како социопати. Цела плејада на психијатриски случаи.

Повеќе докази од овие, здравје. И за жал сеупте има "ликови" (на почетокот и јас бев убеден, Гебелс пропаганда) дека и таткото учествувал, нешто што се протна исто преку социјални мрежи. А сето тоа беа само теории, без никакви физички или други докази (коцкар, наркоман, изнуда на пари...).

Ниту докторите ниту никој во тој ланец на судење не пијат нафта, поскапа е и од флаша кооперациско пиво.
Си напишал цел реферат, но и понатаму останува прашањето неодговорено, КОЈ е мотивот?

Велиш нашле барутни честици, значи зеле/напраиле парафинска ракавица, така?
Кај сите нашле барутни честички или само кај еден, кој е тој?

Сигурно и ти си експерт, признавам правото не е моја ука, како болдот е доказ за вина на Палевски?
(прв пат слушам дека отфрлање на обвинение е доказ, ама во земја каде меинистер кој издал пасоши на белосветски криминалци така вели се е можно па и ова :) )

Понатаму говориш за психијтриски заклучок, имаше ли психијатриско мислење дека се работи за психопати?
(токму затоа прашувам кој е мотивот, затоа што ако го нема или не е утврден работите може да се гледат од друг агол)

Докторите не пијат нафта, кооперациско пиво, поскапо/поефтино се веројатно исто така материјални докази.

Со право не сакав да се вклучам во темава, овде сите експерти мене не ми е место со такви.

Добро, штом така велиш сигурно си подобро запознаен со слуајот а и правото ти лежи на срце па можеш да си дозволиш да некому нешто спочитуваш.
Или не е дозволено да се поставуваат такви прашања, сепак си експерт и ќе појасниш за другите не за мене, јас тропам глупости.

Си напишал цел реферат, но и понатаму останува прашањето неодговорено, КОЈ е мотивот?

Сигурно и ти си експерт, признавам правото не е моја ука, како болдот е доказ за вина на Палевски?
(прв пат слушам дека отфрлање на обвинение е доказ, ама во земја каде меинистер кој издал пасоши на белосветски криминалци така вели се е можно па и ова :) )

Понатаму говориш за психијтриски заклучок, имаше ли психијатриско мислење дека се работи за психопати?
(токму затоа прашувам кој е мотивот, затоа што ако го нема или не е утврден работите може да се гледат од друг агол)

Докторите не пијат нафта, кооперациско пиво, поскапо/поефтино се веројатно исто така материјални докази.

Со право не сакав да се вклучам во темава, овде сите експерти мене не ми е место со такви.
Тие ниски финти: експерту, експерти итн... молим те немој овде. Да сме биле експерти ќе бевме по судници и адвокатски канцеларии.
Никој овде не кажал дека е експерт, ова е форум, разговараме.

Нема парафинска за ниеден, нема извештај кајшто вика за било кој дека е психопат, баш напротив сите биле со примерни анализи, тоа и претходно го зборавме и @Lurtz објасни на што точно мислел.

Тоа е целиот муабет, сите убедени дека ова се киднаперите/убијци, а обвинителство не се ни потрудило да дојде до сериозни докази како што би требало да има.

И на таков муабет не знам која е поентата да се вклучиш да кажеш еве сите експерти,.. Гледам дека не веруваш дека палчо е вклучен овде, ако некој мисли поинаку не значи е експерт.

Нема потреба од вакви "дискусии". Башка за експерт...и ти си експерт по темине па што. Немам ништо против, ниту те цитирам во таков контекст.
За промена од досегашниот начина обраќње кон членовите во скоро секоја тема, обиди се ти да одговориш на тие прашања што ги поставуваш, да поставиш теорија заснована врз она за што се знае и/или е документирано. За промена само. Цинизмот не води никаде у нормални мислења и дискусии. Ако мислиш поинаку, напиши го тоа као твоја теорија, базирана на сознанија, докази/недокази и слично.

Последно уредено:

Од кај да знам јас што е? Говедоно што го браниш не кажува, другиве најверојатно не ни знаеле. И да не го знаеме мотивот не значи дека не се криви.

Тоа е целиот муабет, сите убедени дека ова се киднаперите/убијци, а обвинителство не се ни потрудило да дојде до сериозни докази како што би требало да има.
Поентата е: “сите убедени дека ова се киднаперите/убијци, а обвинителство не се ни потрудило да дојде до сериозни докази“, врз основа на што се сите убедени ако самиот велиш дека не дошле до сериозни докази?

Од кај да знам јас што е? Говедоно што го браниш не кажува, другиве најверојатно не ни знаеле. И да не го знаеме мотивот не значи дека не се криви.
Кого бранам, Обиџуко?

Ајде уште еднаш.
Прашав за мотив, дали е утврден и дикажан!
Ти од тоа извлече заклучок дека некого бранам?

Поентата е: “сите убедени дека ова се киднаперите/убијци, а обвинителство не се ни потрудило да дојде до сериозни докази“, врз основа на што се сите убедени ако самиот велиш дека не дошле до сериозни докази?

Кого бранам, Обиџуко?

Ајде уште еднаш.
Еве сега ќе ти кажам за мене, другите нека си кажат зошто се убедени, еве за момент да заборавиме кои се обвинети.

Прво, докажано е дека се двете возила заедно во случајот и тие Х личности што се во нив се извршителите, од проста причина што на секоја камера од велес до скопје вклучувајќи и патот кон дупката каде е убиен Панче, потоа низ скопје, потоа и до местото кадешто е убиена Вања, секаде, тие две коли се движат заедно. По палење на едното возило (цитроенот) се враќа само кангуто за назад, на одење кон местото каде е убиена вања во кангуто се гледа само возач, на враќање се гледа и совозач и лице/лица позади. Значи дека лицата што биле во цитроенот сега се враќаат со кангуто пошто цитроенот го запалиле. Кангуто се враќа и се паркира во двор на партија десна, што значи тие лица се членови на таа партија или биле гости во моментот, но возилото е таму 4-5 дена, што значи не се гости, домашни се (членови).

Второ, од тоа место (партија десна) каде е паркирано возилото 5 дена, наоѓаат човек што потполно признава и раскажува се што кога и како направиле, си кажува дека има уште тројца од истата таа партија и биле заедно, ги викаат и нив, двајца идат признаваат исто, едниот (палчо) е во турција некако магично баш кога се дешава се ова, им кажува одам белград на преглед, нема ни извештај ни доказ дека бил на преглед за кичма, па одеднаш си иде за турција. Значи имаат тројца луѓе што признаваат што се случило и еден што чудесно е во друга држава.
Тоа што еден од тие 3ца, отпосле вика јас не бев, е тотална утка, пошто вика бев на работа, ама никој не ме виде дека сум, славев слава ама никој немав на гости, имам пиштол не знам ни каде ми е, не е дома ама не знам каде сум го однел.

Заклучок од ова, дотука сум убеден дека тие 3ца се извршители на делата и нема никаков сомнеж, им се поклопува нивна облека на дел од камери, и сите на почеток викаат палчо пукаше, еве засега да речиме по твое, може го местат, може не

Околу палчо
Тоа што е килаво е прашањето: од каде на овие тројца ќе им .дојде баш од таа зграда во центар на скопје да киднапираат во 7 и 20 часот? Ниеден од нив не е од скопје, не можат баш да знаат кој кога како, кој живее во таа зграда итн... И магично сите викаат Палчо е организатор и пукач, и веќе се прави смисла, тој е од скопје, тој ја градел зградата,знае кои фамилии живеат итн...

Настрана од тоа, во возило што го возел Палчо претходно, нема пронајдени днк траги од него, значи ги бришел, јас не познавам човек што рандом оди во кола и брише днк траги. Јас не познавам човек што во четврток оди белград на болница, не зема никаков документ а од тој документ му зависи операција, јас не познавам човек што се враќа од белград до скопје па стига до ниш, па од нигде никаде му вика на возачот не се враќаме македонија, одиме турција, без да се врати до скопје барем да си земе некои работи, да си види семејство итн итн...Јас не познавам човек што би користел моторола токивоки за комуникација.

Исто така, секој ден бил активен со статусите по 5-10 на фб, само тој ден немал статуси, баш за тој ден кога е киднапирана Вања тој откажува поткаст.

Дури и на адвокатот што го носи ск-белград му вика абе ми се лепи велешка кола во последно време, веќе од прв ден гледал да има своја приказна однапред. Се тоа е чудно.

И на крај палчо нема ниедно алиби за тие денови, иако пробува да даде алиби, се му падна на суд.

Тоа е околу мојата убеденост, премногу случајни работи, премногу чудни моменти од негова страна.

Кого бранам, Обиџуко?

Ајде уште еднаш.
Палчо. Меѓу редови се гледа дека си му симпатизер. Докази има милион, има и признанија, не се така осудени. За мотив не мора ни да се знае, иако сите нѐ интересира.

Мотив та мотив. И лаик да е човек, ќе прочита кривичен закон каде умислата се докажува, а не мора мотивот.
Ама со такви луѓе тешко ќе им докажете дека не се во право.
И да не е човек правник, ќе сфати дека не е потребен мотив него умисла и се казнети (во пресудата стои, слободно може да се провери) отприлика "умислено убиство на две или повеќе лица", согласно КЗ.
Иако изгорено возилото, крим техника имала успех со наоѓање на днк на другите учесници освен Палчо. Реното, иако возено од него секојдневно, немало днк траги од него што е нонсенс. Лопатите чистени со wd40. Сето тоа го пишува и во обвинителниот акт и во пресудата, треба само да се најдат и прочитаат, а јас да барам линкови не мислам. Патем крим техниката е прилично развиена област. Дури и како основец во рани 70ти, не водеа во мвр да ни прзентираат разни апаратури, меѓу нив уште тогаш се откриваше отпечаток од прст или влакно под апарат.
Ама попрво слепиот ќе прогледа неголи извинете инаетот што ќе попушти. За жал
Е сега на Апелација дали ќе се врати предметот во основен или ќе се потврди, тоа сеуште не се знае.
Не сме свесни што човек човеку може се да стори, какви гадотии.

Последно уредено:
Еве сега ќе ти кажам за мене, другите нека си кажат зошто се убедени, еве за момент да заборавиме кои се обвинети.

Прво, докажано е дека се двете возила заедно во случајот и тие Х личности што се во нив се извршителите, од проста причина што на секоја камера од велес до скопје вклучувајќи и патот кон дупката каде е убиен Панче, потоа низ скопје, потоа и до местото кадешто е убиена Вања, секаде, тие две коли се движат заедно. По палење на едното возило (цитроенот) се враќа само кангуто за назад, на одење кон местото каде е убиена вања во кангуто се гледа само возач, на враќање се гледа и совозач и лице/лица позади. Значи дека лицата што биле во цитроенот сега се враќаат со кангуто пошто цитроенот го запалиле. Кангуто се враќа и се паркира во двор на партија десна, што значи тие лица се членови на таа партија или биле гости во моментот, но возилото е таму 4-5 дена, што значи не се гости, домашни се (членови).

Второ, од тоа место (партија десна) каде е паркирано возилото 5 дена, наоѓаат човек што потполно признава и раскажува се што кога и како направиле, си кажува дека има уште тројца од истата таа партија и биле заедно, ги викаат и нив, двајца идат признаваат исто, едниот (палчо) е во турција некако магично баш кога се дешава се ова, им кажува одам белград на преглед, нема ни извештај ни доказ дека бил на преглед за кичма, па одеднаш си иде за турција. Значи имаат тројца луѓе што признаваат што се случило и еден што чудесно е во друга држава.
Тоа што еден од тие 3ца, отпосле вика јас не бев, е тотална утка, пошто вика бев на работа, ама никој не ме виде дека сум, славев слава ама никој немав на гости, имам пиштол не знам ни каде ми е, не е дома ама не знам каде сум го однел.

Заклучок од ова, дотука сум убеден дека тие 3ца се извршители на делата и нема никаков сомнеж, им се поклопува нивна облека на дел од камери, и сите на почеток викаат палчо пукаше, еве засега да речиме по твое, може го местат, може не

Околу палчо
Тоа што е килаво е прашањето: од каде на овие тројца ќе им .дојде баш од таа зграда во центар на скопје да киднапираат во 7 и 20 часот? Ниеден од нив не е од скопје, не можат баш да знаат кој кога како, кој живее во таа зграда итн... И магично сите викаат Палчо е организатор и пукач, и веќе се прави смисла, тој е од скопје, тој ја градел зградата,знае кои фамилии живеат итн...

Настрана од тоа, во возило што го возел Палчо претходно, нема пронајдени днк траги од него, значи ги бришел, јас не познавам човек што рандом оди во кола и брише днк траги. Јас не познавам човек што во четврток оди белград на болница, не зема никаков документ а од тој документ му зависи операција, јас не познавам човек што се враќа од белград до скопје па стига до ниш, па од нигде никаде му вика на возачот не се враќаме македонија, одиме турција, без да се врати до скопје барем да си земе некои работи, да си види семејство итн итн...Јас не познавам човек што би користел моторола токивоки за комуникација.

Исто така, секој ден бил активен со статусите по 5-10 на фб, само тој ден немал статуси, баш за тој ден кога е киднапирана Вања тој откажува поткаст.

Дури и на адвокатот што го носи ск-белград му вика абе ми се лепи велешка кола во последно време, веќе од прв ден гледал да има своја приказна однапред. Се тоа е чудно.

И на крај палчо нема ниедно алиби за тие денови, иако пробува да даде алиби, се му падна на суд.

Тоа е околу мојата убеденост, премногу случајни работи, премногу чудни моменти од негова страна.
Не знам како судот-обвинителството гледа на работите ама некои работи кои си ги навел се индиции а не докази.

Палчо. Меѓу редови се гледа дека си му симпатизер. Докази има милион, има и признанија, не се така осудени. За мотив не мора ни да се знае, иако сите нѐ интересира.
Така е не мора да се знае мотивот, сега подобро ти е?

Мотив та мотив. И лаик да е човек, ќе прочита кривичен закон каде умислата се докажува, а не мора мотивот.
Ама со такви луѓе тешко ќе им докажете дека не се во право.
И да не е човек правник, ќе сфати дека не е потребен мотив него умисла и се казнети (во пресудата стои, слободно може да се провери) отприлика "умислено убиство на две или повеќе лица", согласно КЗ.
Иако изгорено возилото, крим техника имала успех со наоѓање на днк на другите учесници освен Палчо. Реното, иако возено од него секојдневно, немало днк траги од него што е нонсенс. Лопатите чистени со wd40. Сето тоа го пишува и во обвинителниот акт и во пресудата, треба само да се најдат и прочитаат, а јас да барам линкови не мислам. Патем крим техниката е прилично развиена област. Дури и како основец во рани 70ти, не водеа во мвр да ни прзентираат разни апаратури, меѓу нив уште тогаш се откриваше отпечаток од прст или влакно под апарат.
Ама попрво слепиот ќе прогледа неголи извинете инаетот што ќе попушти. За жал
Е сега на Апелација дали ќе се врати предметот во основен или ќе се потврди, тоа сеуште не се знае.
Не сме свесни што човек човеку може се да стори, какви гадотии.
Чекај малку, велиш има пресуда, веројатно јавно објавена, може линк до истата баш би сакал изворно да видам што е во истата наведено, вака рекла казала не би.
Не сме свесни што човек човеку може се да стори, какви гадотии.“(не верувајте во се што ќе видите на ТВ или во филмовите), мислев дека пишуваш во свое име не знаев дека ве има повеќе, организирани во група :)

Не знам како судот-обвинителството гледа на работите ама некои работи кои си ги навел се индиции а не докази.

Чекај малку, велиш има пресуда, веројатно јавно објавена, може линк до истата баш би сакал изворно да видам што е во истата наведено, вака рекла казала не би.
Не сме свесни што човек човеку може се да стори, какви гадотии.“(не верувајте во се што ќе видите на ТВ или во филмовите), мислев дека пишуваш во свое име не знаев дека ве има повеќе, организирани во група :)
Ти си природно таков веројатно. Реков, место да потпрашувш чамче муабети, ќе си го најдеш сам. Ја не мислам да барам за тебе.
ова нит се однесуваше на тебе нит на некоја група. Се однесува на човекот воопшто, на какви ѕверства е способен, дури и без посебна причина (мотив ти што го пишеш везден). Не знам заашто стално треба да ти се дообјаснува.
тоа е точно, а ти ако не си информиран, подобро ќути си се, срамотиш само. Битна е умисла, а мотив е плус, но не мора да се дознае. искористи ја малку логиката и КЗ, наместо вака да прашуваш.
Автоматски споено мислење:

А пошто стално потпрашуваш, а никако да дадеш свој став, да те прашам за промена.
Дали ти сметаш дека тие не се убијците на Жежовски и Вања?

Последно уредено:
Кои се тие работи? само ти кажав логика според мене зошто верувам дека овие 4ца се извршители, според мене има и други, ама тоа настрана сега.

Можеш на интернет да најдеш пресуда, видео од цела пресуда итн… Не знам зошто бараш тука во повеќе наврати членови да ти праќаат, едноставно си убеден дека не е палчо а не си ни запознаен со случајов.

Тоа со мотивот е глупост. Еве ајде вака хипотетички: мене ми текнува од рандом причина не сум добар со некој и убивам, и не признавам дека сум убил не кажувам ништо, кога обвинителство ќе докаже кој ми бил мотивот? НИКОГАШ.

Според тебе овие треба да ги пуштат, пошо нема мотив докажан, и утре кога пак ќе го повторат делото? И пак нема мотив? И тогаш да ги пуштат нели? Ако не, цела држава нека закопаат без мотив. Ако после ова не си свесен колкава глупост ти е тоа со мотивот, а истото го вергла и адвокатот на палчо, тогаш нема што да се објаснуваме повеќе. Живеј!

Back
На врв Bottom