Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    798
Иако експертите викаат дека било false flag буткањето на кулите знаеш дека ради алкаеда го запалија блискиот исток и афганистан америте.
Замисли некоја држава(како Иран на пример) гордо да излезеше и да изјавеше - ние ги бутнавме кулите и сме горди на тоа и допрва ќе ја палиме Америка.
Знаеш ли дека камен на камен немаше да остаат америте од нив после?
пс.Да не ме сфати некој погрешно - ни на крај памет не ми е да (богдачува) навивам за Америка или Украина ама мора да си признаете дека огромна неспособнос покажува руската федерација и ова што се дешава денес во Москва е една тешка брука и срамота.
Rusija ne može da ja pobedi ukraina, usa ne može da go pobedi iran, prethodno afganistan, izrael ne može hamas i hezbolah.... Malite znaat da se branat

Rusija ne može da ja pobedi ukraina, usa ne može da go pobedi iran, prethodno afganistan, izrael ne može hamas i hezbolah.... Malite znaat da se branat
И не мора, ќе си го земе делот населен со руси, тоа се повеќе од 10 милиони жители а башка и најбогатиот дел, ќе створи тампон зона и чао ѓаци .... остатокот од Украина може да се слика.
Ако тоа не е победа тогаш не знам што е.

И не мора, ќе си го земе делот населен со руси, тоа се повеќе од 10 милиони жители а башка и најбогатиот дел, ќе створи тампон зона и чао ѓаци .... остатокот од Украина може да се слика.
Ако тоа не е победа тогаш не знам што е.
Ima luge sto se znaat i ima luge što ništo ne znaat

И така додека западната империја бара начин како да ја порази Русија на фронтот се по план,

23.903 - 1.823 = 22.080

..ако вака продолжат не Северџистан ами цела Африка че ја примуат во ЕУропска, оскудација за топовско месо.
Зошто северџаниве толку запнале за ЕУропска ако толку сакаат еве нека заминат во поранешна Украина и таму нека си живеат среќно во ЕУропска!

Dečki pratite malku, za nekoja godina nafta i gas nema da bidat potrebni
Да не сакаше да напишеш децении?
Промените не одат така брзо, потребно е време.
Автоматски споено мислење:

Од каде пак ова сега дојде?

Дали случајно знаеш колку земји во моментов се вклучени во судирот во Украина, истото важи и за Иран?

Кога сме веќе кај приказните “малите знаат да се бранат“, за сега го имаме/знам само овој пример,

Ima luge sto se znaat i ima luge što ništo ne znaat
Добро, ама сеа треба ли да нагајџам во која група си ти, или не мора ;)

Последно уредено:
И така додека западната империја бара начин како да ја порази Русија на фронтот се по план,

23.903 - 1.823 = 22.080

..ако вака продолжат не Северџистан ами цела Африка че ја примуат во ЕУропска, оскудација за топовско месо.
Зошто северџаниве толку запнале за ЕУропска ако толку сакаат еве нека заминат во поранешна Украина и таму нека си живеат среќно во ЕУропска!

Да не сакаше да напишеш децении?
Промените не одат така брзо, потребно е време.
Автоматски споено мислење:

Од каде пак ова сега дојде?

Дали случајно знаеш колку земји во моментов се вклучени во судирот во Украина, истото важи и за Иран?

Кога сме веќе кај приказните “малите знаат да се бранат“, за сега го имаме/знам само овој пример,

Добро, ама сеа треба ли да нагајџам во која група си ти, или не мора ;)
Važno e da ja znaeš svojata grupa

...малите се бранат, ама со ветар во грб, ветарот е тој што напаѓа, а малите се само топовско месо по потреба или херои!

...малите се бранат, ама со ветар во грб, ветарот е тој што напаѓа, а малите се само топовско месо по потреба или херои!
Narativot e deka malite državi trwba da se prwdadat ušte na početokot, da ne davaat otpor voopšto. No nekoi narodi odbivaat da go storat toa. Zatoa i mudrata kina treba da razmisli dokolkz prezema avanturi

Иако експертите викаат дека било false flag буткањето на кулите знаеш дека ради алкаеда го запалија блискиот исток и афганистан америте.
Замисли некоја држава(како Иран на пример) гордо да излезеше и да изјавеше - ние ги бутнавме кулите и сме горди на тоа и допрва ќе ја палиме Америка.
Знаеш ли дека камен на камен немаше да остаат америте од нив после?
пс.Да не ме сфати некој погрешно - ни на крај памет не ми е да (богдачува) навивам за Америка или Украина ама мора да си признаете дека огромна неспособнос покажува руската федерација и ова што се дешава денес во Москва е една тешка брука и срамота.
Се виде тоа во првите 5 дена од војната, сега е само нормален тек на работите. Не е ствар на способност, едноставно толку им се капацитетите.

Narativot e deka malite državi trwba da se prwdadat ušte na početokot, da ne davaat otpor voopšto. No nekoi narodi odbivaat da go storat toa. Zatoa i mudrata kina treba da razmisli dokolkz prezema avanturi
... го давале отпорот и на Мечкин Камен, ама 20души со 500 аскери прашање во колку кратко време ќе се задуши отпорот, малите држави не можат да опстојат без големите и да сакаат и пробаат овие нема да дозволат!

...а за Кинезите не се грижи тие не се од овој свет и за нив не ќе да важат наши човечки закаснувачки размислувања.

За џабе ги описменивме, азијатско племе. Но не се тие криви, географија...што паметно може да излезе од рамна зафрлена степа.

Да ја вратат Кирилицата на каса во Охрид. :icon_lol:

1781871944090.png
1781871961984.png

1781871984973.png

Чума и ебола: Соопштение на руското Министерство за одбрана откако Националното разузнавање на САД го призна постоењето на биолаборатории во Украина
▪️Документите објавени од американското разузнавање за биоистражувачките активности на Пентагон се доказ за кршење на Конвенцијата BTWC од страна на Киев.
▪️Владата на САД намерно ги криеше информациите за биолабораториите во Украина и други земји.
▪️Русија постојано иницираше дискусии за спроведување на воени биолошки програми од страна на Украина и Западот.
▪️Добиени се дополнителни докази дека биолабораториите во Украина биле финансирани и реконструирани со американски федерални средства.
▪️Лабораториите во Украина биле користени за проучување на патогени кои предизвикуваат чума, антракс, туларемија, марбург и ебола.
Истражувањето било спроведено во услови на најголема тајност, со ограничен пристап на украинските специјалисти до информации и објекти.
За време на истрагата, добиени се документи што потврдуваат дека фокусот на работата не бил усогласен со тековните здравствени предизвици на Украина, од кои главни се социјално значајните болести.
Приоритет беше да се проучат штетните својства на потенцијалните агенси за биолошко оружје, како и патогените насочени кон поткопување на економијата на државата.
Во Харковскиот ветеринарен институт, тие проучуваа тешки болести преносливи на луѓето со пандемиски потенцијал.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
За ова што сега го признаваат до пред кратко врреме се правеа наудрени ....

1781894243176.png

Последно уредено:
:pos: :pos: ги начекал на дупење

Оператор на беспилотно летало претрпел психолошка траума од она што го видел на позиција на украинските вооружени сили
▪️Oператор на FPV од групата „Центар“ забележал движење на украинска пешадија.
▪️Двајца милитанти влегле во зграда, а дронот ги следел.
▪️Она што го видел нашиот оператор на беспилотно летало е невозможно да се опише со зборови без да се прекрши законот
------------------------------------------------

Back
На врв Bottom