Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    798
Погодиле автобус со деца од Белорусија во Брајнск упатен на припреми во Геленджик. Фудбалски тим.

Ќе почекаме да ни објаснат како ова не е тероризам куртончињата на темава.
Автоматски споено мислење:

Се зачитав еден текст на поранешен припадник на платенициве од Колумбија што се бореле за хунтава.

I served in the National Army of Colombia. To be honest I wanted to see some action and defend Ukraine. I’m not a bloodthirsty psycho (although I saw some people who came to Ukraine thinking it would be a shooting range with people). After the training was over I quickly realized this wasn’t going to be a walk in the park. I seriously considered terminating my contract after I took some shrapnel into my arm the first time haha

I requested to terminate my contract in 2024. There's a clause allowing foreign volunteers to terminate their contracts after six months of service
I honestly don't know. It's really difficult to see the whole picture when just one man of of hundreds of thousands fighting for Ukraine. Drones were my main source of stress. They were everywhere. Some were spotters, they couldn’t hurt you directly, some could drop bombs and grenades.
I'm glad Ukraine is making progress. Drones will help them reach distant targets. But what Ukraine lacks is people, they just don't have enough people to win this war. By winning I mean taking all the land back

Бонус што читав од еден на твитер е дека во рок од 18 месеци. После 2021 има енормен пораст на лица со хендикеп. Од 2.7 на 3 милиони.

Од 2015 до 2021 растот бил нешто околу 160.000 за 6 години. После имаш експлозија од 300.000 регистрирани случаи во рок од 18 месеци. Претежно ова се лица кои биле на фронтот.
За цивилни жртви може попрецизни информации да се најдат.

После 2023, нема веќе информации за бројот. Се прекинува водењето статистика поради познати причини. Веројатно бројките се веќе над 400.000 конзервативна претпоставка, достигнати во овие 30+ месеци после 2023.

Ова се страшни бројки.

За Русија ќе ги земем бројките дека имаат над 5 милиони убиени. И уште 10 милиони повредени за точни да не почнат да се тригаат буљашите на темава.
Ако и после ова не им стегне една нуклеарка Путин, нека оди во пензија веднаш. А лебариве европски ако кренат нос и нив по една па што биде нека биде, вака крајот не се гледа.

...каде е Фондерлајката да објасни во која воена мета спаѓаат децата од фудбалскиот тим!

Да, глупите Руси гаѓаат станбени згради, додека прецизните Украинци воено потковани гаѓаат тачно у стратшки објекти и воени главешини....

А сепак, малку по малку, губат територија, цело време.
Тоа е тој мајндсет на трамболината, кога ќе го убиеме ајатолахот готови се, сами ќе се предадат. ВСУ можеби и подруго би војувала, ама под туѓа команда се.

Ако и после ова не им стегне една нуклеарка Путин, нека оди во пензија веднаш. А лебариве европски ако кренат нос и нив по една па што биде нека биде, вака крајот не се гледа.

Или ги остава еврофашистите да си ископаат што е можно подлабока финансиска дупка во која ќе пропаднат, или чека украинските нео-нацисти да удрат по Крим или по Донбас, надевајќи се дека ќе им удри добар ќотек.

И двете сценарија се премногу бавни за да резултираат со задоволителен исход на долг рок, бидејќи во меѓувреме нео-нацистичката хунта во Киев повторно ќе се вооружи, ќе лансира нови дронови и проектили и целиот довчерашен напредок на Русија ќе биде третиран како поништен и непостоечки.

Кој ги помни денес Мариупол, Бахмут, Авдиивка и други места во кои украинските нео-нацисти изедоа ќотек кој ќе го помнат до крај на живот ?

Се` додека имаат кој да ги финансира и вооружува, украинските нео-нацисти ќе продолжат да напаѓаат руски цивилни објекти, руско цивилно население и руска инфраструктура.

Логиката на нештата налага дека Русија мора ја промени стратегијата и или да ги удри украинските нео-нацисти посилно по логистиката и комуникациите, или да фрли по некоја Орешниковача врз енергетската инфраструктура, на крајот на краиштата украинските нео-нацисти не жалеа да маваат со артилерија по нуклеарната електрана Запорижија, свесно ризикувајќи нуклеарна катастрофа која би ја опфатила цела Европа и пошироко.

Или па можеби Русите се тивки бидејќи поактивно работат на блокирање на Старлинкот на најбогатиот човек на светот врз руска и украинска територија, успеаа во Иран каде што блокираа 40.000 (ЧЕТИРИЕСЕТ ИЛЈАДИ) сателитски терминали во јануари 2026, можеби се обидуваат да го повторат иранското сценарио во Украина.

...каде е Фондерлајката да објасни во која воена мета спаѓаат децата од фудбалскиот тим!
Со свинскиот нос рине во некое ѓубриште
Автоматски споено мислење:

▪️Видео од камерата на телото на полицаецот кој го мобилизираше Максим Лавриненко, сопственик на Телеграм каналот „Труха“.
➖Полицаец: Добивте повик.
➖Лавриненко: Каква повик? Поминав низ VLK.
➖Полицаец: Не поминавте низ ништо, немате ништо.
➖Лавриненко: Пуштете ме да одам до автомобилот. Имам огромна сума пари со мене. Не сакам никакви проблеми.
➖Полицаец: Проблемите не се наши...

Последно уредено:
Одма знам дека ноќта била оган

1000005860.jpg

Како и да е после обидот на терористите да го уништат најстариот манастир во Киев тие си ја запечатија нивната судбина тоа беше удар од агонија и последен здив пред смрт

Дивјачките азијатски хорди од феудалци, чеченци и бацувачи на куран немаат право да постојат, и оваа војна е најдоброто нешто што се случило за човештвото бидејќи Бог преку неа го чисти светот од најодвратното валкано племе на земјава

Досега има 1 400 000 елиминирани окупатори, се надевам дека бројката ќе достигне барем над 10 милиони. Секако племето е во цугцванг ситуација и најдобриот можен излез за нив е да плаќаат уште 50-100 години репарации на братска Украина, но искрено се надевам дека до тоа нема да дојде туку ќе има крвав распад со многу крв и милиони жртви во вукојебината пошто имаат неопростлив грев

По се изгледа дека "кловнот" како што го нарекуваа угро-финските дивјаци испадна најјакиот и најхрабриот лидер на 21виот век, додека кепецот и монголот остана најголемиата кукавица и лузер а 0за брзо го чека и бесславен крај

Да, глупите Руси гаѓаат станбени згради, додека прецизните Украинци воено потковани гаѓаат тачно у стратшки објекти и воени главешини....

А сепак, малку по малку, губат територија, цело време.
Ќе ти држеше вода муабетот, ако стварно губеа територија.

Америка ја напушта европа кажа Руте, нема НАТО, бато, тато...
Утре ако има атомски бомби врз европа, да нема жртви американска војска

Последно уредено:
Денес повторно ja погодија Московија
Знам дека веке знаете , но нека остане за архивите. :)
Mordor.jpg

А ова ми е наjомилено.:pos:

Голема брука е ова за русија ама вие си знаете...

Знам дека ќе се избаци некој со мега јаката досетка - се брзаш негде? ама ова да им се деси на америте во вашингтон државата која би се осмелила (хипотетички инаку знам дека нема таква) ќе беше изорана за недела-две максимум.
И идеме пак - се брзате негде? :D

Не разбирате вие, ова е само 7D chess од страна на таваришч Владимир Владимирович. Вака прави поради стратешки причини. Ова е сеуште само специјална воена операција, не е војна сеуште. Кога ќе почне војна, тогаш мислете му ја. Ќе влезе големата руска армија во Киев, а потоа и во Варшава и во Берлин, ќе фрлат орешник и сармат во Париз, Лондон, и ќе пеат катјуша и матушка рус. За Аљаска не знаеме дали ќе ја враќаат или не.

Одма знам дека ноќта била оган

Прегледај го приврзокот 480275

Како и да е после обидот на терористите да го уништат најстариот манастир во Киев тие си ја запечатија нивната судбина тоа беше удар од агонија и последен здив пред смрт

Дивјачките азијатски хорди од феудалци, чеченци и бацувачи на куран немаат право да постојат, и оваа војна е најдоброто нешто што се случило за човештвото бидејќи Бог преку неа го чисти светот од најодвратното валкано племе на земјава

Досега има 1 400 000 елиминирани окупатори, се надевам дека бројката ќе достигне барем над 10 милиони. Секако племето е во цугцванг ситуација и најдобриот можен излез за нив е да плаќаат уште 50-100 години репарации на братска Украина, но искрено се надевам дека до тоа нема да дојде туку ќе има крвав распад со многу крв и милиони жртви во вукојебината пошто имаат неопростлив грев

По се изгледа дека "кловнот" како што го нарекуваа угро-финските дивјаци испадна најјакиот и најхрабриот лидер на 21виот век, додека кепецот и монголот остана најголемиата кукавица и лузер а 0за брзо го чека и бесславен крај
Toy Story Buzz GIF by netflixlat

ама ова да им се деси на америте во вашингтон државата која би се осмелила (хипотетички инаку знам дека нема таква)
Ili vo njujork? Da se osmelat nekoi kuli da čepnat na pr

Ili vo njujork? Da se osmelat nekoi kuli da čepnat na pr
Иако експертите викаат дека било false flag буткањето на кулите знаеш дека ради алкаеда го запалија блискиот исток и афганистан америте.
Замисли некоја држава(како Иран на пример) гордо да излезеше и да изјавеше - ние ги бутнавме кулите и сме горди на тоа и допрва ќе ја палиме Америка.
Знаеш ли дека камен на камен немаше да остаат америте од нив после?
пс.Да не ме сфати некој погрешно - ни на крај памет не ми е да (богдачува) навивам за Америка или Украина ама мора да си признаете дека огромна неспособнос покажува руската федерација и ова што се дешава денес во Москва е една тешка брука и срамота.

Back
На врв Bottom