Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 45: @Menethil - Еколошките мерки треба да се финансирани/покриени исклучиво од луѓе со натпросечни примања.)

Еколошките мерки треба да се финансирани/покриени исклучиво од луѓе со натпросечни примања.

• Вкупно гласачи
    24
Дали треба програмерот да му плаќа и струја на Перо за да не се грее со горење пластика?

Ти треба да ми го плаќаш бензинот со твојата програмерска плата :kafence:

Па и тоа има улога и јас сум за, ама ако чека Перо само на тоа - ќе дочека..
Е па Перо веќе не чека. Си заминува од државата. Ама Перо зел бугарски. Е па зел кога државата не води грижа за Перо и неговата фамилија ќе се пресели во држава кај шо ќе има нормален живот.

Апсолутно не се согласувам. Нормално не го ни прочитав мислењето :icon_lol:

Али самата помисла да им плаќам јас на циганите и шупурките што курот си го играат со државата не, пре ќе се преселам него тоа.

Од повисока гледна точка, да!

Ама не и за партиските пацови на кои им требаат гласовите на Ајше и Фехмије :cautious:
Епа кога ќе ти дојде ред да поставуваш тема, застани на повисока точка и постави ја таа тема, сега дискутираме за екологија.
Автоматски споено мислење:

Ти треба да ми го плаќаш бензинот со твојата програмерска плата :kafence:
Не плачи ќе ти купам 500г печеница.

Апсолутно не е од нив само, и да го снема секој циган у државата проблемот ќе остане.

Како и да е, темата не е тоа. Воздухот е пример, меѓутоа се мисли на било која еколошка мерка. Толку од мене, се надевам е јасно.
Ќе се намали 100% сум сигурен, барем во лето ќе може да спијам со отворен прозор. И нив земи ги како пример. И они не јадат ќотек и цементара е оставена да прави што сака, тоа е немање закони. Екологија од типот на глупости со пластични цефки, да проблем е на богатите, ама чиста вода, чист воздух, се основни потреби. Сиромавите секако највеќе го јадат од еколошките проблеми.

Е па Перо веќе не чека. Си заминува од државата. Ама Перо зел бугарски. Е па зел кога државата не води грижа за Перо и неговата фамилија ќе се пресели во држава кај шо ќе има нормален живот.
Тоа е доказ дека Перо секогаш си останал на навиките, најлесниот начин и тоа е
Не сите се како Перо и кога ќе си заминат од државата..
Јбг се дури такви како Перо ги браниме, отиде државата во рацете на тартаро-монголците

Апсолутно не се согласувам. Нормално не го ни прочитав мислењето :icon_lol:

Али самата помисла да им плаќам јас на циганите и шупурките што курот си го играат со државата не, пре ќе се преселам него тоа.
Ние веќе плаќаме за рамковните шипурки шо се на државна цицка а не се појавиле со години на работа.

Ние веќе плаќаме за рамковните шипурки шо се на државна цицка а не се појавиле со години на работа.
А па нашиве партиски шипурки се шинаа од работа...
Дојди кај 9 оди си кај 13...
Автоматски споено мислење:

Кој е Перо? :cautious:
Перо е комплексот што сите тука го имаат од "обичност", "неамбициозност", "неспособност"...

Оти инаку форумов е се саде Silicon Valley emplyess :cautious:

Тоа е доказ дека Перо секогаш си останал на навиките, најлесниот начин и тоа е
Не сите се како Перо и кога ќе си заминат од државата..
Јбг се дури такви како Перо ги браниме, отиде државата во рацете на тартаро-монголците
Ааа, со тие куршуми не.
Ела ваму, од тука ќе се бориме со татарите и шконите.
Не ми изигравај Де Гол :)
Се шалам, не зависи од Перо и жена му, дали ќе сме северџани или не.
Или сме или не сме, Перо е само резултат на тоа што сме.

Ааа, со тие куршуми не.
Ела ваму, од тука ќе се бориме со татарите и шконите.
Не ми изигравај Де Гол :)
Се шалам, не зависи од Перо и жена му, дали ќе сме северџани или не.
Или сме или не сме, Перо е само резултат на тоа што сме.
Епа јас го гледам Перо во себе затоа за Перо зборам, не дека некого сакам да навредам

Прво од сам себе се почнува и од своите навики.

Тој Перо уште ме кочи за некои работи ама кога ќе тргне на подобро, само натака тера.

Никој не е совршен чичко фенел, ама ако има борба има резултати.
Ако нема, стари навики

Не е точно дека на Перо не му смета загадувањето. Перо едноставно нема избор. Со 500 евра плата се грее на што има, нема пари за изолација и не може да си дозволи да побегне од отровот. Тотално е неправедно да ги казнуваш луѓето како него затоа што немаат буџет за нова еколошка кола или инвертер клима. Тоа е казнување на сиромаштијата.

Од друга страна, воопшто не е крив ниту програмерот за сиромаштијата на Перо, ниту пак неговата плата е причината што системот нема решение. Он своите примања си ги заработил со многу учење, труд и деноноќна работа, а притоа си плаќа и сериозни даноци сразмерно на она што го зема. На крајот на краиштата, ИТ секторот најмногу придонесува за економијата и директно го полни буџетот на државата.

Наместо вештачки класни војни, државата треба паметно да ги искористи тие даноци и да најде начин комплетно да му ги субвенционира изолацијата и еколошкото греење на Перо. Така, Перо ќе добие подобар стандард и поевтини сметки, а програмерот и сите ние конечно ќе дишиме чист воздух.

Наместо вештачки класни војни, државата треба паметно да ги искористи тие даноци
Е ова е сржта на проблемот кај нас!
И не само за екологија, туку и здравство, образование... се!

За крадење се махери, ама за нешто паметно да направат за нас (и Курто и Мурто) нигде ги нема!

Наместо вештачки класни војни, државата треба поштено да ги искористи тие даноци
Тука почнува и завршува секој муабет околу Перо и друштвото. Перо ради тоа и си отишол, човек може да издржи сиромаштија, ама корупција и неправда тешко.

Ама сте наивни, дијалектика е тоа.....не може поштен човек да стане политичар, и да стане не може да догура далеку. Било која функција сама по себе е зло и не може да стане чесен човек функционер.
Е сега, има лоши и полоши...треба да ги бираме лошите да не ни сјебат матер како 33 што не сјеба.

Back
На врв Bottom