Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Превземено од Буревесник

И да довршам за измамникот МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ, спортски директор на ФК ,,ВАРДАР,,, шампион по одлука на владата на Христијан Мицкоски и негов интимус!

Кога од еден бивш мој ценет уредник бев вовлечен во приказна да правам дневен весник ,,ТРОЈКА,, во предизборието 2006 година, па уредникот се извлече и побегна пред да почне подготовката на весникот, НЕДЕЛКОВСКИ половина година ме лажеше, а јас лажгите си ги запишував, минус, па минус, па минус, па минус, па минус, на крај во јуни ја претера, ,,ЦЕТИС,, печатница бараше пари за печатење кое НЕ ГО договорил со неговата измамничка фирма ,,СУПЕР БИ,, ДОО Скопје. По овој претеризам, пронајдов пари, го платив печатењето, ветив редовно плаќање и земав документ за невратени 62.000 евра по основ на ДДВ, за продажба на некаков автобус со неговиот брат по измама, КАСТИЉО! Бучковски како премиер, даде налог до министерот Поповски да исплати, за да го спасам весникот, мојот образ и моите вложени над 20.000 евра т.е. пари од фирма на моето семејство.

Ама, Бучковски ми вети и дека ќе ми обезбеди реклами од 20 фирми по 5.000 евра, еднакво на 100.000 евра, за весникот ,,Тројка,, да ми биде стабилен. Тоа му го кажав на НЕДЕЛКОВСКИ кога се вратив од премиерскиот кабинет, си го заушил и си го земал здраво за готово, па на 16 јуни на сметка на ,,Супер Би,, ДОО Скопје легнаа парите, РАТКА ИЛИЕВСКА денес НЕДЕЛКОВСКА, снаа за брат му разбојник и кримос како постариот, сите мои средства до последен денар ги исплати и му останаа на сметка 40.000 евра. Заминав тој петок мирен и спокоен за Куманово, се вратив во понеделник и наместо со стар закупен ,,ситроен,, кој едвај палеше, НЕДЕЛКОВСКИ ме повезе со ново ,,пежо 1007,, на некаков состанок во Кисела Вода. Ми објасни дека новиот шешир, новата гардероба на него, мирисот на брендиран парфем и колата се од НЕГОВИТЕ ПАРИ! Го натерав да застане веднаш, да си продолжи да состанок, се вратив во редакција и од РАТКА директорката побарав извод од сметка, пишуваше состојба: 4.800 денари или 80 евра! Ја прашав каде се парите од сметка, ми објасни дека доаѓа НЕДЕЛКОВСКИ и дека ќе ми објасни тој:

ТОЈ: Од моите пари си го доплатив новот пежо 1007, оти половина ни е веќе отплатено со компензација со дистрибутерот на овие коли (БУРАКУ, мислам!), испратив пари на децата во САД, оти знаеш дека жената не дозволуваше да ги чујам и видам на скајп додека не испратам пари, а и ќерка ми има матура треба облека да си купи. Другите пари го потрошив за мои долгови и мои потреби. Па нели БУЧКО ќе ни уплати уште 100.000 евра!?

ЈАС: Прво, тоа не се твои пари туку пари на фирмата ,,Супер Би,, ДОО за кои има правила и закони како се трошат и за што. Второ, прво си требал на луѓето што ги ангажираше да ти работат да им дадеш плата, придонеси, хонорари, ајде единствениот човек кој јас го донесов во редакција, јас ќе си го платам. Трето, нема да има пари од БУЧКО затоа што јас денес си заминувам одовде, а ти крши глава, прави весник со 80 евра, ама без мене. Зар мислиш дека ти го накршив курот со 40.000 евра и ќе ти го донакршам со уште 100.000 на сметка!? ТОЈ ЈУНЕ НЕМА ДА ТЕ МУНЕ! И четврто и последно: се раздолжи ли на оние четворица кои те бараат со месеци и им се криеш и влегуваш и излегуваш низ спореден влез, а секаде со тебе го водиш ЦОБЕ ОДБОЈКАРОТ како телесна стража, да не те тепаат!?

Тука занеме, а јас си заминав од редакција. После тој понеделник на пладне, 19 јуни 2006 година, не отидов во редакција, го оставив да очајува и да се тресе како понатаму и со кого, што кога ќе дознаат во редакција новинарите дека имал пари а не им дал плата и хонорари, па со денови ми пишуваше мејл пораки оти на телефонски повици не одговарав, па цркаше, кукаше, молеше да се вратам. Па направи еден трик со надеж дека ќе ме измами. Ми напиша порака дека тој ќе го згасне весникот уште веднаш, до крај на неделата (26 јуни!), нека пукне брука...

Па седнав со најголемиот манипулатор во Македонија по Втората светска војна, првата дама на нашата земја БЛАГОЈ СИЛЈАНОВСКИ ДАВКОВ и го прашав како да го преебам овој хохштаплер. Ми рече дека е многу лесно!

ДАВКОВ: Ќе ти составам понуда која ќе се вика ПРОТОКОЛ ЗА КУПУВАЊЕ, во неа ќе му дадеш понуда на Неделковски дека му го купуваш весникот за 28.000 евра, а ќе му го платиш на 15 јули 2006, после изборите, кога ќе се знае резултатот. Ако победи СДСМ ќе имаш 100.000 евра од премиерот Бучковски како победник, па на лажичка на измамникот ќе му даваш додека не му го купиш весникот! До 15 јули нека го води весникот тој со неговата фирма, нека потпишува РАТКА ИЛИЕВСКА, глави го колку можеш, до максимум, а тој нека чека! Таа јадица ќе ја залапа, оти е СОМ КАПИТАЛЕЦ!

Така и бидна, ПРОТОКОЛОТ беше лапнат од СОМОТ КАПИТАЛЕЦ, дури беше и строг спрема мене, па постави услов ТОЈ ќе ми препушти да си го раководам весникот, ама мора да останат РАТКА и братму разбојникот додека не бидат исплатени тие 28.000 евра. Па се заменивме, тој си замина, јас преземав да го довршам работењето на ,,ТРОЈКА,, додека завршат изборите 2006 и додека да видам КОЈ ќе победи, па потоа ќе решам како понатаму! Веднаш прекинав печатење во ,,ЦЕТИС,, оти немав пари да плаќам, а ми помогна и негов доживотен должник сум му, ЈОХАН ЕЛЗЕСЕР, со продолжување на печатење на ,,ТРОЈКА,, во печатница Графички центар, каде беше директор. На крај останав должен, ама бидејќи победи ДПМНЕ и ГРУЕВСКИ, на 8 јуни 2006 прекинав да го печатам весникот, долгот остана неплатен. На ЈОХАН му се извинував потоа со години!

По победата на Груевски на тие избори 2006 и прекинот на излегување на ,,ТРОЈКА,,, бсениот и измамен СОМ КАПИТАЛЕЦ НЕДЕЛКОВСКИ, бувнал во редакција и чекал да дојдам ама јас веќе бев во Белград на ваканција. Прашал кога ќе се вратам и единствениот мој човек во редакцијата му рекол – септември! Па преку наго ми упати порака дека ако не дојдам до 13 јули 2006 на пладне, дека сите компјутери, маси и столови кои беа мои, ќе ги заплени, ќе ги продаде и колку толку ќе се наплати!

Одговорив дека ќе се појавам на 13 јули точно напладне и дека ќе се соочиме за да се раздолжиме! Па свртев еден телефонски број, број на ВЛАТКО ЈОРДАНОВСКИ кој половина година го бараше НЕДЕЛКОВСКИ со уште тројца други доверители (двајца Албанци и еден Турчин!), па го прашав:

САКАТЕ ЛИ ДА ГО НАЈДЕТЕ МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ, ОТИ ЈАС ЗНАМ КОЈ ДЕН ВО КОЛКУ ЧАСОТ КАДЕ ЌЕ БИДЕ!?

Ми одговори потврдно, па на 13 јули во точно закажаното време се појавив во редакцијата во зградата на ,,ОСА,,, а на четворицата доверители им кажав да испијат по едно кафенЕ во мотористичкиот кафич во приземје, да почекаат моја СМС порака, бидејќи имам да си поприкажам со нвоинари кои ме чекаат горе во станот/редакција и со НЕДЕЛКОВСКИ, брат му и снаа му, па ќе се качат тие по ,,нивната работа,,. Така и бидна, се паркираа доверителите кај мотористите, јас се качив во редакција, а 40на души ме гледаа со омраза и гадење, како најмило да сум им убил. Неделковски им објасни кога влегов дека јас сум тој заради кој немаат земено плата три месеци и хонорари. Па извадив извод од банка на кој имаше износ од 62.000 евра од оние од ДДВто, па им дадов да си го разгледаат, па им објаснив дека од тие пари во ниту еден момент тој што ги договорил тука да работат и ги ангажирал (СОМОТ!) не помислил да им плати! Па им ветив дека во идниот период кога јас ќе имам пари, ако имам, на сите по список ќе му го раздолжам неговиот долг. Разочарани и бесни кон СОМОТ, си заминаа, не смееја да му противречат оти до него седеше ЦОБЕ ОДБОЈКАРОТ, висок, телесно развиен и по малку страшен, па знаеја дека може тука и по некој шамар да земат. ЗАМИНАА!

Тогаш на доверителите им пуштив СМС порака, да се качат за 10 минути. СОМОТ НЕДЕЛКОВСКи, брат му, снаат РАТКА и одбојкарот останаа сами со мене во редакција, а СОМОТ ми објасни дека сега запленува тука се што е мое и ќе распродава. Реков дека тоа е фер, дека се согласувам и на ЦОБЕ одбојкарот му посоветував, бидејќиистекуваа 10 минути, да напушти редакција бидеќи идат ЛОШИ ГОСТИ! Цобе ми врати дека може да дојде било кој, тој не се плаши, ама кога виде КОИ ГОСТИ идат, оти отворија врата и влегоа, го поздрави НЕДЕЛКОВСКИ и му рече дека мора да си оди, има нешто работа!

Без многу муабет, четворицата доверители, сведок ми е ВЛАТКО ЈОРДАНОВСКи, го грабнаа брадестиот СОМ за брада и за долги коси, почна скубење, почна вртење уши наопаку, почнаа клоци, шамари по него и брат му, РАТКА почна да писка па за заќутеа со една жешка заушка и заќуте, продолжи да цимоли. Ме прашаа каде да ми ја испорачаат опремата и мебелот, им реков:

ЗА ОВОЈ ЌЕЈФ ШТО МИ ГО НАПРАВИВТЕ, СВЕ ВИ ПОДАРУВАМ, ПРОДАЈТЕ И ПОДЕЛЕТЕ СИ ПАРИ, ДА ТЕГНАМ МЕБЕЛ И КОРИСТЕНИ КОМПЈУТЕР НЕМАМ НАМЕРА! АМА, УДРЕТЕ ИМ НА ОВОЈ СВИЊАВА И НА БРАТ МУ ЌОТЕК ДА ГО ПАМЕТАТ ДОДЕКА СЕ ЖИВИ!

Па си заминав, а тие со нив тројца во кола заминале во населба Аеродром, каде НЕДЕЛКОВСКИ имаше закупен стан, па ќотекот таму продолжил, па брат му за нозе го држеле од прозор со глава надолу додека МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ да им потпише КОГА и КОЛКУ пари ќе им врати!!!

Така заврши оваа трагикомично хумористична полугодишна театарска претстава со МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ, кримос, измамник и све најлошо што можете да замислите собрано во вреќа коски, месо и коси во човечки облик!

ПОСЕБНА ЕПИЗОДА која ја оставив за крај е мојата срдечна средба со СТАРА МАЈКА НЕДЕЛКОВСКА! Кога успеав да ги измолам од премиерот Бучковски и министерот Поповски оние 62.000 евра и кога се вратија на сметка, СТАРА МАЈКА НЕДЕЛКОВСКА дојде во редакција за да ми се заблагодари што сум спасил све и што можела пак да си ги чуе внуците од САД и да ги види на скајп, а синот во облик на СОМ дури и ветил дека ќе ја врати да живее во убави услови. Имено, таа ми се довери дека татко му, поранешен познат фудбалски судија умрел од СОМОТ, а неа СОМОТ ја убедил да му потпише документација за хипотекарен кредит, па кредиот не го вратил а неа куќата и била одземена, па ја сместил во субстандардни услови, во некоја влажна ,,уземљуша,, (српски израз за призмена стара куќа во двор на луѓе кои си направиле нова голема, па оваа им служела како шупа!).

СТАРА МАЈКА НЕДЕЛКОВСКА ме гушкаше како живот да сум и спасил, а поим немаше дека ние веќе имаме ПРОТОКОЛ по кој сега јас ќе го измамам СОМОТ и дека поубави денови за неа нема да има, не знаеше дека синот МИЛЕНКО во едно предпладне преебал 40.000 евра со РАТКА од Ваташа! Не пак уште еднаш ја сретнав во живот, кога единствен и последен пат влегов кај друг измамник, БОРИС ДАМОВСКИ, во студио ,,ЕДНООКИ,,. Имавме состанок ПЕТМИНА ВЕЛИЧЕСТВЕНИ на 22 март 2010 година, ќе ја спасувавме А1 ТВ од уништување, имав план и стратегија, ама кога влеговме кај Дамовски и кога видов дека РАТКА ИЛИЕВСКА е техничка секретарка веднаш им реков на останатите дека џабе се собираме тука, дека веднаш е јавено до МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ кои сме дошле и дека Груевски и Мијалков ако не веднаш, тогаш до вечер ќе знаат дека сме ЗАСЕДАВАЛЕ!

Секако дека планот подоцна пропадна!

п.с. КОЈ НЕ ВЕРУВА, може да го праша ВЛАТКО ЈОРДАНОВСКИ

( https://www.instagram.com/mr.jordanovski/ )

Ко кец на десетка во ситуацијава му доаѓа тоа што Родригес е осуден за претепување на сопругата во 2025 год. по што и од фудбалскиот сојуз му ја завршуваат репрезентативната кариера. Чекајте да дознае јавноста за ова :icon_mrgr:.
Од Тајланд избркан во Април поради непојавување на тренинзи подолго време. Или ќе се протури од голови или си бега во Јануари и ќе го памтиме како Лико и Цезар Ромеро. Поверојатно второто.

Касно палат медиумиве ко и по обичај, да е жив и здрав подфорумот на кајгана инаку без леб ќе останат :D

Касно палат медиумиве ко и по обичај, да е жив и здрав подфорумот на кајгана инаку без леб ќе останат :D
Сосе овие кретенски и еднолични АИ дизајни...као на фотокопир ставени сите исти

Ко кец на десетка во ситуацијава му доаѓа тоа што Родригес е осуден за претепување на сопругата во 2025 год. по што и од фудбалскиот сојуз му ја завршуваат репрезентативната кариера. Чекајте да дознае јавноста за ова :icon_mrgr:.
Од Тајланд избркан во Април поради непојавување на тренинзи подолго време. Или ќе се протури од голови или си бега во Јануари и ќе го памтиме како Лико и Цезар Ромеро. Поверојатно второто.
Каков друг играч би потпишал за ФК Миленко АД? :D

Важно МИШКО и Дурански продолжија договор :D
Мишко ќе игра до 75 години како тргнала работава.

Каков друг играч би потпишал за ФК Миленко АД? :D

Важно МИШКО и Дурански продолжија договор :D
Мишко ќе игра до 75 години како тргнала работава.
Прашање е дали продолжија како играчи, дали како дел од стручен штаб... Имаше и таква опција, пореално ми е дека така ќе биде.

Прашање е дали продолжија како играчи, дали како дел од стручен штаб... Имаше и таква опција, пореално ми е дека така ќе биде.
Ги продолжија на позиција "захвални играчи"
Среќа тројцата се добри момци (+ Мето Комита) па и нека се продолжени...

i ova ne cini? kolku vredi omeragic i koj go potpisa?
Сака да ти каже дека тоа што вределе некогаш 4 милиона може на мачка за реп да закачиш. Битно е денес колку и дали воопшто вредат, фудбалот е жива материја која се менува од ден у ден, и ова што овој го пишува како прв човек на клуб е срамно на ниво на муабет пред кооперација со гајбата пиво пред себе и ногите на неа.

За 9ка требаше да пробаат и овој од Струга Компаоре да го земат.
Мушо и Дурански ако продолжат договор со по 73 минути изиграни сезонава и 100години заедно, стварно не знам што да кажам, очигледно е дека се лапаат пари преку фудбалериве.

Сака да ти каже дека тоа што вределе некогаш 4 милиона може на мачка за реп да закачиш. Битно е денес колку и дали воопшто вредат, фудбалот е жива материја која се менува од ден у ден, и ова што овој го пишува како прв човек на клуб е срамно на ниво на муабет пред кооперација со гајбата пиво пред себе и ногите на неа.

jasno ali ima poveke verojatnost nekoj takov da se vrati makar delumno u forma i da napravi nesto nego drvata sto sega defiliraat u ligata. na kraj ke vidime dali ke e zasiluvanje ili ne, mene samo toa me interesira ima ili nema napredok.

jasno ali ima poveke verojatnost nekoj takov da se vrati makar delumno u forma i da napravi nesto nego drvata sto sega defiliraat u ligata. na kraj ke vidime dali ke e zasiluvanje ili ne, mene samo toa me interesira ima ili nema napredok.
Ако Цветковиќ со толку послабо CV од Родригес, а претходната сезона во Србија немаше ни гол постигнато, успеа да направи дар мар во македонска лига и да даде 10 гола за една полусезона, тогаш од Родригес реално можи да се очекува да биде еден од најдоминантните офанзивци во лига.
+ Има и големо европско искуство, шо нас реално ни е најбитно во моментов.
Со моменталниов напад, дури и ТНС да ни се паднеа јас би бил песимист.

Кога можеше Азер, со цела своја тромавост и ноншалантност во игра, да постигне 14 гола и 8 асистенции, сигурен сум дека најмалку толку може и овој Родригес. А вака како што гледам од видеа, ми изгледа далеку поагилен и поспремен играч од него. Така да, полошо не може да биде.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom