Кодекс на облекување во институции

• Креатор на темата Креатор на темата mints1
  • Време на започнување Време на започнување
Завчера сликав:

Прегледај го приврзокот 478817
На што личи типкава со апостолки и шорц?
Буквално ко за на плажа е.
Народов не бира ни кај ни шо ќе носи.

Еве и други

Прегледај го приврзокот 478818

Жената најголема утка
Ауууу страшна работа!Со шо се замарате бе љуге аман.

Никој не треба да може да му каже на еден возрасен маж како да се облекува.
Еден возрасен маж прави што сака и си зема што сака, веќе ако си ја кажуваме.

Види сега и ти, ме има враќано жена ми од врата да се пресоблечам иако одам некаде без неа.
Единствената институција со таква надлежност, авторитет и кредибилитет.

:rolleyes:

Еве ги вот и златичевикиус

zvqiufoakqme1.jpeg

А на неа ѝ дал вака да се облече, а? :)

1780157597767.png

А на неа ѝ дал вака да се облече, а? :)
Прегледај го приврзокот 478867
...пеачката Елена Ристевска ќе се облече како сака во нејзин перформанс посветен на Денот на македонската полиција 7Ми Мај! :rolleyes:

Прегледај го приврзокот 478875Прегледај го приврзокот 478874

Прегледај го приврзокот 478876

„Свечената церемонија по повод одбележување на 7 Мај – Денот на македонската полиција, беше збогатена и со културна-уметничка програма со настап на познати македонски изведувачи.
Меѓу познатите беше и пејачката Елена Ристеска која ги собра сите погледи на присутните.
Облечена во полициска униформа и кратко мини здолниште, Елена ја изведе и познатата нејзина нумера 192.“

...пеачката Елена Ристевска ќе се облече како сака во нејзин перформанс посветен на Денот на македонската полиција 7Ми Мај! :rolleyes:
Ма знам дека ова беше посебна прилика, само се зезам.

Каков ролплеј лежи тука не сте свесни :cenzura:

Така? Панче ѝ го покажал пендрекот?

Така? Панче ѝ го покажал пендрекот?
Не знам Панче што направил... ама знам јас што би направил! прво би барал да дувам, па да ме казни после :rolleyes:
И тоа многу да ме казнува... :cool:

Не знам Панче што направил... ама знам јас што би направил! прво би барал да дувам, па да ме казни после :rolleyes:
И тоа многу да ме казнува... :cool:
Црвено, жолто, зелено, рашири нозе, Елено.

Ако бе, ја мислам дека е баш слатко, и убаво тоа што госпоѓа вот го советува а он ја послушува, иако он тука се задева.
Тоа е љубов.

Последно уредено:
Ако бе, ја мислам дека е баш слатко, и убаво тоа што госпоѓа вот го советува а он ја послушува, иако он тука се задева.
Тоа е љубов.
Така е, најслатко е кога мажот кима со глава и вика “да драга”. Нема ништо посимпатично од добро дресиран…упс, сакав да кажам послушен маж.

Напишав дека она е единствената институција со таква надлежност, авторитет и кредибилитет. Другото стои. Не знам што не е јасно. :D

Ти кажав дека сум одел и ќе одам кога сакам на влечки, ти кажав дека и претходно работев цела година од дома од инает, ќе ти кажам за облека дека и во основно не ме примаа цел месец на настава поради неносење училишна униформа која смрдеше, ќе ти кажам и дека имам потпишувано опомена пред исклучување оти не сакав да се истрижам. Просто е, дрескод органски настанува кај што има цивилизирана потреба, а не да биде флекс од неспособни кои не знаат како авторитет функционира. И не мора да ти кажам дека немам некоја особена почит за нашиве институции, и дека мене не ми е воопшто гајле дали враќаат на врата да подигнеш пасош ако си на кратки бидејќи јас последен пат си побарав луѓе и ми го направија во Недела и го земав за два дена уште пред да отвори полиција сабајлето на кратки и влечки, јас ја бранам тука идејата, бидејќи со нефункционална држава која не ти дозволува да излезеш од истата со валиден пасош само оти не пишало Северна не можеш поинаку. И најмалку има смисла да некој губи денови од работа за да пресоблекува за да си земе документ, а некоја Маре на шалтер го врати оти денес не ѝ се погодило кафето на пауза, и самата е боса зад биро. Сум бил на пракса во суд, сум видел за кого треба да се дотерувам, и не ми е некоја особено реномирана институција за јас да облечам нешто кое можеби во тој ден можеби не сакам да го носам, за да извадам парче хартија која вели дека не сум осудуван, хартија која е должна да ми ја издадат. Промаши ме со тие бесмислености.

Тоа е љубов.
Јас имам проблем со авторитет и ќе умрам на најмалата планина воопшто како што е дрескод и кога некој неосновано сака да ми го наметнува надвор, особено вака at scale, но дома си важат други природни закони и ако ми каже облечи најновиот костум за да идеме до некоја институција - само ќе прашам во кои ципели мисли дека би изгледал подобро, без да се залетам одма по тие од кои не болат нозе. Ама да, да го оставиме тоа за "Во врска со љубовта сакам да ти кажам дека....". :D

Така е, најслатко е кога мажот кима со глава и вика “да драга”. Нема ништо посимпатично од добро дресиран…упс, сакав да кажам послушен маж.
А како ти би ме издресирала вака да бев твој?

Back
На врв Bottom