Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    798
Преку кур им е од зелениот кловн и војната.... и увозот на мигранти

1781466276359.png

1781466294492.png

Огромен ред луѓе кои сакаат да ја напуштат Украина.
Сообраќаен метеж се формира пред контролниот пункт Краковец во регионот Лавов на украинско-полската граница.
Според локалните јавни групи, ситуацијата би можела да се влоши почнувајќи од утре, бидејќи ќе започнат и поправки на автобуските ленти.

За германците да! За русите не толку...
Едниве беа економска сила каква што РФ никогаш нема да стане, а самата РФ беше бензинска пумпа во која само олигарсите и власта си ги нафатираа џебовите!

Од оваа перспектива, кревањето на Северен Тек, беше најдоброто нешто што можеше да им се случи на русите!
Сега ќе мора да играат по други правила, и да мислат малку подалеку од носот!
(и се надевам дека ќе го направат тоа)
Како и да заврши ова, Херманија никогаш веќе нема да добие гас и нафта по багателни цени. Ојде тој воз, плус јуесеј ќе ја држи за муда, дури и да тргне извозот од РФ кпн Херманија, ќе оди преку бројчаник на јуесеј.
Можда се лажам , ама така личи.

Како и да заврши ова, Херманија никогаш веќе нема да добие гас и нафта по багателни цени. Ојде тој воз, плус јуесеј ќе ја држи за муда, дури и да тргне извозот од РФ кпн Херманија, ќе оди преку бројчаник на јуесеј.
Можда се лажам , ама така личи.
Сакаш да кажеш .... ќе го делат ќарот...
... како викаат .... кога има пари има за сите...
... додека има овци ќе има и стрижење

Dečki pratite malku, za nekoja godina nafta i gas nema da bidat potrebni
Да, да, да ..... фузионите реактори насекаде ќе бидат
Џабе струја за сите:D

Deka naftata i gasot za nekolku godini nema da imaat važnost kako denes.
za koe vreme? Teško e da se kaže zavisi od poveke faktori. Jas se kladam vaka: Skandinavija i holandija ke ja zamenat za 5 godini. Kina i pred niv. Germanija (ne im trebaat gasovodi) fra, indokina, ušte nekou evropski državi za 10 god. Indija, pakistan, del od afrika, can, juž amerika do 2040. SAD i balkanot nikogaš. Da se sočuva postov pa da vidime

Deka naftata i gasot za nekolku godini nema da imaat važnost kako denes.
za koe vreme? Teško e da se kaže zavisi od poveke faktori. Jas se kladam vaka: Skandinavija i holandija ke ja zamenat za 5 godini. Kina i pred niv. Germanija (ne im trebaat gasovodi) fra, indokina, ušte nekou evropski državi za 10 god. Indija, pakistan, del od afrika, can, juž amerika do 2040. SAD i balkanot nikogaš. Da se sočuva postov pa da vidime
И пак ништо не кажа за алтернативата!

А јас си помислив дека ќе ми кажеш дека постигнале значсаен напредок во процесите антиматеријата....
Автоматски споено мислење:

Почнува се помасовно

Немири во Киев: Луѓето се креваат против ТЦК
▪️Во Киев моментално се одвива голем конфликт со ТЦК
▪️Луѓето се обидуваат да ги спасат оние што се насилно мобилизирани.
▪️Полицијата употреби солзавец против толпата.

Последно уредено:
Па и можда нема да бидат потребни како денес. Пошто ја с.ебаа автомобилскатата индустрија.
Може на Херманија ќе и треба помалку.
Инаку автомобилската индустрија си е тука и жива е, само не веќе така масовно во Херманија.

Може на Херманија ќе и треба помалку.
Инаку автомобилската индустрија си е тука и жива е, само не веќе така масовно во Херманија.
Херманија дур се замараше со воук глупости и мигранти Кинезите вредно работеа произведуваа, копираа и сега стануваат недостижни во автоиндустријата и технологијата воопшто. Сега на германците им преостанува да викаат -Слава Украини и да мавтаат со ЛЏБТ знамињата. Наздравје бричење!

Dečki pratite malku, za nekoja godina nafta i gas nema da bidat potrebni
Некои од нас пред 50 години имаа слична визија, дека патишта нема да бидат потребни.
Еве ден денес истураме милијарди за нив.
Се вели, прво рипни па викни Оп.

Back
На врв Bottom