Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 48: @Zlatikevichius - Бракот како институција треба да се укине)

Бракот како институција треба да се укине

• Вкупно гласачи
    35
Алооо, кочи малку.
Ќе се жалиш на наместен тендер, во време на началниче? Па и сега.
Па да е само бизнисот во прашање, тури му кур. Еден умрел, друг ќе се роди. Често и личното и семејното спокојство влегуваа во игра.
Чаре? Зимање пушка и комита на Водно?
Или да си умреш од удар на 55?
Против контрола што ти иде пола саат откако те избрале за жртвено јагне, како ќе се бориш?

seriozno mislis deka nacalnikot gi kontrolirase mini tendercinjata kako ova so vrbite? takvi sekogas se pustaat za da glumat pravicni...

za pogolemite ke si dades % i toa e ona cost of doing business sekade. i vo aus i vo usa i vo rusija ima nekoj sto zima del taka?
Автоматски споено мислење:

Мене никој, ете имаш анкета, во глобала се знае кој е одговорот кај македонскиот народ

ne go sporam toa, zatoa ste tamu kaj sto ste. forumot e dobra slika i prilika da se vidi do kaj ni e nacijata.

seriozno mislis deka nacalnikot gi kontrolirase mini tendercinjata kako ova so vrbite? takvi sekogas se pustaat za da glumat pravicni...

za pogolemite ke si dades % i toa e ona cost of doing business sekade. i vo aus i vo usa i vo rusija ima nekoj sto zima del taka?

ne go sporam toa, zatoa ste tamu kaj sto ste. forumot e dobra slika i prilika da se vidi do kaj ni e nacijata.
Не он персонално, туку директорчињата поставени со амин од 100к.
Тири му таквоото кано. Поминало, за жал не сосема.

Не он персонално, туку директорчињата поставени со амин од 100к.
Тири му таквоото кано. Поминало, за жал не сосема.

pak ke kazam toa e sistemot sto ste go napavile i ke se igra po tie pravila. sekade e taka.

pak ke kazam toa e sistemot sto ste go napavile i ke se igra po tie pravila. sekade e taka.
Да не си малку контрадикторен?
Ако е секаде така, а ние сме фришка демократија, некој дал напатствија и услови.
Твојот одговор ми звучи како наметнато решение.
Наше било само да се согласиме или не.
Епа на двапати пробавме да не се согласиме. Додуша пробаа други, после првиот обид, мене ми стана јасно дека сме влезени во врзино коло
Резултат: јал не јал, три и пол.

ко плоча вергла северџан та северџан. Така ве учеле у секта. Сега ги чекаме 120те иљади албанци на граница. Ние сме го паднале, иди бегај бе. Грујо и роднините со неговите криминали го падна. Те боли уво тебе што со 11000 евра годишно живее твојот Буда.
Ти кажи ми дали вредеше пљачката од Грујо, дали вредеше?

ти изгледа не размислуваш кога ти го спомињаат грујо. Тие за таа сала се приватни пари, не се од буџетот на граѓаните. Јаки паралели правиш.

nema da se gradi so privatni pari iako toa veti, barase 400m od kongresot, budzetski pari.

Да не си малку контрадикторен?
Ако е секаде така, а ние сме фришка демократија, некој дал напатствија и услови.
Твојот одговор ми звучи како наметнато решение.
Наше било само да се согласиме или не.
Епа на двапати пробавме да не се согласиме. Додуша пробаа други, после првиот обид, мене ми стана јасно дека сме влезени во врзино коло
Резултат: јал не јал, три и пол.

ne sum, i mene mi e jasno deka e taka zatoa i ne se zamaram, taa e igrata, igraj ili trgni se...

pak ke kazam mali tenderi proagaat i bez partizacija, pogolemi ne. taka e sekade. nitu vmro nitu sdsm nema izmisleno topla voda, go imaat iskopirano toa, mnogu jasno. vo banana republiki kako nasata % ide i za guvernerot plus nekoj tender za tie i od eu za da te ostavaat na raat. se toa si ja pumpa cenata ama toa e u "kapitalisticki" sistem kade nema drzavni firmi za vakvi raboti.

razlikata e vo toa sto desnica skoro sekade gradi i pravi nesto kolku tolku a levica te krade preku ngo-a i razni liberalni programi sto em te unistuvaat em te kostaat celo bogatstvo pa sega ti biraj...

Ја мислам во голема мера аверзијата на тие што живеат во Македонија кон гласањето на дијаспората се должи на какви/кои ликови од дијаспората се најразлаени по интернет.

Тоа што тебе не ти одговара што народот одлучил е твој проблем

druze sfakas deka dijasporata ima pravo na glas taka? toa narodot odlucil.

toa sto na forumot mislat razlicno ne mi pravi razlika. vsusnost sekako ne mi pravi razlika zosto se vodam kako zitel na skopje i sekako si glasam vo mkd.

jas voopsto ne debatiram dali treba da glasa dijasporata ako citas ubavo jas se zalagam da glasa online za da moze ogromen broj da glasaat mesto simbolicno i toa mesto da ve kosta miljoni da ne ve kosta nisto.

ama ok ti misli si sto narodot odlucil...

Ова е мантра на цела наша политичка елита, ради тоа сме една од најсиромашни земји во Европа и пола младина ни е иселена. Опљачкај колку можеш, на штета на државата и сограѓаните. Кога некој ќе те збори, имаш партиски ботови што ќе те бранат "не е он пљачкаш" или "да пљачкаше, али барем работеше за државата", судовите се под твоја капа, не се замараш дека ќе одговараш. Државата тоне, али тебе ти е гајле пошто имаш имот и на запад и на исток. Додека овој менталитет не се смени, нема да не бива. :pivo2:
Ni sum vo partii i Nemam imot gore samo dole,kako sekoj normalen covek. Jas go razbiram tvojot entuzijazam za nesto da se smeni i jas go sakam istoto, no realnosta e deka nikogas nema da se smeni, ako mozes da zemes da ne te fatat zemi posto samo nadolu se odi..
Najdobar drugar sto ne gazi mrava gi potpisuva tenderite so gradonacalnikot veli:
Se znae sekoj tender koj ke go dobie unapred, na hartija sekogas se e vo red jas samo treba da stavam potpis. Posle odreden moment mi srigaat nov telefon, platen odmor vo Grcka, vikendi na planina, Sauni bez parii slicno, se e do tolku korumpirano duri i toj sto meti ulici ima i za nego nesto... jas ne sum bil vo situacija nikoj pat i pozicija da ukradam ili zemam ama ako mi se pruzi bi zel.

ne sum, i mene mi e jasno deka e taka zatoa i ne se zamaram, taa e igrata, igraj ili trgni se...

pak ke kazam mali tenderi proagaat i bez partizacija, pogolemi ne. taka e sekade. nitu vmro nitu sdsm nema izmisleno topla voda, go imaat iskopirano toa, mnogu jasno. vo banana republiki kako nasata % ide i za guvernerot plus nekoj tender za tie i od eu za da te ostavaat na raat. se toa si ja pumpa cenata ama toa e u "kapitalisticki" sistem kade nema drzavni firmi za vakvi raboti.

razlikata e vo toa sto desnica skoro sekade gradi i pravi nesto kolku tolku a levica te krade preku ngo-a i razni liberalni programi sto em te unistuvaat em te kostaat celo bogatstvo pa sega ti biraj...
Добро, ти тоа така го гледаш и коментарите ти се: не се однесува на мене, како им е, така им е.
Да ги бивало, ќе било подруго.
Одамна си излезен, ти изветреало балканското минато.

Правото на глас може и треба да го има само тој што е спремен да си ги трпи последици од неговиот избор, кажано просто само тој што живее во дадена држава треба да има право на глас во неа.

Ni sum vo partii i Nemam imot gore samo dole,kako sekoj normalen covek. Jas go razbiram tvojot entuzijazam za nesto da se smeni i jas go sakam istoto, no realnosta e deka nikogas nema da se smeni, ako mozes da zemes da ne te fatat zemi posto samo nadolu se odi..
Najdobar drugar sto ne gazi mrava gi potpisuva tenderite so gradonacalnikot veli:
Se znae sekoj tender koj ke go dobie unapred, na hartija sekogas se e vo red jas samo treba da stavam potpis. Posle odreden moment mi srigaat nov telefon, platen odmor vo Grcka, vikendi na planina, Sauni bez parii slicno, se e do tolku korumpirano duri i toj sto meti ulici ima i za nego nesto... jas ne sum bil vo situacija nikoj pat i pozicija da ukradam ili zemam ama ako mi se pruzi bi zel.
Секој човек е лопов до линијата на неговите можности.

Ја мислам во голема мера аверзијата на тие што живеат во Македонија кон гласањето на дијаспората се должи на какви/кои ликови од дијаспората се најразлаени по интернет.

Магични моменти се тие кога бугарин држи предавања за тоа како требало, додека едната држава му ја блокира другата држава.

Back
На врв Bottom