Кодекс на облекување во институции

• Креатор на темата Креатор на темата mints1
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 мај 2026
Мислења
1
Поени од реакции
3
Pozdrav
Prijatel mi go preporaca ovoj web sajt ali neznam kaj da najdam informacii za ova
Sakav da otidam vo policiska stanica okolu eden problem so finansii (i bankata e informirana i cekam odgovor i od tamu)
Znaci poise kako informacija a ako imase potreba od prijava, ke podnesev i toa, sto i da kazese policaecot ke napravev
Ali ne uspeav da stignam do toa, policaecot me prasa sto e problemot i ne stignav da kazav ni 2 zbora on me prekina i rece "ne moze po sorcevi vo institucija, da odite doma da se oblecete pristojno prvo"
Znam za toa pravilo ostanato od Ex Yu ili od kade i da e, ali vo cel stresen den ne mi teknalo na toa, plus zesko vreme
Nema veze, se izviniv i si otidov, ali mi bese nekako nezgodno da odam pak, si vikam aj vo druga smena da otidam, koa ke bide drug policaec, ne kaj istiov
I sega seta ovaa situacija me stavi vo misla, dali samo ednostavno da cekam odgovor od bankata i da ne idam pak ili da idam vo druga smena? Nekako mi e nezgodno kaj ovoj policaec da otidam, bidejki nekako mi bese cuden i neprijatelski nastroen Ok vo red sorcevi ali nekako cudna situacija, mi se nema deseno do sea
Inaku da ne ispadne ova deka pisuvam nesto protiv, naprotiv, imam pocit prema policijata i znam deka ova e samo edna individua, a mozda e i moja greska, ne znam
Ve molam za sovet ako ima nekoe pravno lice da mi pise - dali od ova moze da izleze nekoj problem ako ne otidam?

Pozdrav
Prijatel mi go preporaca ovoj web sajt ali neznam kaj da najdam informacii za ova
Sakav da otidam vo policiska stanica okolu eden problem so finansii (i bankata e informirana i cekam odgovor i od tamu)
Znaci poise kako informacija a ako imase potreba od prijava, ke podnesev i toa, sto i da kazese policaecot ke napravev
Ali ne uspeav da stignam do toa, policaecot me prasa sto e problemot i ne stignav da kazav ni 2 zbora on me prekina i rece "ne moze po sorcevi vo institucija, da odite doma da se oblecete pristojno prvo"
Znam za toa pravilo ostanato od Ex Yu ili od kade i da e, ali vo cel stresen den ne mi teknalo na toa, plus zesko vreme
Nema veze, se izviniv i si otidov, ali mi bese nekako nezgodno da odam pak, si vikam aj vo druga smena da otidam, koa ke bide drug policaec, ne kaj istiov
I sega seta ovaa situacija me stavi vo misla, dali samo ednostavno da cekam odgovor od bankata i da ne idam pak ili da idam vo druga smena? Nekako mi e nezgodno kaj ovoj policaec da otidam, bidejki nekako mi bese cuden i neprijatelski nastroen Ok vo red sorcevi ali nekako cudna situacija, mi se nema deseno do sea
Inaku da ne ispadne ova deka pisuvam nesto protiv, naprotiv, imam pocit prema policijata i znam deka ova e samo edna individua, a mozda e i moja greska, ne znam
Ve molam za sovet ako ima nekoe pravno lice da mi pise - dali od ova moze da izleze nekoj problem ako ne otidam?
Трипати у живот ме имаат враќано од суд/полиција за ова!
Шо се замараш?!o_O
-Што ќе речел полицаецот :tapp:

Оди пресоблечи се и врати се, заврши си работа..

Братче отвори си нова тема во подфорумот Право и Закони, прашај уствари што конкретно те интересира околу банката и финансиите и не се замарај околу тоа со шорцевите пошто е тотално небитно и за тебе и за тие што читаат.

Ново е тоа, мора да си облечен ко човек да влезеш внатре од сега.

Иди у костум и влечки да видиш што ќе ти рече. Ако пак те врати пак мислам дека е на лична основа.
Автоматски споено мислење:

IMG_8209.jpeg
IMG_8210.jpeg

Е баш вакви како _stevcho се дното на државата. Па мора да се почне од некаде бе токмак или тебе требало да те прашаат? Ова башка и не бара некои посебни мерки. Идеш по рибарски шорц - ај бегај.

Последно уредено:
Иди у костум и влечки да видиш што ќе ти рече. Ако пак те врати пак мислам дека е на лична основа.
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 478672
Прегледај го приврзокот 478673

Е баш вакви како _stevcho се дното на државата. Па мора да се почне од некаде бе токмак или тебе требало да те прашаат? Ова башка и не бара некои посебни мерки. Идеш по рибарски шорц - ај бегај.
Дај не глуми и ти дебармаало хипстеризам у заборавенава колонија. Колку тие ќе покажат почит према мене, толку и јас.

Дај не глуми и ти дебармаало хипстеризам у заборавенава колонија. Колку тие ќе покажат почит према мене, толку и јас.
Околу пладне беше, видов двајца џандари пиеја кафе у кладилница...
Едно незгодно што ми падна... упм :rolleyes:

Прегледај го приврзокот 478667

Цитат:
„Министерството за внатрешни работи со цел одржување на професионалниот стандард, дигнитетот на институцијата и меѓусебната почит, ја информира јавноста дека воведува Кодекс за облекување за сите вработени и странки кои ги посетуваат просториите на Одделот за граѓански работи при Министерството за внатрешни работи.

Како институција која е постојан сервис на граѓаните, веруваме дека соодветното облекување придонесува кон подобра работна атмосфера и почитување на државните институции. Во таа насока, ги замолуваме сите граѓани пред доаѓање во нашите простории (за подигнување лични документи, пасоши или други административни услуги) да се погрижат нивниот изглед да биде во рамките на општоприфатените норми за јавни институции.

Истовремено, напоменуваме дека и сите вработени во Одделот се задолжени доследно да го почитуваат утврдениот кодекс за облекување наменет за вработените во Министерството.

:bravobe:

...сите јавни институции треба да го следат овој кодекс на соодветно облекување според местото и професијата, како даватели така и примателите на услуги, јас сум цврсто за - ДА!
...еееее како така, токму ја начнав темата! :sneaky:

Абе нема врска ова со почит. Основна култура е.

Другар не знам зошто се чудиш отсекогаш било така во државни институции треба да се влезе пристојно облечен а не како да си тргнал до маалска продавница. Фармерки/пантолони маица или поло маичка и никој нема да те врати.

Мене само ме интересира, дали го вратија името и дали го вратија знамето? Друго се е споредно, како на пример тоа што ќе ја мерат широчината на деколтето со шублер, за да бидеме јака држава. Исто длабочината на миничот не смее да биде помала од 5 сантима, 150 евра казна за движење во тесна облека.

Све ни е решено во државава па сеа до кодексот на облакање во институции дојда да го опраат.

Нормално дека во полиција или било каде државна институција ако треба да одам нема да дојдам по пижами или по купаќи. Е сега што правиме со луѓе пример е молер/гипсар во униформа испрскан со боја со малку прашина и излегол кратко паузата да ја искористи да земе во полиција личен документ (пасош и лична карта) а нема време да оди до дома да се преоблака и тушира. Дали во таков случај ќе го вратат?

Ние како народ културата и почитта према другиот ги изгубивме особено со новиве тикток генерации. Државата е таква каква што е поради народот. Името знамето и сите други срања што ги истрпевме низ 35 години независност се наша колективна вина. Нешто што треба да е основна обврска на секој маж туширање бричење дезодоранс чиста испеглана пристојна облека и чевли/патики ви е проблем? Премногу сте разгалени и живеете во илузорен свет каде се треба да ви биде дадено на тацна. И да ви се даде пак нема да го искористите како што треба.

Мене само ме интересира, дали го вратија името и дали го вратија знамето? Друго се е споредно, како на пример тоа што ќе ја мерат широчината на деколтето со шублер, за да бидеме јака држава. Исто длабочината на миничот не смее да биде помала од 5 сантима, 150 евра казна за движење во тесна облека.
Не го вратија.
А ти по влечки и шорцеви одиш на работа?

Back
На врв Bottom