Сејф Сити (Safe City)

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
...не е, денес се разјасни све.

отварање очи секаде, те ебаваат од сите страни!
Стварно после 9 дена ти дојде од Сејф Сити казна?
Јас мислев во рок од минута те поздравуваат одма :cenzura:

...едно ќе ви кажам казната во врска со семафорите од 250 Е и одземање на возачка од 3 месеци до 12 месеци, ја платив сега пола износ 7710,00 ден, а ќе чекам нов смс со нова порака за суспензијата на возачката од 3-12 месеци, т.е. најниска упола, би требало суспензија месец и пол, ете така, додека дојде сум можела да возам, ама нема да возам со држава попара не се срка, тоа е тоа, да сме живи и здрави!
...и да, да ви напишам дека истата камера на Сејф сити снима и од напред и од назад ако ја поминеш, никогаш да не ја користите десната ознака за вртење десно ако е слободно, а за право семафорот е црвен, снимка фиксна фотографија како доказ ја прави пред црвен семафор како да се гази пешачки , иако автомобилот врти десно што е слободен премин, а не право каде е црвен семафор, ја обработив сопствената камера и убаво се гледа затоа што никој немаше на раскрсница, живо пиле ни пешак ни автомобил,
...и друго, казните кои се на семафори каде нема дигитален бројач не треба да се важечи, се поминува во последна секунда на зелено и колата се фаќа при вртење со доказ фотографија со жолт семафор, возачот нема ориентација за време на вклучување на зелено, жолто, црвено, а штелувањето е временски паушал.

Стварно после 9 дена ти дојде од Сејф Сити казна?
Јас мислев во рок од минута те поздравуваат одма :cenzura:
...јас сум особа што не лаже, затоа прво мислев дека е вирус или фејк, но не беше, одам на лице место и се информирам што како, највероватно се двоумеле, како да кажам дека како намерно да се штелувани така семафорите, а ти се поставени Сејф Сити камери на булевар, сметаш дека ти ја снимаат брзината на движење, ти си ок, испод брзина со 30 км/ч како пешки да идеш, си мислиш ништо не ти можат, доаѓаат семафорите и тука главната цака на снимка, те снима камерата одпозади како се однесуваш на семафори кои не се исправни поставени со дигитален бројач, со десно слободен премин, а ти се прават такви доказни фотографии да си речеш ,,стварно" прекршок, а ти во движење си поминал на зелено, ама те фаќаат како на жолто и црвено, не можам да ти доловам, ама сопствената ситуација си ја гледам на сопствена камера која ја уклучувам цел пат и ми е тајно скриена, зошто нели, забрането снимање, токму поради вакви пиздарии.
... така да на семафор застанување кога сум прва, ќе чекам да се сменат на сигурно зелено на почеток, нека свират нек се бунат не возам додека не добијам зелено после неколку секунди, а не веднаш, страшна работа, јебеш пари, стресот е голем и неправдата, посебно како сум педантна, внимателен и дициплинирана, среде Солун во најголема гужва во еднонадочните, на планини без банкини сум возела, нула прекршок и казни, овде вака да ми го свирнат глатко, цела ноќ не сум заспала од нервоза, ќе се расправаш со кого?

Апсолутно ништо не разбрав.
Си поминала право од најдесна лента која имала помошно зелено светло за право и те регистрирале дека си минала на црвено дека главниот семафор во таа насока светел црвено, а помошното за десната лента не се регистрирало?

Си поминала право од најдесна лента која имала помошно зелено светло за право и те регистрирале дека си минала на црвено дека главниот семафор во таа насока светел црвено, а помошното за десната лента не се регистрирало?
Никој не ја разбра, уживај. Со сопствени демони се кара очигледно.

Свртела десно на црвено јас ја разбрав. На семафор каде што немало десно помошно светло што дава знак да се врти.

dpc8-vlog.gif

Вака е кога жената објаснува

@bijons Си го гледала ова? Чисто зафрканција е, ама се случуваат и вакви нешта.

И стај си ја апликацијава Waze, ако имаш андроид и ги има сите камери, не знам уствари за Охрид дали се мапирани.

Иначе на секоја раскрсница за десно е дозволено ако ти е слободно нормално, без разлика дали има додатно светло, на повеќето раскрсници имаш десна лента одвоена со островче од другите ленти за право.
Имаше некоја заебанција на инста како некој чека у слободна лента за десно на раскрсницата пред мостот Близнаци кај хотел Хилтон, Аеродром/НовоЛисиче/Керамидница. Оваа лента за десно е слободна, нормално ако немаш коли, пешаци, точаци, тротинети...
Додатно зелено светло за десно има на раскрсници кадешто имаш своја лента откога ќе свртиш па можеш да влезеш кога сакаш, ама сепак мора да пропуштиш се пред тебе, пешаци, точаци, па да се пуштиш у таа лента.

Ама кај нас у државава кријат знаци Стоп у грмушки, па као демек Нели го виде бе? И имаме премногу неправилни раскрници и раскрсници со зелено светло за лево и право од обратна насока (пред Собрание на пример).

Последно уредено:
Јас така ја разбрав. Дека на вртење десно каде што има помошен семафор со зелена стрелка, ја фатиле како да поминала раскрсница на црвено.
Додуше и јас сум бивал во дилема, дали помошното се регистрира.

Секогаш лентата за десно е слободна за поминување (ако не е уредена со семафор), освен кога нема пешаци на пешачкиот (ако постои) и други коли/превозни средства кои ти доаѓаат од твое лево.
Без разлика дали семафорите за право или евентуално лево се црвени, жолти или виолетови. Тие семафори регулираат друг правец, не тој за десно.

За ова се фаќа адвокат и на суд се оди за да си докажеш невиност, ако не лаже дотичната.

Секогаш лентата за десно е слободна за поминување (ако не е уредена со семафор), освен кога нема пешаци на пешачкиот (ако постои) и други коли/превозни средства кои ти доаѓаат од твое лево.
Без разлика дали семафорите за право или евентуално крајно лево се црвени, жолти или виолетови. Тие семафори регулираат друг правец, не тој за десно.

За ова се фаќа адвокат и на суд се оди за да си докажеш невиност, ако не лаже дотичната.

Прекршок е ако ти е црвено да идеш право или десно. Освен ако нема додатно светло кое свети зелено.

Прекршок е ако ти е црвено да идеш право или десно. Освен ако нема додатно светло кое свети зелено.

Не може да ти е црвено за десно ако нема семафор или додатно светло за десно (што работи).
Едноставно е.

И не - не е прекршок ако било црвено за право, а си ја поминал раскрсницата во лентата за десно.

Ако нема го следиш главниот.

Ова не е вистина.
И ти си за преполагање, така ми стои.

Не постои ГЛАВЕН семафор.
Има семафори што регулираат правци (право, десно или лево).

Ако нема семафор за правец десно - сообраќајот се регулира по знаци.
Ако нема знаци - се регулира по првенство на десна страна.

Back
На врв Bottom