Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Критики кон Омерагиќ има премногу(и од мене), ама статистички гледано низ сезоната што помина во домашно првенство
Каква црна статистика, од 14 гола, 8 ги има постигнато против Шкупи и Тиквеш, едните цело првенство играат со младинци, другите против Вардар гости играа со младинци комбинирани со втор состав, натпревар каде што Омерагиќ постигна 3 гола.

Каква црна статистика, од 14 гола, 8 ги има постигнато против Шкупи и Тиквеш, едните цело првенство играат со младинци, другите против Вардар гости играа со младинци комбинирани со втор состав, натпревар каде што Омерагиќ постигна 3 гола.
Статистика мислев за цв да му ја крени цената дека има настап за репрезентација а јасно е головите на сите му се на договорени утакмици од домашно првенство сите давале голови на умрени екипи но важно зедоа дебитанти за кеш и процент од следен трансфер како по обичај шо ги викаат тие за репрезентација

5 на три утакмици со Слога
3 на младинци/комбиниран состав на Тиквеш во победа од 7-0
3 на Ѓорче
1 на Работнички
1 на Арсими во победа од 5-1
1 на Силекс

12 од 14 гола против отпаднати екипи

И со тоа што ти ќе пробуваш да го убедиш син ти и да му влијаеш да не заигра за репрезентацијата, ќе ги смениш работите на подобро.

Каурлук и дефетизам на најјако!
Друже ти у кој розов свет на еднорози и пегази живееш чим кажување и соочување со реалноста ти се дефетизам и каурлук ?

Друже ти у кој розов свет на еднорози и пегази живееш чим кажување и соочување со реалноста ти се дефетизам и каурлук ?
Кажување на реалноста е едно.
Кажување дека ќе му влијаам на син ми ако е фудбалер да НЕ игра за неговата репрезентација е друго.

Второто е дефетизам и каурлук.

Кажување дека ќе му влијаам на син ми ако е фудбалер да НЕ игра за неговата репрезентација е друго.

Па тоа е реалноста бе, ти што си имаш проблем во главата е друго. Ова твоево не е каурлук и дефитизам да навиваш за Барса а не за македонски клуб, торко еден. Ако си толку патриот ќе ставиш слика од омилен играч од твојот македонски клуб, вакви патриоти на батерии кога ќе ми продаваат пуфки највеќе се нервирам.

Па тоа е реалноста бе, ти што си имаш проблем во главата е друго. Ова твоево не е каурлук и дефитизам да навиваш за Барса а не за македонски клуб, торко еден. Ако си толку патриот ќе ставиш слика од омилен играч од твојот македонски клуб, вакви патриоти на батерии кога ќе ми продаваат пуфки највеќе се нервирам.
Не биди дефетист. Не биди каур.

Не биди дефетист. Не биди каур.
Не биди дефетист, не биди каур навивај за твојот македонски тим, стави слика од наш играч на твојата позадина. Ајде сега бркај работа дете едно.

На Арена Спорт 3 гледам ќе има пренос од Турција - Македонија од 18:30ч.

А што треба да прави у оваа пропадната колонија од држава ? Да му всадува лажни надежи ко што ни всадуваа на нас југословениве биче боље ?
Што порано детето сфати дека овде нема леб и ништо не бива од каурлукот на власт со шиптараната тоа е подобро за него.
Дали ти серизоно имаш надеж за вака партизиран и исполитизиран општо спорт дека некогаш ќе постигне успех ?
Освен за индивидуални спортови каде што не може (и те како може али ај )некој политички да те манипулира, другачие не гледам дека има надеж.

Живеј си го ти сонот дека е така. Кога ќе види дека клошар-татино синче платило некаде му го зема местото и не можи да напредува. Дефетизам не е ова туку реален начин на размислување каде што доколку се поправат условите не значи дека нема да заигра за Македонија ама во оваа денешна ситуација државата не ја бива за ништо и тоа е така едно 10 години. Така е во сите државни институции (репрезентацијата исто) од основен работник до висок функционер. Ти ако си толку патриот играј ама да знаеш дека од патриотизам и цела да е леб нема ама тоа не е ниту патриотизам тоа е простаклук на невидено ниво. Познавам многу такви како тебе абе да ги видиш со беретки црвени или црни, па коњи купиле, секоја година на Илиден во Крушево мора да е оти ќе му летни работното место, а тоа не знам дали е патриотизам. Истото важи и за овие војна што бараат да има да сме се "решеле", а ВП кога ги бараше умреници вадеа или се криеа по тавани за да не одат таму оти опасно е како тој ќе се сечи вени на Заветна, Бисер балкански итн.

Back
На врв Bottom