Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Повеќе од јасно е дека останува кај нас и повторно ќе биде стартен напаѓач.
Posle utakmicata so skendija na sostanok samiot Azer kazuva deka nema namera da ostane bidejki Fabiani ne mu garantiral starter da e i ponataka.
Милион софтвери постојат за секое движење на играчите, сите сериозни екипи скаутираат играчи на таков начин.
i te kako si vo pravo ova , ama veruvaj seushte postojat ekipi koi za pari (mito) bi sobrale i igrach bez dve chisti vo glavata a bogami i nozete. Kje ti otkrijam primer od neodamna za nash makedonski igrac (dunster) na koj mu se pobarani 10k evra kesh u pliko ako saka da go potpishat (stanuva zbor za ekipa od grckata superliga, i shemata odi preku sportskiot direktor nivni).

Гледам и овој Компаоре се отишол од Струга. Не знам дали нашол екипа, али претпоставувам ќе отиде во Шкендија и ќе ни го каже вицот.
Nego menadzeri mu se albanci i recisi da ne postoi shansa da go potpisheme (nit bi ni go dale nit pa nie neshto rabotime so niv). Obekjan mu e potpis vo nekoja od arapskite prvenstva , ako ne togas backup opcii albanska liga i tetovo. Prilicno skap fudbaler za nasi uslovi e on momentalno.

Омерагиќ може да направи трансфер само во ФК Скопје. Помина времето кога можеше да се прелаже некоја странска екипа, само затоа што настапувал за репрезентација и е капитен на шампионот. Милион софтвери постојат за секое движење на играчите, сите сериозни екипи скаутираат играчи на таков начин. Доволно е едно видео да пуштиш од утакмица со екипа од топ 5 во Македонија и да ти е јасно дека типот нема никакво движење, фудбалско знаење, ниту пак квалитет за да игра во странство. Настапите во репрезентација му беа уште поголема антиреклама.
Повеќе од јасно е дека останува кај нас и повторно ќе биде стартен напаѓач. Во спротивно ќе купевме некој досега.
Гледам и овој Компаоре се отишол од Струга. Не знам дали нашол екипа, али претпоставувам ќе отиде во Шкендија и ќе ни го каже вицот.
Kоњаниче збориме за екипи од опкружување како Косово, Црна Гора, Албанија, Босна. Тоа е природната средина за нашиот Азерињо. Не се секирај нема да го продаваме во Бундес или Премиер, таму ни на на прегледи нема да помине кутриот:D
lani ispadna sloboda tuzla kade trebase da ide. godinava mu zavrsi dogovorot i ako ne si primetil ja spukaa so ffm bas zatoa sto nekat da go potpisat. skopje e rezervna opcija, normalno ke si probaat prvo u stranstvo. ako e povtorno potpisan togas toa e novost.

milenko nego ne go donese u vardar, nekoj sosema drugi go donesoa i potpisaa taka da u momentov samo si go dorabotuva dogovorot. kako sto gledas ima veke eden stranec napagac doneseno a se pregovara i so drugi.
Сега триста реферати може да изнапишеме, ама факт е дека почна да добива фул минутажа и форсирање без ни малку срам откако рамноземјашот стана прв човек, а кломпарот прилепски шеф на стручен штаб. Претходно беше
Posle utakmicata so skendija na sostanok samiot Azer kazuva deka nema namera da ostane bidejki Fabiani ne mu garantiral starter da e i ponataka.

i te kako si vo pravo ova , ama veruvaj seushte postojat ekipi koi za pari (mito) bi sobrale i igrach bez dve chisti vo glavata a bogami i nozete. Kje ti otkrijam primer od neodamna za nash makedonski igrac (dunster) na koj mu se pobarani 10k evra kesh u pliko ako saka da go potpishat (stanuva zbor za ekipa od grckata superliga, i shemata odi preku sportskiot direktor nivni).

Nego menadzeri mu se albanci i recisi da ne postoi shansa da go potpisheme (nit bi ni go dale nit pa nie neshto rabotime so niv). Obekjan mu e potpis vo nekoja od arapskite prvenstva , ako ne togas backup opcii albanska liga i tetovo. Prilicno skap fudbaler za nasi uslovi e on momentalno.
Фала богу! Трансфер шеми постојат насекаде, па дури и во најсилните европски лиги.

Не знам што се имаат некои толку заљубено у тој Компаоре. Има една јака сезона, другото му е под просек. Гледам на Бојан Илиевски му е истечен договорот. Ете опција за десен бек, нели прошла година беше пред потпис?

i taka ke bide uste dolgo vreme. se dur e vardar sampion ostatokot e totalno nebitno. :)
Таа титула без успех (пари) у Европа не (им) значи ништо на тие што ги даваат парите, знаеш и сам. А ждребот не не помилува уопште. Преку ноќ ќе дигнат раце ако најдат нешто поинтересно и поисплатливо...

Уште @kano и оној Благород инѕирон од ФБ веруваат во работата на Миленко :D
Со најголем буџет утнавме 29 од 30 потпишани странци (така е зборот), со механизми да ветуваме место во репрезентација, не можеме да ги вратиме ни вардаровите деца од светов, не можеме да ги потпишеме ни подобрите играчи од лигава, освоивме со најканцер игра, мора да го трпиме татиното синче со две леви нозе, ја избркавме публиката од стадионите и сме закрвени со сите можни клубови до степен македонци за Шкендија да навиваат, немаме никаков маркетинг (освен некоја дебилска страна), никакво инфо за клубот, АМА ВАЖНО ТИТУЛА ЗЕМАВМЕ И ТОА ГО САКАЛЕ СПОНЗОРИТЕ :D

Таа титула без успех (пари) у Европа не (им) значи ништо на тие што ги даваат парите, знаеш и сам. А ждребот не не помилува уопште. Преку ноќ ќе дигнат раце ако најдат нешто поинтересно и поисплатливо...

ic da ne se sekiras za toa
Автоматски споено мислење:

Уште @kano и оној Благород инѕирон од ФБ веруваат во работата на Миленко :D
Со најголем буџет утнавме 29 од 30 потпишани странци (така е зборот), со механизми да ветуваме место во репрезентација, не можеме да ги вратиме ни вардаровите деца од светов, не можеме да ги потпишеме ни подобрите играчи од лигава, освоивме со најканцер игра, мора да го трпиме татиното синче со две леви нозе, ја избркавме публиката од стадионите и сме закрвени со сите можни клубови до степен македонци за Шкендија да навиваат, немаме никаков маркетинг (освен некоја дебилска страна), никакво инфо за клубот, АМА ВАЖНО ТИТУЛА ЗЕМАВМЕ И ТОА ГО САКАЛЕ СПОНЗОРИТЕ :D

optimizacija... napravivme dovolno da osvoime titula, dzabe ke bese da preplakame igraci koga i so ovie osvoivme...

i daj odlucetese sto sakate, do vcera problem vi bese sams i kako on rabotel sega sporeduvate so kakvi igraci imalo togas...

Последно уредено:
ic da ne se sekiras za toa

optimizacija... napravivme dovolno da osvoime titula, dzabe ke bese da preplakame igraci koga i so ovie osvoivme...

i daj odlucetese sto sakate, do vcera problem vi bese sams i kako on rabotel sega sporeduvate so kakvi igraci imalo togas...
Прашањето е следново... освоивме шкарт лига, реално со никаква игра бидејќи и тоа е доволно да се освои титула во таа лига. Радосни сме секако бидејќи Вардар секогаш треба да биде на врвот, а подолго време не бевме тамо. Меѓутоа ваква македонска лига која е најслаба лига во светот, и најслаба во нејзината историја не треба да ни биде никаков репер. Се знае каде е најголемата радост и заработка а тоа е во Европа. Ќе се сложам дека не треба да сереме пред време и да почекаме да видиме дали ќе има нови фудбалери, ама еве едно искрено прашање до тебе друже. Дали сметаш дека Родригез и Пиреш се доволни за добар настап во Европа, и дали треба да бидеме задоволни ако се затвори ростерот само со овие двајца? Дали треба да размислуваме, као демек идеме да потрчкаме во Европа па ако испадне нешто со овие топ, ако не ќе си атакуваме во селската лига? Сакаме само нормално домаќинско работење и засилување на тимот како што доликува, да се претставиме добро во Европа и да бидеме конкурентни. Со самото тоа и да донесеме добра пара во клубот. Преку курца од натпревари со Арачиново, Силекс и остали. Не знам више кој може да се радува на тоа.

Прашањето е следново... освоивме шкарт лига, реално со никаква игра бидејќи и тоа е доволно да се освои титула во таа лига. Радосни сме секако бидејќи Вардар секогаш треба да биде на врвот, а подолго време не бевме тамо. Меѓутоа ваква македонска лига која е најслаба лига во светот, и најслаба во нејзината историја не треба да ни биде никаков репер. Се знае каде е најголемата радост и заработка а тоа е во Европа. Ќе се сложам дека не треба да сереме пред време и да почекаме да видиме дали ќе има нови фудбалери, ама еве едно искрено прашање до тебе друже. Дали сметаш дека Родригез и Пиреш се доволни за добар настап во Европа, и дали треба да бидеме задоволни ако се затвори ростерот само со овие двајца? Дали треба да размислуваме, као демек идеме да потрчкаме во Европа па ако испадне нешто со овие топ, ако не ќе си атакуваме во селската лига? Сакаме само нормално домаќинско работење и засилување на тимот како што доликува, да се претставиме добро во Европа и да бидеме конкурентни. Со самото тоа и да донесеме добра пара во клубот. Преку курца од натпревари со Арачиново, Силекс и остали. Не знам више кој може да се радува на тоа.

smetam deka ekipa se gradi poveke godini i deka ke fati vreme, bar uste edna godina za pogolem uspeh vo evropa. smetam deka seuste vrakame finansiski i drugi dolgovi i deka treba malku da se strpime.

neznam zosto baras domakinsko rabotenje i sto uopste ti pravi razlika koga ti sekako ne gi davas parite... da ti nacrtam budzetot na vardar ke bide X i mato da go sitnevme za 100M evra i za 100 e... ne pravi razlika.

ps. poleka, se cekase da se vidi zdrebkata i da se napravi procenka do kaj sme i sto treba.

smetam deka ekipa se gradi poveke godini i deka ke fati vreme, bar uste edna godina za pogolem uspeh vo evropa. smetam deka seuste vrakame finansiski i drugi dolgovi i deka treba malku da se strpime.

neznam zosto baras domakinsko rabotenje i sto uopste ti pravi razlika koga ti sekako ne gi davas parite... da ti nacrtam budzetot na vardar ke bide X i mato da go sitnevme za 100M evra i za 100 e... ne pravi razlika.

ps. poleka, se cekase da se vidi zdrebkata i da se napravi procenka do kaj sme i sto treba.
Домаќинско мислев во смисла да има повеќе сенс за тоа што и е потребно на екипава за подобар настап во Европа.Вака ми делува работата ете земавме нешто, и ќе замачкаме очи. Спомнав бидејќи сметам дека со најавените спозори и буџет може да се направи подобар тим, или ајде да кажеме да се пополни подобро ростерот односно да немаме вакви дупки какви што имаме моментално. Затоа кажав, ајде да почекаме да видиме дали ќе има уште засилувања, ама некако слабо на таа тема. Иначе глупа ти е тезата што ми значело мене домаќинско работење, односно што ми менувало кога ја не ги давам парите? Како не ми менува кога заради недомаќинско работење клубот за нијанса ми отиде јабана, капут, финито...

Како бе така буџетот ќе бил X и да продадеш играч за 100 милиона и за 100 евра. Па кај го има тоа, што е тоа,,паралелен универзум? Па тогаш зашто се бориме да играме Европа. По таа логика и да играме ЛШ не ни прават разлика тие 40 милиона што ќе ги земеме, играј си тука со Арачиново и Чегране...

Да де, години требало...што се човек нема да чуе од адвокатот на ѓаволот...еден паметен трансфер скоро да нема, и тоа нигерче што се погоди им се посра во неспособноста, за сега и преку уефа да ги тужи... го брукаат клубот на секое можно поле. Ама ете "давале" пари...си перат црни пари преку клубот, преку партиски козари и малски лихвари. Ете ви го Скопје, Лисиче па глумете клуб таму. Никој нема да ви бара отчет ...

Како бе така буџетот ќе бил X и да продадеш играч за 100 милиона и за 100 евра. Па кај го има тоа, што е тоа,,паралелен универзум? Па тогаш зашто се бориме да играме Европа. По таа логика и да играме ЛШ не ни прават разлика тие 40 милиона што ќе ги земеме, играј си тука со Арачиново и Чегране...

tocno taka... se borime za prestiz.

Да де, години требало...што се човек нема да чуе од адвокатот на ѓаволот...еден паметен трансфер скоро да нема, и тоа нигерче што се погоди им се посра во неспособноста, за сега и преку уефа да ги тужи... го брукаат клубот на секое можно поле. Ама ете "давале" пари...си перат црни пари преку клубот, преку партиски козари и малски лихвари. Ете ви го Скопје, Лисиче па глумете клуб таму. Никој нема да ви бара отчет ...

izavi nekolku milki na masa i zemi go vardar de, do togas ako ne ti se sviga ene ti gi skopje ili lisice

Домаќинско мислев во смисла да има повеќе сенс за тоа што и е потребно на екипава за подобар настап во Европа.Вака ми делува работата ете земавме нешто, и ќе замачкаме очи. Спомнав бидејќи сметам дека со најавените спозори и буџет може да се направи подобар тим, или ајде да кажеме да се пополни подобро ростерот односно да немаме вакви дупки какви што имаме моментално. Затоа кажав, ајде да почекаме да видиме дали ќе има уште засилувања, ама некако слабо на таа тема. Иначе глупа ти е тезата што ми значело мене домаќинско работење, односно што ми менувало кога ја не ги давам парите? Како не ми менува кога заради недомаќинско работење клубот за нијанса ми отиде јабана, капут, финито...

zosto mislis deka nekoj ne bi sakal i ne pravi najdobar tim sto moze so budzetot so koj se raspolaga?

klubot nikogas nemase da zgasni, dosta so dramite... vo sekoj moment imalo nekolki opcii koj da go zeme

Последно уредено:
Дали сметаш дека Родригез и Пиреш се доволни за добар настап во Европа, и дали треба да бидеме задоволни ако се затвори ростерот само со овие двајца?
Доколку извлечевме противник против кого не можи да парираме, нормално дека подобро би било и да се зачуваат парите за следна сезона, (како шо беше случај лани со Лозана..), особено во ситуација кога лигата ни е "сигурица" и нема потреба од 100% трошење на буџетот, шо значи многу за нас.

Шкендија направија 6-7 милиони оваа сезона од европа (со се нивниот годишен буџет тоа се тројно повеќе финансиски средства од годишниот буџет на Вардар), а денар не потрошија на сериозни засилувања.
Паметно ги чуваат финансиите за некој потенцијални нивни подобри времиња, зато шо се свесни дека во следни сезони нема да помирисаат титула (а со то и излез во некој групи на европа).

Но тоа не значи дека ние треба да останиме со Омерагиќ напред и да не почниме да се подобруваме и градиме нов тим и систем за во европа.
Зато шо и следна сезона никој не ни гарантира дека ќе играме со Тре Пене, Ларне и остала боранија.

Во време на Самсоненко имавме респектабилен тим кој парираше на Малме, Копенхаген па и со Фенер изигравме јако, претходните две сезони со Апоел, Динамо Загреб.
А со екипава составена од Седло и тие пред него, против аматерски тим на Ла Фиорита гости се избламиравме.

Фудбал во европа не се игра со пешачење, а такви играчи ги имаме во Закариќ на пример, на кого договорот му го продолжуваме за 2 години. :toe:
Ај ваљда ќе брка работа во лига..

Најбитно е да му се дадат одврзани раце на Фабијани, колкав и да е буџетот тој да ги селектира играчите.

Да земиме пример како се работи од Целје, со значително помал буџет од горе споменатите Сабах и Рига, имаа супер издание во европа.
2 пати тепаа со тим како Аек во конференциска, еднаш гости 0-2 и дома 3-1, завршија пред екипи како Фиорентина, Аз Алкмар..

Шо се однесува до засилувања, ако планираме да потпишеме со јаки играчи, најдобра опција било некој договори до 30 септември 2026 со автоматска опција за продолжување до јуни 2027 ако клубот се пласира во групна фаза на Конференциска лига.

Е сега едно е во теорија вакви договори, друго е во пракса. Веројатно ќе повлече некој играч Фабијани.

zaboravate kakov tim nasledi sams i od sto pocna negovoto gradenje i kakov tim se nasledi sega. ideme cekor po cekor, ima povazni raboti koj se brkaat paralelno, samiot fakt deka projdovme samo so kazna i deka ke sme del od evropa kazuva kako se rabotelo i kade bil del od fokusot sezonava. valjda sfakate kolku nerealen muabet e marketing vo momenotov. isto e i so igracite ke se zasilime spored potrebite.

ps. ne mislam deka imame nepovolen zdreb.

Какво шибање при здрав разум си тера рамноземјашот.

П.С. Толку од измислениот “конфликт“ со ФФМ. Нема куртул од синчето татино, ќе си парадира по 90' ко паун и надаље...

Back
На врв Bottom