Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 285 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 190 27,1%
  • Amstel

Гласови: 68 9,7%
  • Heineken

Гласови: 79 11,3%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,5%
  • Beck's

Гласови: 18 2,6%
  • Други

Гласови: 127 18,1%

• Вкупно гласачи
    702
Benedict ми беше во bookmark ставен и планирав да одам поради tasting понудата со 9 пивца (таман за 900+) :D
Ама рутата на лице место не испадна по план и седнував на места во близина, или на поминување што ми беа.

Исто и Valhalla сакав да одам, за скандинавско нешто да пробам ама и тоа пропадна. Ќе треба уште еднаш да се оди.

Мене позитивно ме изненади, подобро од што очекував. Во споредба со други европски градови се чувствував доста безбедно и навечер и по споредни улички, не морав да се замарам по која рута да се враќам :D
Немаше мигранти, африканци, скамери, фри гифт фор ју мај брадер, протести за палестина, протести за лгбт и слични глупости карактеристични за западот.
Не само за ноќен, туку и општо за живот ми изгледа фино место.
Препорака од пријатели локалци е местото, освен добро пиво да имаат и добра храна и да се петфрендли зашто кучињата се стално со мене :)
Чешка како држава е на прво место според faostat i eurostat по испиено пиво по глава жител.
А Прага, самиот град има таков боемски вајб, архитектурата автентична, а сепак модернизиран.
Освен Прага би рекол дека и Будимпешта е доста добра, едино што ме нервира е што имаат мноооооооогу бездомници ама не прават проблеми за среќа

20260619_232817.jpg

Последниве недели и месеци овде со форсира Американсково по продавниците. Ама па никој не го купува. Добив безплатен примерок и реков ај да го пробам. Што да се каже освен доста лошо. Благо, не како пиво. Не, фала.

20260621_004705.jpg
Автоматски споено мислење:

20260621_012717.jpg

20260621_023849.jpg

Досега Шпанските горе долу добар печаток ми оставија, солидно ниво.

Последно уредено:
Го пробав Бак пивово. Мислам битолско е.

Бев во Охрид во еден локал само такво имаа точено. Ништо посебно но хас па и не сум некој што може да процени добро пиво :D

Крафт пива во Наполи денес, штета што се враќам накај Скопје и треба да возам назад од аеродром. Инаку ќе ги пробав сите.

Messenger_creation_BB4F6279-A871-42CE-A042-98A3465FAF68.jpeg
20260624_125335.jpg

Пробав и вакво пред некој ден, покомерцијално.

20260622_220540.jpg

Прегледај го приврзокот 480392

Последниве недели и месеци овде со форсира Американсково по продавниците. Ама па никој не го купува. Добив безплатен примерок и реков ај да го пробам. Што да се каже освен доста лошо. Благо, не како пиво. Не, фала.

Во канцеларија ни носат пива од време на време за разни дешавки, оваа гадотија никој не ја пипа и е прво пиво што сум го видел да му помине рок и да го фрлат. :eek:

Во канцеларија ни носат пива од време на време за разни дешавки, оваа гадотија никој не ја пипа и е прво пиво што сум го видел да му помине рок и да го фрлат. :eek:
Ужасно е. :D

Иначе поштувам пива со карактер а пилс треба да е погорко. Јевер поред мене е подценет иако ублажија сепак има некоја убава горчливност. На жешково како легна, уфф.

20260626_010138.jpg

Back
На врв Bottom